Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεθνής συνάντηση για το συντονισμό των διαδηλώσεων στη Σύνοδο Κορυφής

Πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία», στις 16 και 17 Νοέμβρη από τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Διεθνή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη οργανώνει, στις 16 και 17 Νοέμβρη, η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», με στόχο το συντονισμό για τις μεγάλες διαδηλώσεις που θα οργανώσει την περίοδο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον Ιούνη του 2003. Η διεθνής συνάντηση θα γίνει στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία». Θα συμμετέχουν κόμματα, οργανώσεις, κινήματα και προσωπικότητες από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου 16/11 και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, όλοι οι συμμετέχοντες Ελληνες και ξένοι θα πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στη συμπρωτεύουσα για την 29η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το πρόγραμμα εργασιών

Η διεθνής συνάντηση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα από μέρους του εκπροσώπου της Κίνησης Κώστα Δρούτσα. Στη συνέχεια ο Στέλιος Βαλανάς, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, θα παρουσιάσει το τι είναι και τι θέλει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Στη διάρκεια του πρώτου μέρους των εργασιών, που θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Νοέμβρη, θα γίνουν θεματικές παρεμβάσεις. Αναλυτικά, θα μιλήσουν: Ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η φιλοσοφία της Κίνησης και βασικά μέτωπα πάλης του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στην ΕΕ - Γραμμή αντιπαράθεσης ενάντια στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση». Ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με θέμα «το ΠΑΜΕ ως ταξικό ρεύμα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και ως συνιστώσα της "Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003"». Και ο Θανάσης Παφίλης, γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, με θέμα «Το αντιπολεμικό κίνημα ενόψει του επικείμενου πολέμου κατά του Ιράκ και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003».

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών (Σάββατο 1.30 μ.μ. έως 6 μ.μ. και Κυριακή 9 π.μ. έως 1.30 μ.μ.) θα γίνουν ομιλίες και παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους των ξένων αντιπροσωπειών, των κομμάτων, των κινημάτων και των φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ