Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8477

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ συσπείρωσης και συνεργασίας

Αφετηρία σχεδιασμένης και διαρκούς πολιτικής δραστηριότητας των ΚΟΒ η σημερινή εξόρμηση με το «Ρ» και το ειδικό ένθετο

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την Απόφασή της για την πολιτική συσπείρωσης και συνεργασίας του Κόμματος. Η ΚΕ είχε συνεδριάσει στις 14 Δεκέμβρη, οπότε έκανε αποτίμηση της δράσης του Κόμματος όσον αφορά την πολιτική συσπείρωσης και συμμαχιών και διαμόρφωσε σχέδιο παρέμβασης και δράσης, προκειμένου να πάρει οργανωμένη και συστηματική μορφή η εκλαϊκευση των θέσεων και των πρωτοβουλιών του Κόμματος, για την ενίσχυση των μετώπων κοινής δράσης, τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του Μετώπου.

Η πρόταση του ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό, στους εργάτες, υπάλληλους, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, στο μικρονοικοκύρη αγρότη. Στα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, της διανόησης. Στις δυνάμεις και τα κινήματα με τα οποία ήδη συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες, σε συμπαράταξη και συνεργασία σε μεγάλα μέτωπα δράσης, ώστε να δώσουμε νέα ώθηση στην κοινή προσπάθεια. Στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια έδρασαν στις γραμμές του ΚΚΕ ή σε συνεργασία μαζί του, σε όλους τους αριστερούς που δεν εγκλωβίζονται στις διακηρύξεις και τα σενάρια περί προοδευτικού εκσυγχρονισμού στα πλαίσια της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ. Στους αγωνιστές που ψάχνουν και ψάχνονται, έχουν ενστάσεις, όμως δεν είναι διατεθειμένοι να χαρίσουν την κριτική τους στους στυλοβάτες του συστήματος.

Εξάλλου, αύριο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας την πρόταση του Κόμματος.


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη μεγάλη εργατική - λαϊκή διαδήλωση που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο Ναύπλιο την Παρασκευή 24 Γενάρη. Χιλιάδες ήδη οι «κλεισμένες» συμμετοχές. Θα προηγηθεί η εργατική αντισύνοδος στην Αθήνα, στις 23 Γενάρη, με δηλωμένη ήδη τη συμμετοχή 25 αντιπροσώπων από συνδικάτα άλλων χωρών και 400 από τη χώρα μας. Ανάμεσά τους ο επικεφαλής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργατών της Βενεζουέλας. Στο σημερινό «Ρ» αφιέρωμα στη στρατηγική του κεφαλαίου για τις εργασιακές σχέσεις που περικλείεται στη φράση: «Αύξηση των κερδών, διαιώνιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, ανατροπή εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων»


ΣΕΛ.   6  -  11

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Χ.Τ. προσφέρει 3.000 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.
  • Ο Κώστας Θεοδωρίδης στη μνήμη του ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση και της θετής του κόρης Στέλλας, προσφέρει στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ 3.000 ευρώ
  • Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.


ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέα δέσμη μέτρων ξεκληρίσματος

Νέο προκλητικότατο αντιαγροτικό σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια των όσων είχαν συμφωνηθεί στην «Ατζέντα 2000» και ενόψει των νέων συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της διεύρυνσης, με δέσμη αντιαγροτικών προτάσεων για την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.


ΣΕΛ.  14  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ