Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αισιόδοξα για την υπερκάλυψη του πλάνου

Με ενθουσιασμό τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί τη μάχη για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης. Σ' όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας τον «Κυριακάτικο Ρ», αλλά και εκδηλώσεις του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος -όπως τον γιορτασμό στο Γοργοπόταμο - άδραξαν τους πρώτους καρπούς της προσπάθειάς τους. Τα αποτελέσματα της Κυριακής, αλλά και της χτεσινής μέρας -της πρώτης ουσιαστικά μέρας για ανάλογη δράση στους εργασιακούς χώρους- οι φίλοι του Κόμματος το καταμετρούσαν μέχρι αργά χτες βράδυ.

Μπήκαν δυνατά στη Λευκάδα

Με αισιοδοξία για την υπερκάλυψη του πλάνου πριν την επίσημη λήξη της οικονομικής εξόρμησης προχωράει η Κομματική Οργάνωση της Λευκάδας. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από τη μέχρι τώρα κάλυψη του στόχου της πρώτης μέρας που ήταν το 30%, από τη θετική εμπειρία των προηγούμενων εξορμήσεων, κατά τις οποίες υπερκαλύφθηκαν τα πλάνα, αλλά και από την ανταπόκριση που δείχνει ένας κόσμος πλατύτερος από τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και το ενισχύει οικονομικά για να συνεχίζει να αγωνίζεται.

Τα παραπάνω τόνισε η Γραμματέας της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, Γιάννα Σιγανού, σε συνομιλία που είχε με το «Ρ», υπογραμμίζοντας ότι η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι ο κόσμος νιώθει το πολιτικό νόημα της οικονομικής εξόρμησης και πως οι οργανώσεις θα πρέπει να κάνουν ένα ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα και να απευθυνθούν σε καινούριο κόσμο. Οσο για τον άμεσο στόχο, του 40%, της επόμενης Δευτέρας(9/12/2002), όπως σημειώνει η Γ.Σιγανού, είναι εφικτός.

Η συνδυασμένη οικονομική και πολιτική δουλιά και το άνοιγμά της πλατιά στην πόλη της Λευκάδας και στα χωριά είναι στοιχεία της δουλιάς της Κομματικής Οργάνωσης, τονίζει η Γραμματέας της ΝΕ της Λευκάδας. Η σχεδιασμένη οικονομική δουλιά, όπως σημειώνει, συνδυάζεται με συζητήσεις, συσκέψεις και πολιτικές συγκεντρώσεις του Κόμματος σε όλο το νησί έχοντας ως θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Ιδιαίτερη συζήτηση αυτή την περίοδο στα χωριά, όπως είπε η Γ.Σιγανού, γίνεται για το λάδι, εξαιτίας της καταστροφής που έχει υποστεί η παραγωγή.

Προσφορές για την οικονομική εξόρμηση

- Ο σύντροφος Κατσαφάδος Νίκος προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 15 ευρώ για τη Δημοκρατική Μέριμνα, μέσω ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

- Ο σ. Ιωαννίδης Λάζαρος από την Κρηστώνη προσφέρει 100 ευρώ για τα 84 χρόνια του ΚΚΕ στη ΝΕ Κιλκίς.

- Ομάδα αντιστασιακών από το Αίγιο - Ναύπακτο και Μακρυνεία, επιστρέφοντας από τη μεγαλειώδη εκδήλωση του Γοργοπόταμου πρόσφεραν το ποσό των 65 ευρώ (μέσω ΚΟ Ναυπάκτου) στο ΚΚΕ.

- Οι Βαγγέλης και Στέλλα από Χαλκίδα, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουν 150 ευρώ.

- Ο Γιάννης Μαλαμάς προσφέρει 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εδαφικής Χαϊδαρίου για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ