Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Το εξάμηνο πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ παρουσιάστηκε χτες, σε μια πανηγυρική εκδήλωση στην Αθήνα

Οπου κι αν συνεδριάζουν οι ηγέτες της ΕΕ θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσαν χτες το βράδυ μέλη και στελέχη της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στη διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης που έγινε στην αίθουσα των Τραπεζοϋπαλλήλων (Σίνα 16), όπου και ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των διαδηλώσεων του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας.

Από τις κεντρικές εκδηλώσεις του αμέσως επομένου διαστήματος ξεχωρίζουν:

  • Στις 23 Γενάρη, η εργατική «αντισύνοδος», που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα.
  • Στις 24 Γενάρη η διαδήλωση στο Ναύπλιο.
  • Στις 15 Φλεβάρη η αντιπολεμική δράση σ' όλη τη χώρα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, που φέρει τον τίτλο «Μπορούμε να τους σταματήσουμε» και κεντρικό μέτωπο «ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται από τις πρώτες μέρες του Γενάρη, με τη συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών, ΕΒΕ και όλων όσοι θέλουν να στείλουν μήνυμα απειθαρχίας και αντίστασης στα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, μαζί με τις άλλες κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ.

Στη χτεσινή εκδήλωση εκτός από την αναγγελία του αγωνιστικού εξάμηνου προγράμματος, την οποία έκανε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Αθήνας και γραμματέας του ΕΚΑ μίλησαν τα μέλη της Γραμματείας: Χ. Παπαμάργαρης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, Π. Σοφός, δημοτικός σύμβουλος στο Περιστέρι, Θ. Πατερέλης, από τον Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων, και ο Β. Πετρόπουλος, από το Συντονιστικό των ΟΤΑ.

Στην Αθήνα και κάθε πόλη όπου οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου θα κάνουν τις σιδερόφραχτες συνόδους τους.
Στην Αθήνα και κάθε πόλη όπου οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου θα κάνουν τις σιδερόφραχτες συνόδους τους.
Επίσης, έγινε προβολή σλάιντς όπου παρουσιάζονταν οι μέχρι στιγμής πλούσιες αγωνιστικές δράσεις, η οργάνωση κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων, καθώς και η συμμετοχή σε δραστηριότητες άλλων φορέων του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Τα σλάιντς και το κείμενο θύμισαν τις πρώτες στιγμές ίδρυσης της Επιτροπής Αθήνας την άνοιξη του 2002, τη συμμετοχή της Επιτροπής στις κινητοποιήσεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην πρεσβεία του Ισραήλ, τη συμμετοχή μαζί με το ΠΑΜΕ στις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις, στις κινητοποιήσεις κατά της επιστράτευσης των απεργών ναυτεργατών. Ακόμα, στις μεγάλες διεθνείς κινητοποιήσεις της Σεβίλλης, της Φλωρεντίας, της Πράγας και της Κοπεγχάγης κ.α. Ακόμα, έγινε αναφορά στις εκδηλώσεις όπως: στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2002, την εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα ένα χρόνο μετά τη Γένοβα, τη διεθνή συνάντηση κινημάτων το Νοέμβρη του 2002 στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας μέχρι το συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη 2002 στην Αθήνα που μαζί με την ΕΕΔΥΕ, τη ΝΔΕ και το Συντονιστικό σωματείων, συνδικάτων και συνδικαλιστών Αθήνας διαδήλωναν ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


και τη Φλωρεντία
και τη Φλωρεντία

Σκυτάλη από την Κοπεγχάγη
Σκυτάλη από την Κοπεγχάγη

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ