Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγώνας σκληρός, για τη νίκη!
  • Με αισιοδοξία στην «τελική ευθεία» της μάχης των εκλογών, οι πλατιοί αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ
  • Ακαρπη η βρώμικη επιχείρηση εκβιασμών του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την αποδυνάμωση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων

Ο υποψήφιος Νομάρχης Καρδίτσς Βαγγέλης Μπούτας
Ο υποψήφιος Νομάρχης Καρδίτσς Βαγγέλης Μπούτας
Με την κατάθεση, προχτές βράδυ, στα Πρωτοδικεία των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και δημοτικών αρχών στη Θεσσαλία, μπαίνει στην «τελική ευθεία» η μάχη των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ -σε πάρα πολλές περιπτώσεις μαζί με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση κι άλλες δυνάμεις - για μια ενισχυμένη, ισχυρή παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα δυο μεγάλα κόμματα ρίχνουν ιδιαίτερο πολιτικό βάρος σ' αυτές τις εκλογές. Για δυο κυρίως λόγους: Πρώτον διότι το καθένα χωριστά θέλει να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, για να το χρησιμοποιήσει ως πρόκριμα στις ερχόμενες κρίσιμες βουλευτικές εκλογές. Και δεύτερον, επειδή και τα δύο θεωρούν πως ήρθε τώρα η ώρα για την ολοκληρωτική άλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το δικομματισμό και το διπολισμό και τη μετατροπή της σε «περιφραγμένο» κι απλησίαστο «φέουδο» της κεντρικής εξουσίας, που θα χρησιμοποιείται για την προώθηση και τη διαχείριση των αντιλαϊκών μέτρων, που λαμβάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης.

Οι Θεσσαλοί κομμουνιστές, οι πραγματικοί αριστεροί κι όλοι οι άλλοι αγωνιστές που συμμετέχουν σ' αυτή τη μάχη, είναι αισιόδοξοι για την έκβασή της. Οχι, βεβαίως, ότι είναι «πολιτικοί αιθεροβάμονες» που δεν αντιλαμβάνονται τις μύριες δυσκολίες και τα «ψηλά» εμπόδια που βρίσκονται μπροστά τους, αλλά επειδή, πράγματι, πιστεύουν πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αυτή η εκλογική μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κερδηθεί από τις αγωνιστικές δυνάμεις.

Αγωνιστές υποψήφιοι

Πανίσχυρο «όπλο» των αγωνιστικών συνδυασμών είναι το πρόγραμμά τους, στο οποίο προτείνονται ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και τονίζεται η αποφασιστικότητα των υποψηφίων να μπουν στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Νάνος
Ο υποψήφιος νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Νάνος
Πλεονέκτημά τους είναι και η σύνθεση των ψηφοδελτίων, στα οποία συμμετέχουν γνωστοί αγωνιστές από διάφορους και διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, που έχουν κοινή αντίληψη για μια διαφορετική λειτουργία, έναν άλλο ρόλο και μια ελπιδοφόρα προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βρώμικη εκστρατεία

Οι δυνατότητες επιτυχίας των αγωνιστικών συνδυασμών στη Θεσσαλία είναι που προκαλούν «άγχος και κρύο ιδρώτα» στα επιτελεία των συνδυασμών, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ιδιαίτερα η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, έντρομη μπροστά σ' έναν εκλογικό καταποντισμό των «εκλεκτών» της, έδωσε το σύνθημα για την εξαπόλυση μιας εκστρατείας εκβιασμού και φοβέρας, με στόχο την αποδυνάμωση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. «Το μήνυμα ελήφθη», και ο τοπικός κομματικός μηχανισμός προχώρησε σε εκβιαστικές μεθοδεύσεις, για να εξαναγκάσει κάποιους να μην μπουν, ή και ν΄ αποσύρουν την υποψηφιότητά τους από τ΄ αγωνιστικά ψηφοδέλτια και είτε να ενταχτούν στα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, ή απλώς να «κάνουν στην μπάντα», μη συμμετέχοντας πουθενά.

Κι αυτή η βρώμικη τακτική ακολουθήθηκε σε πάρα πολλούς δήμους της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δήμους Νίκαιας, Κάτω Ολύμπου, Μελιβοίας του νομού Λάρισας, Πλαστήρα της Καρδίτσας, Καλαμπάκας των Τρικάλων, καθώς και στο Δήμο Βόλου.

Βεβαίως, στο πλήθος των περιπτώσεων οι εκβιαστικές προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς, αλλά ποιος ξέρει, αν οι εκβιαστές απευθύνθηκαν κι αλλού...


Ο υποψήφιος νομάρχης Λάρισας Μπάμπης Μπακούλας
Ο υποψήφιος νομάρχης Λάρισας Μπάμπης Μπακούλας

Ο υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων Γιώργος Παπασίμος
Ο υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων Γιώργος Παπασίμος
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουμε τους αγώνες(2006-10-19 00:00:00.0)
Μάχη με αποφασιστικότητα και προοπτική!(2006-04-30 00:00:00.0)
Αξιοι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής(2005-11-20 00:00:00.0)
Μάχη σε επτά δήμους(2002-10-19 00:00:00.0)
Να υπερψηφιστούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί(2002-09-14 00:00:00.0)
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(1998-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ