Κυριακή 19 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Διακοσμώντας την καθημερινότητά μας

Επιτέλους, πέρασαν οι γιορτές, ατέλειωτες ήταν. Οσο και να τις περιμένουμε με ανυπομονησία όλο το χρόνο, τελικά εξουθενωτικές είναι. Και μελαγχολικές. Και δαπανηρές και οδυνηρές. Ευτυχώς, στην καθημερινότητα επιστρέφουμε. Μα και τούτη εξοντωτική μοιάζει να είναι. Για να την αντέξουμε, ίσως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι, να τη «διαμορφώσουμε», να τη διακοσμήσουμε, να της δώσουμε χρώμα. Κάτι θα κάνουμε, έτσι ώστε το σήμερα ωραιότερο, με το χτες να μοιάζει.

Θα βγούμε στο μπαλκόνι. Ναι, κάνει κρύο, αλλά πρέπει να επιθεωρήσουμε τα φυτά μας. Εκείνο που πρέπει να έχουμε κατά νου και να το βάλουμε σε εφαρμογή είναι:

Να περιορίσουμε τα ποτίσματα, να αυξήσουμε το φως σε φυτά όπως είναι τα κακτοειδή, τα σπαράγγια, ο ανανάς, η κοτρώνα, η κορδυλίνη και άλλα. Να δοκιμάσουμε τον πολλαπλασιασμό φίκων με εναέριες καταβολάδες. Να προσέχουμε τις αζαλέες, έτσι ώστε το χρώμα τους να είναι δροσερό. Να κάνουμε συχνούς ψεκασμούς των φύλλων σ' όσα φυτά δεν άνθισαν ακόμη ή έχουν μπουμπούκια για να τα διευκολύνουμε να ανθίσουν. Αν οι ποϊντσέτες μας είναι ανθισμένες να τις μεταφέρουμε σε μέρος φωτεινό με μέτρια θερμοκρασία. Να προστατεύσουμε τους ιβίσκους, τις μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά. Καλό θα ήταν να καλυφθούν με μια λινάτσα για να τις προστατεύσουμε από τον πάγο. Αυτό είναι το πρώτο διακοσμητικό μας βήμα. Επονται πολλά άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ