Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στο εδώλιο η δημοκρατία

Στο εδώλιο οι δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και η δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη. Τρομοκράτης όποιος αντιστέκεται γι' αυτό και τιμωρείται. Σ' αυτό το δόγμα εντάσσεται και η δίκη των 6 φιλειρηνιστών που θα γίνει την Τρίτη 26 Νοέμβρη στο Κιλκίς, επειδή ύψωσαν το ανάστημά τους και έστησαν μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Την Τρίτη, δε δικάζονται οι 6 φιλειρηνιστές. Δικάζεται το δικαίωμα στον αγώνα ενάντια στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Επιχειρείται να ενοχοποιηθεί η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική δράση. Να τρομοκρατηθεί το μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα, που μέρα με τη μέρα αφυπνίζεται.

Αυτό είναι άλλωστε που τους φοβίζει. Η δράση, που είναι σταθερά προσανατολισμένη ενάντια στην πολιτική τους. Ενάντια στις νέες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, στις επεμβάσεις που ετοιμάζονται στη Μέση Ανατολή, αλλά και τις εξελίξεις που δρομολογούνται με τη δήθεν λύση του κυπριακού προβλήματος.

Φοβούνται, γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι παντοδύναμοι. Και εξοπλίζονται με κάθε τρόπο. Σ' αυτή την προσπάθεια εντάσσεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. Ο τρομονόμος δεν είναι αρκετός. Ο μισθοφορικός στρατός επίσης δεν αρκεί.

Απαιτείται ευρύ πλαίσιο μηχανισμών και αντιδημοκρατικών δράσεων για να δέσουν πανευρωπαϊκά και παγκόσμια τους λαούς και να τους καταστήσουν αδύναμους μπροστά στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη. Ευρωεντάλματα σύλληψης, Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, Ευρωστρατός, Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης και ο κατάλογος διευρύνεται.

Της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας του Τζ. Μπους προηγήθηκαν μια σειρά μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο όσους αμφισβητούν τη Νέα Τάξη τους. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβρη του 2001 χαρακτηρίζει τρομοκρατικά αδικήματα εκείνα που στοχεύουν «να αποσταθεροποιήσουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού».

Τρομοκράτες λοιπόν όσοι εναντιώθηκαν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα μάχης και τις φάλαγγες οχημάτων που κουβαλούσαν πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ. Τρομοκράτες όσοι υπερασπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και το άρθρο 27 του Συντάγματος.

Σε μας απομένει να ανατρέψουμε το κατηγορητήριο που εξέδωσαν. Να υψώσουμε φωνή αντίστασης. Να σπάσουμε τα δεσμά τους και να καταργήσουμε στην πράξη τις αποφάσεις τους.

Κάθε δημοκράτης, πατριώτης, πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του. Να πάρει τη θέση του στη γραμμή αντιπαράθεσης με τους υποτελείς της Νέας Τάξης. Να πάρει τη θέση του στη γραμμή της αντεπίθεσης και της ανυποταγής.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ