Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Μάρτη 2000 - αριθ. φύλλου: 7607

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ
Πρόκληση στην ιστορία και στην αξιοπρέπεια των αντιστασιακών

Σε προεκλογική φιέστα προχωρά η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, μοιράζοντας για μια ακόμα φορά μετάλλια σε αντιστασιακούς, οι οποίοι απαντούν στο νέο αυτό εμπαιγμό με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 10 το πρωί, έξω από το Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η Εθνική Αντίσταση δεν είναι εμπόρευμα για αγοραπωλησία, καταγγέλλει η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Αυτοί που έβαψαν τα χέρια τους με αίμα αθώων, συμμετέχοντας στο βάρβαρο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, συνεχίζουν να προκαλούν την ιστορία και την αξιοπρέπεια των αγωνιστών. Στις σημερινές συνθήκες της νέας τάξης οι πραγματικοί αντιστασιακοί ορθώνουν ανάστημα ενάντια στην ξενοκρατία, την εθνική υποτέλεια, την κατάσταση των δημοκρατικών θεσμών, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη.


ΣΕΛ.  9

Κυβέρνηση: Στη διάθεση των ΝΑΤΟικών δολοφόνων το ελληνικό έδαφος
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ κατά των λαών των Βαλκανίων

Παλλαϊκό συλλαλητήριο και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία για τις 23 Μάρτη αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά του Πολέμου

Ασυγκράτητος ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός, προχωρά πλέον στην εφαρμογή της επόμενης φάσης του σχεδίου του για καινούριο αιματοκύλισμα των Βαλκανίων. Στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα δημιούργησαν από χτες πεζόδρομο που καταργεί ουσιαστικά την άτυπη διχοτόμηση μεταξύ των δύο κοινοτήτων και δίνει αφορμές για καινούριες προκλήσεις...

Στη Νότια Σερβία επίσης, το «αδερφάκι» του «UCK» εμφανίζεται με το όνομα «UCPMP» (Απελευθερωτικός Στρατός για το Πρέσεβο, Μέντεβα, Μπουγιένοβατς) και πάνω στην πεπατημένη πλέον εγκληματική δράση του «UCK» δηλώνει ετοιμότητα για καινούριο κύμα βίας στην περιοχή.

Τα σχέδια αυτά του πολέμου γίνονται με την άμεση συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως το ελληνικό έδαφος είναι στη διάθεση των ΝΑΤΟικών δολοφόνων προκειμένου να περάσουν για τη δήθεν στρατιωτική άσκηση «Δυναμική Απάντηση 2000» που προγραμματίζουν να διεξαχθεί από 17 Μάρτη έως 10 Απρίλη.

Χτες η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά του Πολέμου, που αποτελείται από δέκα μαζικούς φορείς στην Ελλάδα, αποφάσισε παλλαϊκό συλλαλητήριο - πορεία από το Σύνταγμα στην αμερικάνικη πρεσβεία για τις 23 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΚΕ
Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος βρίσκεται στη συγκρότηση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης σε αντιστοιχία με τις σύγχρονες ανάγκες της επιστήμης, της παραγωγής. (Η φωτογραφία από τη χτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών.)


ΣΕΛ.  23

Τηλε-χειραγώγηση

Δεκαέξι μόνιμες εκπομπές πολιτικού περιεχομένου έχουν «βγάλει στον αέρα» οι τέσσερις ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑΛΦΑ και ΣΤΑΡ), από τις 7 του Φλεβάρη, που ανακοινώθηκαν οι πρόωρες εκλογές, μέχρι και χτες. Είναι οι εκπομπές «Διαξιφισμοί» και «Ενώπιος ενωπίω» του ΜΕΓΚΑ, «Με τα μάτια της Ελλης» και «Ωρα της αλήθειας» του ΑΝΤΕΝΝΑ, «Τοκ σόου» του ΑΛΦΑ και «Επιθέσεις» του ΣΤΑΡ.

Και στις δεκαέξι, λοιπόν, ήταν προσκεκλημένοι διάφοροι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ούτε ένας από το ΚΚΕ ή κάποιο άλλο κόμμα.

Η προς όφελος του δικομματισμού τηλεοπτική επιχείρηση χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης σε πλήρη δράση. Ούτε «διαπλεκόμενα» να ήταν...


Περίεργες συμπτώσεις...

Περίεργη σύμπτωση χτες, πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας του νέου κόμβου του «Ρ» και από το πρωί υπήρχαν μικροδιακοπές, ενώ από τις 3.30 το απόγευμα και μέχρι τις 8 μ.μ. κόπηκε τελείως η σύνδεση των εγκαταστάσεων της εφημερίδας στο Κρυονέρι, με τις εγκαταστάσεις της στον Περισσό. Αποτέλεσμα να χαθεί η σύνδεση με το Internet και κατά συνέπεια να χαθεί από προσώπου Γης ο νεότευκτος κόμβος. Επιπλέον, οι συντάκτες του «Ρ» έχασαν κάθε δυνατότητα πρόσβασης στο Internet. Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ (γραμμές HellasCom) άφαντη. Η πολύωρη προσπάθεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί της δεν απέδωσε. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, που κόβονται οι ηλεκτρονικές συνδέσεις των νέων εγκαταστάσεων του «Ρ» στο Κρυονέρι με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και το Internet. Τις δύο προηγούμενες, χρειάστηκε πολλή πίεση από μέρους μας κόντρα σε επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από πλευράς ΟΤΕ ότι το κύκλωμα τάχα λειτουργεί, για να διαπιστωθεί μετά από μέρες ότι κάποιος εκσκαφέας έκοψε το καλώδιο... Ενδεχομένως αυτή να είναι η ποιότητα υπηρεσιών που όλο και συχνότερα θα προσφέρει ο ΟΤΕ, προχωρώντας στην πορεία ιδιωτικοποίησής του. Πάντως, για το χτεσινό πρόβλημα περιμένουμε απάντηση. Αν μη τι άλλο, να μάθουμε αν οι πανάκριβες ευθείες γραμμές και τα ψηφιακά κυκλώματα αξίζουν τουλάχιστον να σηκώνει κάποιος το ακουστικό στην αρμόδια υπηρεσία και να δίνει μια εξήγηση.


Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο με θέμα: «Η νέα τάξη και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ από τις 12.30 έως τις 13.30 το μεσημέρι.




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ