Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Δημιουργική» λογιστική

Ακούγεται απίθανο, αλλά είναι αλήθεια. Η κυβέρνηση εδώ και χρόνια εμπαίζει το λαό, εμπαίζει τον πολιτικό κόσμο, εμπαίζει την κοινωνία, λέει ψέματα σαν κοινή Κατίνα της γειτονιάς και ψηφίζει - εν γνώσει της για τη λαθροχειρία - προϋπολογισμούς που είναι φτιαγμένοι με ψέματα και με αλχημείες. Με τη συνταγή της λεγόμενης δημιουργικής λογιστικής, ή, πιο απλά και κατανοητά, της πολιτικής απατεωνιάς.

Η κυβέρνηση από το 1998 μέχρι και το 2001 δημιούργησε μια μαύρη τρύπα της τάξης των 3,5 τρισ. δραχμών στα δημόσια οικονομικά. Για να είμαστε ακριβείς, η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια έκρυβε από τον προϋπολογισμό μια σειρά από ποσά που πήγαιναν για διάφορες δαπάνες, κυρίως αμυντικές, ώστε να εμφανίζει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Κι όλα αυτά στο όνομα του οράματος του πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα στην ΟΝΕ.

Ομως, κάποια στιγμή το παραμύθι ήρθε στη φόρα. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία, η Γιουροστάτ, ήρθε για έλεγχο στην Ελλάδα και ανακάλυψε την τρύπα. Σιγά μη δεν την ήξερε βέβαια, αφού και αυτοί τα στραβά μάτια έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο έκαναν άλλωστε με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Οπως και να 'χει, πάντως, οι ...κουτόφραγκοι έβγαλαν τους δικούς μας στη φόρα. Αποτέλεσμα; Κανένα. Κανένας δεν κρύφτηκε, κανένας δεν παραιτήθηκε, κανείς τους δε φαίνεται να έχει κάποια, μικρή έστω, σχέση με την ντροπή. Ετσι λοιπόν ο κ. Χριστοδουλάκης, το ίδιο αγέρωχα που πέρσι ψήφιζε ένα καραμπινάτο ψέμα για νόμο του κράτους, βγήκε προχτές και παραδέχτηκε πως οι προϋπολογισμοί των τελευταίων ετών ήταν «ψεύτικοι». Ελλειμματικοί.

Τόσο απλά. Οσο απλά καλούν τώρα το λαό να σφίξει ακόμη το ζωνάρι και να ξαναπληρώσει το ψέμα τους: Σε πρώτη δόση γύρω στα 400 δισ. δραχμές. Αυτοί, λοιπόν, μας κυβερνούν. Μια χούφτα ψεύτες παίζουν με τα λεφτά του ελληνικού λαού και, κυρίως, παίζουν με τη νοημοσύνη μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ