Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ε, όχι και να τον πληρώσουμε

Ωραία! Δε φτάνει που μας χρώσταγε, μας πήρε και το βόδι. Τον Γλύξμπουργκ εννοώ, φυσικά, που κατόρθωσε να μας αρπάξει με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 4,6 δισ. «ως αποζημίωση της κατασχεθείσης περιουσίας του». Μπράβο! Αυτός που είναι χρεωμένος ως το λαιμό, για όσα έχει διαπράξει σε βάρος μας, «καθάρισε» από τις βαριές οφειλές του και βγήκε και από πάνω. Και οπωσδήποτε θα πανηγυρίζει τώρα κάπου εκεί στο Λονδίνο για τη νέα «λεία», που ...βουτάει από τις τσέπες μας. Από τις τσέπες ενός λαού, τον οποίο αυτός και το σόι του τον θεωρούσαν πάντοτε «μίασμα» και τον απομυζούσαν για χρόνια.

Αλήθεια, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τους «άθλους» των Γλύξμπουργκ; Περιστοιχισμένοι πάντοτε από μία μαύρη καμαρίλα (Αρναούτηδες, Πιπινέληδες κλπ.), θεωρούσαν την Ελλάδα τσιφλίκι τους και το λαό δούλο τους. Και εμπνέονταν κάθε βρωμιά, που τους βοηθούσε στη διατήρηση του «τιμαρίου» τους και στην καθυπόταξη τον λαού. Τα έκτακτα στρατοδικεία στα «πέτρινα χρόνια», οι εκτελέσεις και οι Αϊστράτηδες δικό τους έργο ήταν. Δικοί τους «άθλοι», ακόμη, το παιδομάζωμα, η αποστασία του '65 και, εντέλει, η δικτατορία του '67. Τη χούντα, βέβαια, των συνταγματαρχών δεν την είδε με καλό μάτι το παλάτι, γιατί αυτό ετοίμαζε τη χούντα των στρατηγών. Εν πάση περιπτώσει, όμως, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ συνυπέγραψε την κατάλυση του Συντάγματος, τη διάλυση της Βουλής και την κατάργηση όλων των ατομικών δικαιωμάτων. Συνυπέγραψε την υποδούλωση του λαού, από τον οποίο αρπάζει τώρα και 4,6 δισ., ως πληρωμή ίσως των «υπηρεσιών» του προς αυτόν!

Το θέμα των Γλύξμπουργκ έκλεισε για το λαό το 1974, όταν τότε στο δημοψήφισμα αποφάνθηκε συντριπτικά κατά της μοναρχίας. Τι έγινε, λοιπόν, και βρήκαμε πάλι τον «τέως» μπροστά μας; Αναζητήστε τους υπαίτιους αυτής της «παλινδρόμησης» στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δε θέλησαν ποτέ, για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους, να κλείσουν οριστικά την «πληγή». Την άφησαν για 28 χρόνια ανοιχτή με τη μορφή των οικονομικών απαιτήσεων, που είχε εγείρει ο έκπτωτος κατά του ελληνικού Δημοσίου για την «πατρική περιουσία του». Ποια περιουσία του, όμως; Ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης δεν του ανήκε νόμιμα. Και όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που διατυμπάνιζε ότι «δε χρωστάμε δεκάρα στον τέως», βγήκε προχτές και πανηγύριζε γιατί ο Γλύξμπουργκ μας πήρε ...μόνον 4,6 δισ.

Αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι και το δίνει, μέσω των καναλιών της διαπλοκής, στο λαό να το χάψει; Συνηθισμένη είναι σε τέτοιες απάτες.

Η βασιλεία υπήρξε μόνιμα πηγή ανωμαλίας για τη χώρα και δεινών για το λαό. Με αίμα, δάκρυα και αλυσίδες, πλήρωσε ο κοσμάκης αυτόν το θεσμό, που καθόλου δε διέφερε από τις «ελέω θεού» μοναρχίες της παλιάς εποχής. Κι ο Οθωνας, ο πρώτος μονάρχης που φορτώθηκαν οι Ελληνες, και οι Γλύξμπουργκ που ακολούθησαν ήταν δυνάστες που περιφρονούσαν βαθύτατα το λαό. Ο Οθωνας, όταν αναγκάστηκε να δεχτεί το Σύνταγμα του 1843, έγραψε ότι «η ημέρα της υπογραφής ήταν η χειρότερη της ζωής του»! Και η Φρειδερίκη είναι γνωστό ότι αποκαλούσε το λαό «αγέλη» και «όχλο». Και, όμως, πληρώνουμε ακόμη τους δυνάστες και τους περιφρονητές μας και αυτοί που τους εκλέξαμε να μας κυβερνούν χαίρονται γι' αυτό το χαράτσι. Ντροπή!


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέατρο σκιών από την κυβέρνηση(2002-11-29 00:00:00.0)
ΤΗΛΕΠΑΘΗ(2001-09-04 00:00:00.0)
Τα ψέματα της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας(2000-10-10 00:00:00.0)
Το καθεστώς ολοκληρώνει την πολιτική του θωράκιση(2000-09-10 00:00:00.0)
Πολιτικό ζήτημα τα του... τέως(1998-04-23 00:00:00.0)
Ποια "περιουσία";(1996-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ