Λένε ότι τα γλυκά παχαίνουν, ναι παχαίνουν αλλά όχι όλα τα γλυκά. Γι' αυτό και εμείς χωρίς καμιά ενοχή θα φάμε μια «τιραμισού» και θα επιβαρυνθούμε μόνο με 260 θερμίδες. Πώς θα την κάνουμε; Ακούστε πρώτα τα υλικά που θα χρειαστούμε για την κρέμα για τη βάση και για το πασπάλισμα. Για την κρέμα θα χρειαστούμε 250 γραμμάρια τυρί «Μασκαρπόνε» (προϊόν της Βόρειας Ιταλίας, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε) με τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδελφίας), τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τρία αβγά. Για τη βάση έχουμε ανάγκη από 200 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ 250 γραμμάρια, κρύο δυνατό καφέ - κατά προτίμηση εσπρέσο και πέντε κουταλιές λικέρ «Τία Μαρία». Ενώ, για το πασπάλισμα, θέλουμε: σκόνη κακάο ή τριμμένη σοκολάτα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα ρίχνουμε σε χωριστά μπολ. Χτυπάμε του κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα ρηχό πιάτο αναμειγνύουμε το λικέρ με τον καφέ. Βουτάμε στο μείγμα ένα ένα τα μπισκότα και βάζουμε σε μια στρώση τα σαβαγιάρ, σε ρηχή γυάλινη πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του τυριού και στρώνουμε την επιφάνεια. Σκεπάζουμε την πιατέλα με σελοφάν και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τρεις ώρες. Μετά, όταν θα είναι έτοιμο θα το πασπαλίσουμε με κακάο η ξύσμα μαύρης σοκολάτας και θα το κόψουμε σε μερίδες.