Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Από εμάς εξαρτάται!

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης των συνδυασμών την περασμένη Κυριακή, η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών μπήκε στην τελευταία και αποφασιστική φάση. Καθώς πλησιάζουμε στην 13η του Οκτώβρη, επανέρχονται, με τη βοήθεια των «δημοσκοπήσεων» και των μέσων ενημέρωσης, τα γνωστά διλήμματα για το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, άρα ποιος από τους συνδυασμούς τους είναι καλύτερος, ή λιγότερο κακός. Για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, το ερώτημα που τίθεται είναι: «Πειθαρχία, υποταγή και συμμόρφωση στην κυρίαρχη πολιτική ή αντίσταση και αντεπίθεση;».

Σ' αυτήν τη μάχη απευθυνόμαστε σε όσους δε θέλουν να χρησιμοποιηθεί η ψήφος τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Σε όλους εκείνους, που συμφωνούν μαζί μας στο ρόλο που πρέπει να παίξουν οι εκλεγμένοι σε ένα θεσμό που χρησιμοποιείται σήμερα ως το μακρύ χέρι του κράτους, των επιχειρηματιών.

Αυτούς καλούμε να ψηφίσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ με άλλες δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, τοπικές δυνάμεις και κινήματα, πρόσωπα που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, όμως συναντηθήκαμε μαζί στους αγώνες, στην κοινή δράση.

Στις εκλογές αυτές, τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι: Το καθεστώς της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, που πάει παρέα με τα αλλεπάλληλα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων. Το αγροτικό πρόβλημα και το πρόβλημα των ΕΒΕ. Το πρόβλημα της γης και της ιδιοκτησίας, η πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Το μείζον ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών, που απειλούνται στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο και στην περιοχή, οι ΝΑΤΟικές αμφισβητήσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα σε θέματα συνόρων, άμυνας κλπ., είναι το Κυπριακό, ο επικείμενος πόλεμος του Ιράκ. Είναι τα μεγάλα τοπικά λαϊκά προβλήματα, είναι η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της ΤΑ.

Σ' αυτήν τη μάχη δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα, ούτε ώρα, ούτε λεπτό. Σε ποιο βαθμό θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εξαρτάται, πάνω απ' όλα, από τη δική μας δουλιά, τη δουλιά όλων των κομμουνιστών, των φίλων, οπαδών, του Κόμματος και της ΚΝΕ. Να μην επιτρέψουμε στους εταίρους του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και τους συνοδοιπόρους των «κεντροαριστερών» και «κεντροδεξιών» σεναρίων, να πανηγυρίσουν στις 13 και τις 20 Οκτώβρη για τον επανεγκλωβισμό των λαϊκών δυνάμεων στην πολιτική τους.

Για να γίνουν αυτές οι εκλογές η αφετηρία για τους νέους αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην προοπτική της συγκρότησης του Κοινωνικοπολιτικού Μετώπου του Λαού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ