Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Γενάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8478

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Δε θα λείψει κανείς από το Ναύπλιο

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τη διαδήλωση της Παρασκευής στο Ναύπλιο και όλα δείχνουν πως ένα τεράστιο «κομβόι» από πούλμαν θα αρχίσει να φτάνει το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία της πόλης. Να έρθουν όλες και όλοι, μαζί με τα παιδιά τους, κάλεσε εργαζόμενες και εργαζόμενους, όλους τους κατοίκους του νομού, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με περιοδεία που έκανε το Σάββατο στην περιοχή.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και κοινής δράσης

Με βάση την πολιτική πρόταση για τη συσπείρωση και τη συνεργασία

Κάλεσμα σε όλους και όλες για έναν διάλογο μόνιμο και σταθερό, χωρίς ημερομηνία λήξης, απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρουσιάζοντας την Απόφαση της ΚΕ του Κόμματος για την πολιτική συσπείρωσης και συνεργασίας που δημοσιεύτηκε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη». Στόχος αυτού του διαλόγου, τόνισε, θα είναι η αύξηση της προσπάθειας για κοινή δράση στα υπάρχοντα μέτωπα πάλης, συσπείρωσης και συνεργασίας, αυτά που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και το ξεκίνημα νέων προσπαθειών για τη διαμόρφωση και νέων κοινών χώρων δράσης εκεί που χρειάζεται, εκεί που απαιτούν οι καιροί μας. Στο επίκεντρο θα είναι τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά και γενικότερα πολιτικά προβλήματα που αφορούν το λαό, ο αγώνας κατά του πολέμου, κατά των επεμβάσεων και των επιδρομών, κατά του ευρωστρατού και των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να διαμορφωθεί ένα κλίμα αντίστασης στη μεθοδευμένη προσπάθεια να κυριαρχήσει παντού ένα πνεύμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, να χάσει ο λαός κάθε πνεύμα αντίστασης, να ξεχάσει τις αγωνιστικές του παραδόσεις και αντιστάσεις, ώστε να χειραγωγείται, να εξαγοράζεται, να τρομοκρατείται ή και να παρασύρεται σε αναχώματα που το ίδιο το σύστημα χρησιμοποιεί ή αξιοποιεί.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΕΝΘΕΤΟ


Μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις

Εκατομμύρια ανθρώπινες φωνές, από τη μία άκρη της υδρογείου έως την άλλη, ενώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με έναν και μοναδικό σκοπό: Να σταματήσουν τον πόλεμο στο Ιράκ, πριν αρχίσει. Σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική, σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα κατά του πολέμου. Την ίδια ώρα, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και Βρετανίας δείχνουν αποφασισμένοι για άλλο ένα αιματοκύλισμα και εντείνουν τις πολεμικές προετοιμασίες (φωτό από τη διαδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο).


ΣΕΛ.  12   -   13


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικό αντάμωμα

Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να έχουν τα συλλαλητήρια σε Καρδίτσα, Τρίκαλα (23 του Γενάρη) και Φάρσαλα (28 του Γενάρη), καθώς δηλώνουν συμμετοχή, τόσο οι αγρότες, όσο και οι εργαζόμενοι των αστικών κέντρων


ΣΕΛ.  24
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Οι πολυεθνικές απαιτούν, η κυβέρνηση νομοθετεί!

Την πλήρη «απελευθέρωση» του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων προωθεί η κυβέρνηση, με τις πλάτες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!


ΣΕΛ.  21
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μπροστά σε αντιδραστικές ανατροπές

Με θεμελιώδεις ανατροπές των δικαιωμάτων τους, απειλούνται άμεσα οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι, ήδη, νομοθετημένη η πλατφόρμα των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, μέσα από το πρόγραμμα «Πολιτεία»


ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ