Τρίτη 4 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Με το βαπόρι της ταξικής πάλης»

Το δυναμικό και συντονισμένο πανελλαδικά αγώνα των σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και δηλώνει ότι στηρίζει τα αιτήματα των κινητοποιήσεών τους, με αιχμή την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οπως επισημαίνει ειδικότερα, αυτό το νομοσχέδιο θέλει τη ναυτική εκπαίδευση ιδιωτική, τέτοια που να διαμορφώνει τον αυριανό εργαζόμενο σε φθηνό περιπλανώμενο χωρίς δικαιώματα για τα καράβια των εφοπλιστών.

«Ο αγώνας των σπουδαστών στις ΑΕΝ, που ξεκίνησε στα μέσα Γενάρη, η ωριμότητα και τα αιτήματα των μαζικών συνελεύσεων των Σχολών τους και ο συντονισμός τους με το ταξικό ναυτεργατικό κίνημα βροντά τις πόρτες της κυβέρνησης, των εφοπλιστών, των απομονωμένων και συμβιβασμένων ηγεσιών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)», σημειώνει.

Η Γραμματεία Νέων καταγγέλλει ακόμα και καταδικάζει την οργανωμένη επιχείρησης της κυβέρνησης, του ΥΕΝ και του εφοπλιστικού κεφαλαίου να φρενάρουν και να διαλύσουν με τις δυνάμεις καταστολής τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών και των ναυτεργατών.

«Οσο κι αν προσπαθούν, υπογραμμίζει, να τρομοκρατήσουν και να εμποδίσουν τους αγώνες της νεολαίας, όσο κι αν απλώνουν χέρι στο μυαλό της, η νέα γενιά επιλέγει το βαπόρι που δε βουλιάζει το μέλλον της. Επιλέγει το βαπόρι της ταξικής πάλης. Με όλες μας τις δυνάμεις, είμαστε στο πλευρό των εργατών της στεριάς και της θάλασσας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ