Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παντελώς ακατάλληλη...

Γρηγοριάδης Κώστας

Δυναμώνουν συνεχώς οι αντιπολεμικές διαθέσεις στις ΗΠΑ, ενώ όλο και περισσότεροι Αμερικανοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί του Χόλιγουντ και άλλοι, παίρνουν θέση ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Τζ. Μπους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε προχτές στην Καλιφόρνια, τα δύο τρίτα των Αμερικανών δηλώνουν αντίθετοι σε μια μονομερή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράκ. Το Σάββατο, επίσης, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο Λος Αντζελες, επικεφαλής της οποίας ήταν ο γνωστός ηθοποιός Μάρτιν Σιν.

Βέβαια, δε μένει και ο Λευκός Οίκος άπραγος. Η τελευταία ταινία του Αλ Πατσίνο («Οι άνθρωποι που ξέρω»), όπου ο γνωστός ηθοποιός λέει ορισμένες αλήθειες για την αμερικανική κοινωνική πραγματικότητα, έχει αθορύβως αποσυρθεί από την αμερικανική αγορά και τίποτε δεν ακούγεται γι' αυτή στα αμερικανικά ΜΜΕ. Προφανώς, κάποιοι τη θεώρησαν παντελώς ακατάλληλη για τους Αμερικανούς όλων των ηλικιών και, ταυτόχρονα, τη χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα για να στείλουν το εύλογο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οπως καταλαβαίνετε, ο Τζ. Μπους δεν... προστατεύει τα δικαιώματα μόνο των Ιρακινών. Πρωτίστως, φροντίζει για τα δικαιώματα του αμερικανικού λαού...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ