Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Δυναμικό ξεκίνημα, μαζική συμμετοχή

Εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», του υποψήφιου δημάρχου Γ. Καρούμπα. Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Θ. Παφίλης

Μαζικό «παρών» έδωσαν χτες οι δημότες της Νέας Σμύρνης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Καρούμπα και του συνδυασμού «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Παφίλης (για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά) και Ηλίας Νικολόπουλος (για τη Νομαρχία της Αθήνας). Επίσης η Χρ. Τσεντούρου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μ. Δασκαλάκης μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Κωνσταντινίδης επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας».

«Διεκδικούμε μια ουσιαστική Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικητική και όχι διαχειριστική», είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Καρούμπας. «Οι δυνάμεις που συγκροτούμε τη "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μαζί με το λαό, τον οποίο θεωρούμε πρωταγωνιστή. Για μια δημοτική Αρχή που θα λειτουργήσει πραγματικά προς όφελος του λαού χωρίς επιχειρηματικά κριτήρια και μικροκομματικούς υπολογισμούς»

Το αισιόδοξο αγωνιστικό μήνυμα στο νεοσμυρνιώτικο λαό μετέφερε και ο Θ. Παφίλης. Ενα μήνυμα που βγαίνει από τις δεκάδες περιοδείες και επαφές με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και που δείχνει την πλατιά αποδοχή και απήχηση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Ο υποψήφιος υπερνομάρχης στην ομιλία του τόνισε ότι η Συνεργασία είναι καρπός των δυνάμεων που αγωνίστηκαν κατά της αντιλαϊκής λαίλαπας στο εργατικό κίνημα, στο κίνημα της Παιδείας, της Υγείας, στο φιλειρηνικό και στο νεολαιίστικο κίνημα. «Απευθυνόμαστε σε όσους συντρίβονται και δεινοπαθούν από τη σημερινή πολιτική ζητώντας τους να εγκαταλείψουν μαζικά τους υποψήφιους του δικομματισμού και τα συμπληρώματά τους» υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. Τα πραγματικά διλήμματα για το λαό που ταυτόχρονα αποτελούν και κριτήριο για την ψήφο στις εκλογές είναι τα παρακάτω:

-- Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» διεκδικεί μια Αυτοδιοίκηση που θα αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική. Οι άλλοι έχουν συμφωνήσει στην Αυτοδιοίκηση - επιχείρηση και την παράδοση των υπηρεσιών στους ιδιώτες.

-- Εμείς θέλουμε την Αυτοδιοίκηση να αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλιά οι άλλοι έχουν συμφωνήσει στις βάρβαρες ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ομηρία των εργαζομένων.

-- Διεκδικούμε τα 1,7 τρισ. δρχ, που χρωστά το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα 40 δισ. Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οι άλλοι προωθούν και νέα φορολογικά βάρη.

-- Αντιτασσόμαστε στην πολιτική που μεταθέτει αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στην Παιδεία και την Πρόνοια, γιατί έτσι ελαττώνεται η κρατική ευθύνη μειώνοντας τη χρηματοδότηση, ενώ οι ευθύνες και το οικονομικό κόστος βαραίνουν το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ