Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
«Δεύτερο χέρι»... κοροϊδίας

Να συγκαλύψει προεκλογικώς τα καταστροφικά μέτρα δραστικού περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας πασχίζει με διάφορα τερτίπια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Στην κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε την επιμέρους τροποποίηση της αρχικής απόφασής του, σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει την οργή και την αγανάκτηση των βαμβακοπαραγωγών. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι οι κατ' αποκλειστική απασχόληση γεωργοί που καλλιεργούν από 2 μέχρι 200 στρέμματα βαμβάκι και των οποίων το κύριο εισόδημα - σύμφωνα με τη φορολογική τους δήλωση - προέρχεται από το βαμβάκι, ανεξάρτητα αν έχουν συμπληρωματικό εισόδημα και από άλλες καλλιέργειες, εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα. Στις εξαιρέσεις επίσης προστέθηκαν και οι βαμβακοπαραγωγοί που μετέχουν σε προγράμματα νιτρορύπανσης.

Φαίνεται ότι ενώ η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση για συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας στο πλαίσιο των αντιαγροτικών εντολών της ΕΕ, επιχειρεί πρόσκαιρα να θολώσει τα νερά ενόψει εκλογών και στη συνέχεια, αν παραμείνει κυβέρνηση, θα πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για την εξαφάνιση της βαμβακοκαλλιέργειας και μαζικού ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, που από τη μία καταγγέλλει φραστικά την κυβέρνηση και από την άλλη στηρίζει τα μέτρα περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας. Τούτο αποτελεί ένα ακόμα λόγο για τους βαμβακοπαραγωγούς να καταψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί όποιος και αν γίνει κυβέρνηση, θα πάρει ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ