Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
«Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί

Συνεχίστηκαν και χτες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αγωνιστών της ειρήνης και φορέων του Βόλου κατά του ελλιμενισμού των έξι ναρκαλιευτικών του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της πόλης. Υστερα από νέο κάλεσμα που απηύθυνε η Αντιπολεμική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, συγκεντρώθηκαν ξανά στην πύλη του λιμανιού, απαιτώντας να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από την πόλη τους και καταγγέλλοντας ότι ο ελλιμενισμός των ναρκαλιευτικών στο λιμάνι τους, που έγινε με τη συμφωνία ή την ανοχή των τοπικών αρχών, σχετίζεται με τις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών, όπως με τον πόλεμο που ετοιμάζουν σε βάρος του ιρακινού λαού.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν εξόρμηση στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας την ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και καλώντας το βολιώτικο λαό να συσπειρωθεί στις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, για να μην επιτρέψουν τη μετατροπή του λιμανιού σε πολεμικό ορμητήριο, όπως σχεδιάζει το ΝΑΤΟ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και να σταθούν εμπόδιο στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Στη χτεσινή εκδήλωση, παραβρέθηκαν και πάλι ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο Απ. Νάνος, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας», ο Γ. Λούμας, επικεφαλής της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Ενότητας» Νέας Ιωνίας Βόλου κ.ά.

Τα έξι ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ πρόκειται ν' αναχωρήσουν σήμερα από το λιμάνι του Βόλου. Ομως, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγο καιρό πρόκειται να ξανάρθουν για ελλιμενισμό κι άλλα ΝΑΤΟικά πλοία, κάτι που ενισχύει τους φόβους των κατοίκων της περιοχής για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ να μετατρέψει το λιμάνι του Βόλου σε πολεμικό ορμητήριο. Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι το συγκεκριμένο λιμάνι εξυπηρετεί τα στρατιωτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, δεδομένου ότι κοντά βρίσκεται το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο του Τυρνάβου, το υπό κατασκευήν αεροπορικό στρατηγείο στο Κουτσόχερο και το πολεμικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ