Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Τελειώνουν σήμερα με πτώση του τζίρου 15% - 20%

Χωρίς αντίκρισμα αποδείχτηκαν για άλλη μια χρονιά οι ελπίδες των εμπόρων να δουν μια προσωρινή αναθέρμανση του τζίρου τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Η αυλαία των εκπτώσεων της χειμερινής περιόδου πέφτει σήμερα, καταγράφοντας στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων νέα πτώση του τζίρου κατά 15%-20% σε σχέση με πέρσι, αφού για άλλη μια χρονιά τα λαϊκά εισοδήματα στάθηκαν ανεπαρκή για να στηρίξουν την αγορά, παρά τα σημαντικά ποσοστά έκπτωσης που έφταναν και το 60%.

Ιδιαίτερα μεγάλη αναμένεται ότι θα είναι η πτώση του τζίρου στις αγορές των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από το σεισμό του φθινοπώρου. Στις περιοχές αυτές, οι καταναλωτές που τροφοδοτούν τα καταστήματα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, καθώς το μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους προορίζεται για την αποκατάσταση των ζημιών των σπιτιών τους.

Στο μεταξύ, ας σημειωθεί ότι οι χειμερινές εκπτώσεις μπορεί τυπικά να τελειώνουν σήμερα, ωστόσο, η νομοθεσία εξακολουθεί να έχει κενό σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των προσφορών. Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, το θέμα αυτό θα ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση η οποία ακόμα δεν έχει εκδοθεί. Η παρελκυστική αυτή τακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ευνοεί τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα μαγαζιά που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προσφορές ουσιαστικά όλο το χρόνο, αλλοιώνοντας το θεσμό των εκπτώσεων σε βάρος και των καταναλωτών και των μικρών μαγαζιών.

Μιλώντας στο «Ρ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Π. Καρελάς ανέφερε ότι από το υπουργείο έχει δοθεί στο Σύλλογο προφορική δέσμευση ότι «θα» εκδοθεί υπουργική απόφαση, με την οποία θα προβλέπεται ότι επιτρέπεται η διενέργεια προσφορών για 15 μέρες μετά τις εκπτώσεις σε συγκεκριμένα είδη λόγω τέλους εποχής, τα οποία θα πρέπει προηγουμένως να γνωστοποιούνται στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι έμποροι θέλουν να περιοριστεί η διάρκεια των εκπτώσεων στις είκοσι μέρες, ώστε να βρίσκουν ουσιαστική ανταπόκριση στο καταναλωτικό κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ