Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8476

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ κατά του πολέμου στο Ιράκ

Αναφορά στους στόχους της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα της άμυνας, με πρώτο την κάλυψη των ελλειμμάτων που έχει ο ευρωστρατός σε οπλικά συστήματα, έκανε ο υπουργός Αμυνας, Γ. Παπαντωνίου, κατά τη συνάντησή του με τον ύπατο αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, Χ. Σολάνα. Στόχος της Ελληνικής Προεδρίας είναι στο τέλος της θητείας της ο ευρωστρατός να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Σχετικά με τον επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, ο Χ. Σολάνα είπε ουσιαστικά ότι οι Αμερικανοί έχουν το «πράσινο φως» του ΟΗΕ για να ξεκινήσουν τον πόλεμο, ενώ ο Ελληνας υπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα, και η ΕΕ στο σύνολό της, «επιδιώκει τον αφοπλισμό του Ιράκ από χημικά και βιολογικά όπλα». Την ίδια ώρα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη με ανακοίνωσή της καλεί τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, να συσπειρωθούν στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και να αγωνιστούν δυναμικά, μαζικά και αποφασιστικά, με αποκορύφωμα το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 του Φλεβάρη, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ. Για καμιά εμπλοκή και καμιά συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικανούς, ενάντια στον ευρωστρατό και στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης.


ΣΕΛ.  7,    16  -  17

ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δυναμικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση

«Καζάνι που βράζει» είναι, τόσο οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, όσο και το Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών ΕΝ. Χτες συνεχίστηκαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σχεδιασμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση. Οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΕΝ. Στην πρώτη γραμμή, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ενώ το «ραντεβού» έχει ήδη δοθεί και για τη διαδήλωση στο Ναύπλιο.


ΣΕΛ.  13

Προσφορά

Ο σ. Σπύρος Γιακουμέλος προσφέρει 1.000 ευρώ μέσω ΚΟ περιφέρειας Πύργου, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη του Θανάση Παπαρήγα και του Πάνου Νικολόπουλου και στη μνήμη του πατέρα του Δημήτρη Γιακουμέλου.



ΑΔΕΔΥ
Κεφαλικός φόρος για το Φόρουμ!

Ξεπέρασαν κάθε όριο χτες οι ηγετικές ομάδες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ με απόφαση που πήραν για αναγκαστική παρακράτηση ενός ποσού από τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Φόρουμ! Είχαν ήδη απορρίψει και την πρόταση του ΠΑΜΕ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις


ΣΕΛ.  13
ΠΡΟΝΟΙΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη ενάντια στη διάλυση

Την Τρίτη στις 6 μ.μ. έξω από τη Βουλή η συγκέντρωση για να καταδικαστεί η διάλυση της Πρόνοιας με το νομοσχέδιο που θα εισάγεται στην Ολομέλεια


ΣΕΛ.  12
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντίσταση στην πίεση της ολιγαρχίας

Ο Ούγο Τσάβες κατέστησε σαφές στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι ένας απεσταλμένος του ΟΗΕ είναι ευπρόσδεκτος στη Βενεζουέλα αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να παραιτηθεί «υπό την πίεση της ολιγαρχίας»


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ