Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Πιο δυνατοί, πιο ισχυροί, τραβάνε μπροστά!

Στους 16.791 έφτασαν οι οικοδόμοι που ψήφισαν υπέρ του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού»

Απόλυτη στήριξη στις ταξικές δυνάμεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας πρόσφεραν οι εργαζόμενοι του κλάδου μέσω των αρχαιρεσιών που τελείωσαν την περασμένη Τρίτη. Ενώ, ταυτόχρονα, απέρριψαν και καταδίκασαν τις δυνάμεις της συναίνεσης και της υποταγής οι οποίες καταποντίστηκαν κυριολεκτικά, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος ακόμα και αυτών των ελάχιστων ψήφων που είχαν πάρει στις προηγούμενες εκλογές.

Επίσης, οι λυσσαλέες προσπάθειες των κυβερνητικών και εργοδοτικών παρατάξεων των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομης Παρέμβασης του ΕΚΑ να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες από το φόβο της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης και η προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να αποδυναμώσουν τους δεσμούς του Συνδικάτου με τους εργαζόμενους έπεσαν στο κενό.

Οι συνθήκες της διαρκώς εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης που για τους εργαζόμενους σημαίνει αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τους δύναμης δείχνουν τη μεγάλη σημασία που είχαν αυτές οι εκλογές. Οι εργαζόμενοι παρά τις άσχημες αντικειμενικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν και οι οποίες αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή τους στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, έστειλαν σαφές μήνυμα: «Θέλουμε Συνδικάτο ακόμα πιο μαζικό, ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ταξικό. Θέλουμε το Συνδικάτο ακόμα πιο ισχυρό εργαλείο της ταξικής πάλης». Και αυτό ακριβώς το γεγονός είναι που ανεβάζει τον πήχη των καθηκόντων των ταξικών δυνάμεων. Που τους δίνει το δικαίωμα και την υποχρέωση από καλύτερες πλέον θέσεις να παλέψουν για την καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων ώστε οι αγώνες τους να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικοί.

Πάνω από 17.000 εργαζόμενοι - 17.170 για την ακρίβεια - ψήφισαν στις εκλογές δίνοντας στον «Πανοικοδομικό Ταξικό Ενωτικό Συνδυασμό» το 98,23% (16.615) των ψήφων για την Κεντρική Διοίκηση και το 98,46% (16.791) για αντιπροσώπους σε ΕΚΑ και Ομοσπονδία Οικοδόμων Αθήνας. Αντίστοιχα, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ πήρε το 0,70% (118 ψήφους) για την κεντρική διοίκηση και το 0,81% (138 ψήφους) για ΕΚΑ και Ομοσπονδία. Ενώ η Ενωτική Δράση (την οποία στήριζε ο ΣΥΝ, η ΚΕΔΑ και ΔΕΑ) πήρε 1,04% (176 ψήφους) για κεντρική διοίκηση και 0,72% (122 ψήφους) για ΕΚΑ και Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ