Κυριακή 27 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση στα «χαμόσυρτα σκουλήκια»

Οπρωτοκαπετάνιος, ο Χαρίλαος, έσυρε τη φωνή και κάλεσε τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του ΚΚΕ, «να δώσουν την εκλογική μάχη πιο ατσαλωμένα και αποφασιστικά», απαντώντας έτσι, το ίδιο αποφασιστικά σ΄ εκείνους που με κάθε τρόπο καλλιεργούν την αντικομμουνιστική υστερία. Να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά τις χυδαιότητες αυτές που εξαπολύονται και καλύπτονται από την ασυλία της εξουσίας και από τη δολιότητα, τη χαμέρπεια και την ευτέλεια των χολερικών, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Κόμματος να προωθήσει «πολιτικές εκλογικές συνεργασίες και τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου».

Αυτό το Κόμμα, αυτή την αγωνιστική διάθεση, αυτούς τους παλιούς και τους νέους αγώνες φοβούνται αυτά τα «χαμόσυρτα δειλά σκουλήκια». Φοβούνται αυτούς τους παλιούς και τους νέους αγωνιστές που δεν κιότεψαν, δε γονάτισαν μπροστά σε κρεμάλες, εκτελεστικά αποσπάσματα, ειδικά δικαστήρια, ιδιώνυμα, κάτεργα, στρατόπεδα εξόντωσης, νεότερα Μακρονήσια και τις απειλές των ξένων αφεντικών και των εγχώριων υποτακτικών, που ενσωματώνονται και εκφράζονται από τη «νέα τάξη».

Εσείς «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια» που ξετρυπώνετε από τα λαγούμια της νύχτας για να σκυλεύσετε, να αποπροσανατολίσετε, να σφετεριστείτε, να χτυπήσετε το ΚΚΕ, τους αγώνες του και τους αγωνιστές του, μάταια προσπαθείτε.

Αυτές τις μέρες, με την επέτειο της ΕΠΟΝ, αυτές τις μέρες που ακούστηκε η φωνή των δημοσιογράφων της Εθνικής Αντίστασης, εκεί, στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών, θυμηθήκαμε τους παλιούς εκείνους συντρόφους, που ξεφεύγοντας από τα κάτεργα δημιούργησαν το μεγάλο Μέτωπο του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, το ΕΑΜικό μέτωπο αντίστασης στο φασιστικό, ναζιστικό ολοκληρωτισμό.

Τώρα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, οι κομμουνιστές, οι οπαδοί και οι φίλοι, προχωρούμε σ' ένα νέο μέτωπο, όχι μόνο μπροστά στις εκλογές, αλλά ανοίγοντας δρόμους ελπίδας, παλεύοντας, κατά του νέου ολοκληρωτισμού της νέας τάξης. Ανοίγοντας δρόμους ελπίδας για τη σκοτεινή μετα-ΟΝΕ, πορεία, που με τόσο εκσυγχρονιστικό φανατισμό υπηρετείτε.

Στον κομματικό ανταγωνισμό προσφορών «επ' ανταλλάγματι» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στις από κοινού απειλές συνέχισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής από τους δύο διεκδικητές της εξουσίας, το ΚΚΕ προβάλλει τον καθαρό λόγο της λαϊκής αντίστασης, που κάθε μέρα βρίσκει περισσότερους οπαδούς και φίλους. Και αυτό είναι που τους τρομάζει.


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ