Κυριακή 27 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Δίωξη κατά του «Ρ»
Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας
Προάγγελος αυταρχικής στροφής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στο «Ριζοσπάστη» και τονίζει: «Οι αλλεπάλληλες μηνύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης εναντίον της εφημερίδας είναι μια επίθεση κατά της ενημέρωσης και της πληροφόρησης του ελληνικού λαού, της άσκησης πολιτικής κριτικής και του δικαιώματος τοποθέτησης επί λόγων και έργων. Είναι προάγγελος μιας αυταρχικής στροφής στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Η κάλυψη και ανοχή που παρέχει η κυβέρνηση στις πράξεις του υπουργού της, επιφορτίζει και αυτή με τις ευθύνες αυτών των πράξεων. Το ΔΣ καταδικάζει αυτού του είδους τις πρακτικές και τάσσεται υπέρ της άμεσης παύσης κάθε δίωξης κατά του "Ρ" και της ελευθεροτυπίας».

Δημοτική παράταξη «Πάτρα Μπροστά»

Η Γραμματεία και η δημοτική ομάδα της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», καταγγέλλει τη δίωξη του «Ριζοσπάστη», μιας εφημερίδας «με γνωστή ιστορία που συνδέεται με τους λαϊκούς αγώνες, τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στη χώρα μας».

Στην ανακοίνωση της παράταξης καταγγέλλεται η επίθεση κατά της «ενημέρωσης και της πληροφόρησης, της άσκησης πολιτικής κριτικής και του δικαιώματος τοποθέτησης επί λόγων και έργων». Τέλος, καταδικάζει τις πρακτικές του υπουργού Δικαιοσύνης και ζητά να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον του «Ρ» και κατ' επέκταση της ελευθεροτυπίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ