Σάββατο 23 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Περιμένουμε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πριν έναν περίπου μήνα, η διοίκηση της ΓΣΕΕ συμμετείχε σε αντιπολεμική κινητοποίηση ενάντια στον προετοιμαζόμενο από τις ΗΠΑ πόλεμο κατά του Ιράκ. Σήμερα, τι λέει για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα, όπου συμμετείχε και συμφώνησε σε όλα και ο Κ. Σημίτης; Πιστεύει ότι οι νέες απειλές προς το Ιράκ, η παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, η θεαματική αύξηση των εξοπλισμών, η δημιουργία και άλλων δυνάμεων ταχείας αντίδρασης, η αντίστοιχη αναδιάρθρωση των εθνικών ενόπλων δυνάμεων, το δικαίωμα ακόμη και σε «προληπτικά χτυπήματα», κλπ., κλπ., δικαιολογούνται και επιβάλλονται από τον κίνδυνο της «διεθνούς τρομοκρατίας», όπως είπαν ο Τζ. Μπους και οι ηγέτες των άλλων 18 χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας; `Η πιστεύει, μήπως, ότι οι προαναφερόμενες αποφάσεις της ΝΑΤΟικής συνόδου και όλα όσα αυτές συνεπάγονται δεν αφορούν στην εργατική τάξη της χώρας μας, όπως και τους εργάτες όλου του κόσμου; Κι αν πιστεύει το αντίθετο, τι κάνει;

Βάζουμε τα ερωτήματα αυτά, επειδή σήμερα συμπίπτουν η έναρξη του οργανωτικού - καταστατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, απ' τη μια, και η λήξη των εργασιών της ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, από την άλλη. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε την ευαισθησία της ηγεσίας του ελληνικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΥΓ: Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για το Κυπριακό, που διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

Αποκαλυπτικές ομολογίες...

Διαβάζουμε σε άρθρο του Γ. Δραγασάκη στη χτεσινή «Αυγή»: «Οι έως τώρα εξελίξεις βεβαιώνουν ήδη πως η σχεδόν ομόθυμη αποδοχή του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκυπρίους ως βάση διαπραγματεύσεων ήταν μια σωστή, από τακτική άποψη, επιλογή, αφού αφαιρεί κάθε επιχείρημα σε όσους θα ήθελαν να θέσουν προσκόμματα στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου». Με άλλα λόγια, δηλαδή, η ενταξιακή πορεία χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός εκβιασμού, ώστε να αποσπαστεί το «ναι» των ελληνοκυπριακών κομμάτων. Και, βέβαια, εγκλωβισμένος ο αρθρογράφος στη λογική των «ευρω-μονόδρομων», στέκεται θετικά απέναντι στο απαράδεκτο αυτό γεγονός.

Δε γράφει μόνον αυτά, όμως, ο Γ. Δραγασάκης. Παρακάτω, εκτιμά ότι «το σχέδιο Ανάν υπηρετεί δυο ψυχές. Από τη μια, θέλει την Κύπρο ενιαία, θέλει ένα ενιαίο κράτος, βασισμένο στην αρχή της πολιτικής ισοτιμίας των δυο "συστατικών κρατών". Από την άλλη όμως, δε θέλει να δυσκολέψει ένα μελλοντικό διαζύγιο, αν η συμβίωση αποδειχθεί ανέφικτη. Φροντίζει επιμελώς ένα τέτοιο διαζύγιο, αν γίνει, να είναι "βελούδινο" και μια διχοτόμηση, αν εσωτερικοί ή διεθνείς λόγοι την επιβάλουν, να είναι λειτουργική». Και, βέβαια, πιστεύει ότι ενισχύοντας με τις διαπραγματεύσεις την πρώτη «ψυχή» (το «κοινό» κράτος, το ρόλο και τη λειτουργία του, κλπ.) μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Ετσι έχουν, όμως, τα πράγματα;

... και επικίνδυνες αυταπάτες

Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μια ψυχή έχει το σχέδιο Ανάν στην πραγματικότητα και αυτή σφραγίζεται από τη νομιμοποίηση και διαιώνιση των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής. Η δεύτερη είναι απλά και μόνο μια επίφαση ψυχής, όπως επίφαση «κοινού κράτους» είναι το ομοσπονδιακό μόρφωμα, που προβλέπει. Και πέρα απ' αυτά, υπάρχουν και τα εξής: Το σχέδιο Ανάν καθιερώνει ένα νέο κρατικό μόρφωμα, με περιορισμένη κυριαρχία και ανεξαρτησία, θέτοντάς το στο έλεος των «προστάτιδων δυνάμεων» και των «επιδιαιτητών». Διατηρεί, αναπαράγει και αναβαθμίζει όλα όσα χώριζαν τις δύο κοινότητες, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» και στο μέλλον. Για να μη μιλήσουμε, για τα τελεσιγραφικά χρονοδιαγράμματα και όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, τα οποία οδηγούν σ' ένα και μόνο συμπέρασμα: Το σχέδιο δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Τουλάχιστον, σε όλα τα βασικά σημεία του. Είναι ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στην επιδίωξη των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, να κάνουν ολοκληρωτικά κουμάντο - με τον ένα ή άλλο τρόπο - στο αβύθιστο αεροπλανοφόρο της ανατολικής Μεσογείου, που λέγεται Κύπρος.

Ολ' αυτά, όμως και αρκετά ακόμη, ο Γ. Δραγασάκης τα παραβλέπει. Βλέπετε, ου γαρ έρχεται μόνη η λογική των «ευρω-μονόδρομων». Συνοδεύεται από το ρεαλισμό της προσαρμογής και της υποταγής και μπόλικες αυταπάτες, για το χαρακτήρα και την ουσία του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.

Τα επεκτατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΜ, ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ μόνον «προς ανατολάς», όπως πολλοί έγραψαν, το ΝΑΤΟ. Μετά τις αποφάσεις της Πράγας, μάλλον «επεκτείνεται» προς ...πάσα κατεύθυνση και μάλιστα διά της βίας.

Γιατί, βέβαια, η περίφημη δύναμη «ταχείας αντίδρασης» επεκτατική θα είναι και μάλιστα με την πάγια συμμετοχή των κρατών - μελών, έστω κι αν δεν έχουν ρωτηθεί οι κάτοικοί τους.

Ο πλανήτης θα αποκτήσει έναν ακόμα «μπράβο» δίπλα σε όσους, ήδη, έχει και, μάλιστα, ιδιαίτερα γρήγορο κι ευέλικτο, ώστε ...να μη χάνουν χρόνο με διάφορες τεχνικές διαδικασίες.

Οσο για στόχους... διαφαίνονται κάμποσοι για το άμεσο μέλλον. Προοπτικά; Ολοι στόχοι είμαστε.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Ωραία ...δικαιολογία βρήκαν εκεί στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ουσία των ρυθμίσεών τους για τις μεταβιβάσεις, τις γονικές παροχές και τις κληρονομίες. Εξισώνουν, λέει, το μαγαζάκι της γειτονιάς με τις ΑΕ, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο...

Αυτό το μαγαζάκι που του ζητάνε να πληρώσει εκβιαστικά ρυθμισμένα χρέη εξαετίας και το αφήνουν ...ελεύθερο να καταστραφεί στην περίφημη «ελεύθερη αγορά», που φτιάξανε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των «μεγάλων».

Για ...την ιστορία, σε περιπτώσεις μεταβίβασης μετοχών, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης, η φορολογική επιβάρυνση είναι μόλις 0,6%! Τότε γιατί δεν εξισώνουν και το δυστυχή που πρέπει να πληρώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να κληρονομήσει ένα χωραφάκι στο χωριό του με τις ΑΕ του Χρηματιστηρίου και τις ΑΕ γενικώς;


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν τους ρωτήσεις, δε, γιατί χαίρουν τέτοιας προκλητικής φορολογικής ασυλίας οι «εισηγμένες» και μη ΑΕ, η απάντησή τους είναι ότι ...έτσι βοηθάνε στην ανάπτυξη και κάθε άλλη ρύθμιση θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη Σοφοκλέους.

Οταν, λοιπόν, με τις φορολογικές ρυθμίσεις τους συνολικά οδηγούν σε «κατάρρευση» τον Ελληνα μισθωτό (αν δεν έχει ήδη καταρρεύσει), τότε εμείς πρέπει να λέμε ότι ...αναπτυσσόμαστε και πως μας αρέσουν τα διάφορα ποσοστά, που μας αραδιάζουν τα οικονομικά υπουργεία.

Σύνοδος ΝΑΤΟικής Κορυφής...

Η «ανεπίσημη» συμμαχία των ΝΑΤΟ - ΕΕ του χτες, σήμερα με υπογραφές και βούλες, μετατρέπεται στη νέα «Ιερά Συμμαχία» του 21ου αιώνα. Το τέλος του 20ού, βρήκε μια χώρα, ρημαγμένη από τους βομβαρδισμούς, από την κοινή δράση αυτής της συμμαχίας. Η Γιουγκοσλαβία αποτέλεσε την πρόβα «τζενεράλε». Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα, οι πρωταγωνιστές της τραγωδίας αποφάσισαν την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης και συγχρόνως επισημοποίησαν τη συμμαχία ΕΕ - ΝΑΤΟ, η οποία θα συνεχίσει να επιτελεί το δολοφονικό τους έργο εναντίον των λαών. Το ΝΑΤΟ, λοιπόν, διευρύνεται, ανοίγει τα «φτερά του», εντάσσει νέες χώρες στους στρατηγικούς του σχεδιασμούς. Δημιουργεί μονάδα ταχείας επέμβασης, για τις ανάγκες της περιβόητης «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας και ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα παίρνει «σάρκα και οστά». Ενα εξοπλιστικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα θησαυρίσουν οι πολεμικές βιομηχανίες και οι λαοί θα κληθούν να το πληρώσουν αδρά. Χρήματα από τα κρατικά ταμεία των μελών - χωρών της συμμαχίας θα δαπανηθούν για την εφαρμογή «προληπτικών χτυπημάτων» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας...

Η συμμαχία, λοιπόν ισχυροποιείται, παίρνει «προληπτικά» μέτρα εναντίον των λαών. Μέσα απ' αυτές τις διεργασίες όμως, έρχονται στην επιφάνεια και οι εντάσεις που υπάρχουν μέσα στη συμμαχία. Εντάσεις, που, ίσως, να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές, αλλά εκφράζονται σχεδόν σ' όλες τις αποφάσεις και τις κινήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι αντιθέσεις τους φάνηκαν και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Οι εφτά χώρες, που θα ενταχθούν στους κόλπους του ΝΑΤΟ, είναι οι χώρες που θα αποτελέσουν και το πρώτο «κύμα» της διεύρυνσης της ΕΕ. Ουσιαστικά, ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σ' ένα διαρκή ανταγωνισμό. Για την ακρίβεια, οι ΗΠΑ απέναντι σε Γαλλία και Γερμανία. Νέες αγορές, νέες στρατιωτικές βάσεις, οι δρόμοι του πετρελαίου, νέα κέντρα ελέγχου κομβικών σημείων της Ευρώπης, είναι η «λεία» των ανταγωνιστών, η πηγή των αντιθέσεων.

Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών μεγαθηρίων εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο, διά στόματος των ηγετών των κρατών μέσα στις Συνόδους Κορυφής. Βέβαια, ο οικονομικός έλεγχος δεν είναι πλέον αρκετός. Εξάλλου, τα συμφέροντα του κεφαλαίου πρέπει να διασφαλιστούν. Οι σύγχρονοι στρατοί αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Ετσι, την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ προωθεί τη δημιουργία της «δύναμης ταχείας επέμβασης», ο «ευρωστρατός» έρχεται να σταθεί απέναντί του. Η ίδια λογική υπάρχει και απέναντι σε ανερχόμενες καπιταλιστικές χώρες, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσία, την οποία, τόσο η ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ θέλουν να ελέγχουν. Τα σύνορα της Ρωσίας «γειτονεύουν» πλέον μ' αυτά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι εντεινόμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, στα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα κλιμακωθούν και τις συνέπειες αυτής της έντασης είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι θα τις βιώσουν στο πετσί τους οι λαοί. Μέσα, όμως, απ' αυτές τις αντιθέσεις, μπορούν να προκύψουν και συνθήκες, που, αν αξιοποιηθούν με σαφή αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, από τα λαϊκά κινήματα, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις σύγκρουσης και, τελικά, ανατροπής αυτής της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής πραγματικότητας.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η εφόρμηση της ΝΔ...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ηταν αναμενόμενο ότι η ΝΔ θα προσπαθούσε ν' αξιοποιήσει την αγροτική ψήφο που πήρε στις τοπικές εκλογές στον, νυν υπέρ πάντων, αγώνα που δίνει για την κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας. Γνωρίζει, όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για να πετύχει το στόχο - δηλαδή να καταφέρει να ξανακλέψει την αγροτική ψήφο στις βουλευτικές εκλογές - πρέπει να δείχνει πως ενδιαφέρεται και μετεκλογικά για τους αγρότες. Κι αυτό ακριβώς επιχειρεί με το «μπαράζ» μετεκλογικών παρεμβάσεών της για αγροτικά θέματα, εντός και εκτός Βουλής.

Βεβαίως, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η ΝΔ, από κόμμα της πλουτοκρατίας και της συντήρησης, μετεξελίχθηκε σε κόμμα της φτωχολογιάς και της προόδου, εκφράζοντας τα συμφέροντα, τους αγώνες και τις ελπίδες της μικρομεσαίας αγροτιάς, που μάχεται για την επιβίωσή της. Απλώς επιμένει στην τακτική να δείχνει «φιλοαγροτικό» πρόσωπο, θεωρώντας ότι η αγανάκτηση και η απελπισία που προκαλεί στον αγροτικό κόσμο η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική, θα εξακολουθούν να την τροφοδοτούν με ψήφους αγροτών οι οποίοι, «τυφλωμένοι» από το πάθος τους να εκδικηθούν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δε βλέπουν ότι ψηφίζοντας τη ΝΔ, πέφτουν «από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη»...

... απειλεί και την αγροτιά... .

Η ΝΔ αδυνατεί να διαφοροποιηθεί, επί της ουσίας, από το ΠΑΣΟΚ στο αγροτικό πρόβλημα της χώρας μας. Και πώς να το κάνει, όταν συμφωνεί απολύτως με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία εφαρμόζει, με συνέπεια και η κυβέρνηση;

Οι όποιες ενστάσεις της δεν αφορούν την ουσία των αντιαγροτικών μέτρων, που λαμβάνονται στην ΕΕ -«πάγωμα» των τιμών των προϊόντων, κόψιμο επιδοτήσεων, περιορισμοί καλλιεργειών, ποσοστώσεις στην παραγωγή, πρόστιμα συνυπευθυνότητας κ.ά.- αλλά στο γεγονός ότι αυτή την αντιαγροτική πολιτική δεν τη διαχειρίζεται σωστά και αποτελεσματικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο συχνότερος ισχυρισμός της είναι ότι οι υπουργοί Γεωργίας είναι ανίκανοι, είτε γιατί... κοιμούνται και δεν παίρνουν «χαμπάρι» τι γίνεται στις Βρυξέλλες, είτε γιατί είναι άσχετοι με το αντικείμενο που τους ανατέθηκε.

Επειδή, λοιπόν, δε διαφοροποιείται, επί της ουσίας, από την κυβέρνηση, επιλέγει την τακτική του εντυπωσιασμού και του αποπροσανατολισμού, με στόχο να φορτώσει αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κόστος, που συνεπάγεται η εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής, με την οποία συμφωνεί. Ταυτόχρονα, κάνει ό,τι μπορεί να «σπρώξει» την κυβέρνηση, για να προχωρήσουν πιο γρήγορα κι αποτελεσματικότερα οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στο πέρασμα της γης στα χέρια καπιταλιστών που θα δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

... και πρέπει να εμποδιστεί

Το μόνο που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο σχέδιο της ΝΔ να παγιδέψει τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά και να εκμεταλλευτεί τη δικαιολογημένη αγανάκτησή της είναι το συνεπές, αγωνιστικό αγροτικό κίνημα. Οσοι συμμετέχουν σ' αυτό γνωρίζουν καλά - κι από την εμπειρία τους στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων τα τελευταία χρόνια - τις προθέσεις και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μπορούν να ενημερώσουν σχετικά τον αγροτικό κόσμο, ώστε να έχει λιγότερα «θύματα».

Τον κίνδυνο αυτό έχει αντιληφθεί, εδώ και καιρό, η ηγεσία της ΝΔ και γι' αυτό πήρε την απόφαση να «χωρίσει τα τσανάκια της» απ' αυτό το κίνημα, αλλά και για να το πλήξει, επιχειρώντας να «το βγάλει από τη μέση». Για να το πετύχει χρησιμοποιεί, σε ρόλο υπονομευτή, αγροτικά της στελέχη.

Τι άλλο από υπονομευτική ήταν η δράση εκείνων των στελεχών της που έδωσαν το «σύνθημα» για άκαιρη αποχώρηση των τρακτέρ από τα Τέμπη, τον περασμένο Φλεβάρη, βγάζοντας την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση; Και τι άλλο από προσπάθεια να απομαζικοποιηθεί και να αποδυναμωθεί το αγροτικό κίνημα και να μην ξανασηκώσει κεφάλι είναι οι... ξαφνικές και απροετοίμαστες «επαναστατικές» εφορμήσεις του Θ. Νασίκα κατά του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στον Τύρναβο και οι δημόσιες δηλώσεις του ότι... από τούδε και στο εξής δε θα δέχεται στους αγώνες αγρότες που δε θα είναι έτοιμοι να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής;

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στο εδώλιο η δημοκρατία

Στο εδώλιο οι δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού και η δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη. Τρομοκράτης όποιος αντιστέκεται γι' αυτό και τιμωρείται. Σ' αυτό το δόγμα εντάσσεται και η δίκη των 6 φιλειρηνιστών που θα γίνει την Τρίτη 26 Νοέμβρη στο Κιλκίς, επειδή ύψωσαν το ανάστημά τους και έστησαν μπλόκο σε ΝΑΤΟική φάλαγγα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Την Τρίτη, δε δικάζονται οι 6 φιλειρηνιστές. Δικάζεται το δικαίωμα στον αγώνα ενάντια στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Επιχειρείται να ενοχοποιηθεί η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική δράση. Να τρομοκρατηθεί το μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα, που μέρα με τη μέρα αφυπνίζεται.

Αυτό είναι άλλωστε που τους φοβίζει. Η δράση, που είναι σταθερά προσανατολισμένη ενάντια στην πολιτική τους. Ενάντια στις νέες ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, στις επεμβάσεις που ετοιμάζονται στη Μέση Ανατολή, αλλά και τις εξελίξεις που δρομολογούνται με τη δήθεν λύση του κυπριακού προβλήματος.

Φοβούνται, γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι παντοδύναμοι. Και εξοπλίζονται με κάθε τρόπο. Σ' αυτή την προσπάθεια εντάσσεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. Ο τρομονόμος δεν είναι αρκετός. Ο μισθοφορικός στρατός επίσης δεν αρκεί.

Απαιτείται ευρύ πλαίσιο μηχανισμών και αντιδημοκρατικών δράσεων για να δέσουν πανευρωπαϊκά και παγκόσμια τους λαούς και να τους καταστήσουν αδύναμους μπροστά στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη. Ευρωεντάλματα σύλληψης, Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, Ευρωστρατός, Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης και ο κατάλογος διευρύνεται.

Της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας του Τζ. Μπους προηγήθηκαν μια σειρά μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο όσους αμφισβητούν τη Νέα Τάξη τους. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβρη του 2001 χαρακτηρίζει τρομοκρατικά αδικήματα εκείνα που στοχεύουν «να αποσταθεροποιήσουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές ή κοινωνικές δομές μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού».

Τρομοκράτες λοιπόν όσοι εναντιώθηκαν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και έβαλαν τα σώματά τους μπροστά στα άρματα μάχης και τις φάλαγγες οχημάτων που κουβαλούσαν πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ. Τρομοκράτες όσοι υπερασπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας και το άρθρο 27 του Συντάγματος.

Σε μας απομένει να ανατρέψουμε το κατηγορητήριο που εξέδωσαν. Να υψώσουμε φωνή αντίστασης. Να σπάσουμε τα δεσμά τους και να καταργήσουμε στην πράξη τις αποφάσεις τους.

Κάθε δημοκράτης, πατριώτης, πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του. Να πάρει τη θέση του στη γραμμή αντιπαράθεσης με τους υποτελείς της Νέας Τάξης. Να πάρει τη θέση του στη γραμμή της αντεπίθεσης και της ανυποταγής.

Διεθνές Δίκαιο

Στα χαρτιά

υπάρχει ακόμα

δεν το έχουνε

πειράξει

μα του κόσμου μας

η βρώμα

η αισχρή

η «νέα τάξη»

το κατάργησε

στην πράξη.

* * *

Τι λοιπόν

κι αν παραμένει,

αφού ΝΑΤΟ,

Αμερικάνοι,

του πλανήτη

οι αφορεσμένοι,

κωλοσφούγγι

το 'χουν κάνει

μ' όσους έχουνε

ξεκάνει;

* * *

Στα χαρτιά

ακόμα υπάρχει,

δεν το πείραξαν

καθόλου

μα ο γκάνγκστερ

όσο άρχει

κι όλη η ράτσα

του διαβόλου

θα 'ναι Δίκαιο

του κ...!


Ο οίστρος



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ