Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Ανεπιθύμητοι οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί δολοφόνοι

Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

ΧΑΝΙΑ-ΣΟΥΔΑ (της ανταποκρίτριάς μας ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΠΙΤΤΑΚΑ).--

Την αντίθεσή τους στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στη μετατροπή του τόπου τους σε ορμητήριο θανάτου σε βάρος άλλων λαών διατρανώνουν ο χανιώτικος λαός και η νεολαία του σήμερα, Τρίτη, 3 του Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν φορείς της πόλης των Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για την απόβαση, στα Χανιά, 5.000 πληρωμένων Αμερικανών φονιάδων, από το αεροπλανοφόρο «Τζ. Ουάσιγκτον», καθώς και για τα επεισόδια, τις επιθέσεις και ζημιές που προκαλούν τα Αμερικανάκια κάθε φορά που θα πατήσουν το πόδι τους στα Χανιά.

Το ίδιο συνέβη και το Σάββατο το βράδυ, όταν μεθυσμένοι Αμερικανοί προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε μαγαζί των Χανίων αλλά και φασαρίες στους δρόμους της πόλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαζικοί φορείς τονίζουν: «Το αεροπλανοφόρο "Τζ. Ουάσιγκτον" αυτή τη φορά ξέβρασε 5.000 πληρωμένους δολοφόνους προκαλώντας τα φιλειρηνικά συναισθήματα του χανιώτικου λαού.

Οι βαμμένοι με το αίμα του ιρακινού, του γιουγκοσλαβικού, του αφγανικού, του παλαιστινιακού λαού μακελάρηδες έρχονται να "ξεχαρμανιάσουν" λίγο πριν το νέο "αντιτρομοκρατικό" αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού».

Και συνεχίζει: «Δε θα γίνουμε θέρετρο των φονιάδων των λαών. Να μην αφήσουμε τον τόπο μας να γίνει προγεφύρωμα στη νέα ιμπεριαλιστική επέλαση. Οι συνέπειες δε θα είναι μόνο για τους άλλους λαούς. Θα είναι για όλους μας».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους, οι φορείς καλούν την ελληνική κυβέρνηση να μην παρέχει καμία διευκόλυνση αλλά κι εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ενώ ακόμα καλούν όλο το λαό των Χανίων και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, απαιτώντας:

Να φύγουν τώρα οι Αμερικανοί και ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι από την πόλη τους και το νησί, να κλείσει η βάση της Σούδας, ΟΧΙ στον άδικο και βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ, αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, κ.ά.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», Επιτροπή Ειρήνης, ΠΑΜΕ, «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΠΕΑΕΑ, Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Μυστικά και ήσυχα...

Μεταμεσονύχτια επιθεώρηση, με άκρα μυστικότητα, πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ ο Αμερικανός πρέσβης, Τ. Μίλερ, στη βάση της Σούδας αλλά και στο αεροπλανοφόρο «Τ. Ουάσιγκτον», που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας.

Συνοδευόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, από επιτελείς της Ουάσιγκτον, ο Τ. Μίλερ προτίμησε βράδυ να έρθει και βράδυ να φύγει από τη νησί, σαν κοινός εγκληματίας, που μαζί με τη συμμορία του χτυπάει νύχτα και φεύγει πριν ξημερώσει, έτσι ώστε να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι.

Αυτό λοιπόν έπραξε και ο Αμερικανός πρέσβης, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η επίσκεψή του θα προκαλούσε σοβαρές αντιδράσεις στο λαό των Χανίων, όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν αρχιτρομοκράτη των λαών!

Σίγουρο πάντως είναι πως η βάση της Σούδας, η Κρήτη ολόκληρη, αποτελεί βασικό ορμητήριο θανάτου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων σε βάρος άλλων λαών. Και αυτό θα πρέπει να αλλάξει! Ο χανιώτικος λαός, ο λαός της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας μας, δε θα πρέπει να επιτρέψει να συνεχιστεί το έγκλημα αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ