Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Εκλογικό κέντρο» το ΙΝΕ Θεσσαλίας!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Καταγγελίες που φτάνουν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), υποστηρίζουν ότι το ΙΝΕ Θεσσαλίας, το οποίο ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του «Προγράμματος Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας» στο Νομό Λάρισας, έχει μεταβληθεί, το τελευταίο διάστημα, σε «εκλογικό κέντρο» των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τη νομαρχία και το δήμο. Ο μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος, που δραστηριοποιείται στο Πρόγραμμα, επιχειρεί να μετατρέψει σε «εκλογική πελατεία» των φιλοκυβερνητικών υποψηφίων τους 10.000 ανέργους που έχουν απογραφεί, δηλώνοντας την επιθυμία συμμετοχής. Οι καταγγελίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι όποιος από τους απογραμμένους ανέργους πάει εκεί ζητώντας δουλιά, πρέπει οπωσδήποτε να δώσει το «παρών» στο γραφείο του προέδρου του ΙΝΕ, ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος.

Βεβαίως, όπως έχει καταγγείλει το ΕΚΛ, το πρόγραμμα αυτό δε στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά στην επιδότηση των εργοδοτών με «ζεστό χρήμα», καθώς ο καθένας από τους 2.000 ανέργους που θα προσληφθούν στα πλαίσια του Προγράμματος, θα φέρει μαζί του και «προίκα» ύψους 175.000 δρχ. το μήνα, την οποία και θα «καταθέσει» στον εργοδότη του (!). Να σημειωθεί, δε, ότι αυτή η «προίκα» προέρχεται, κατά το πλείστον, από τις τσέπες των εργαζομένων, αφού το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 80% από τον ΟΑΕΔ (!!)

Το κλωθογύρισμα της «τρομοκρατίας»

«Ναι, μιλάμε για πιθανή δημιουργία διάδοχων σχημάτων, παίρνοντας υπόψη και τα όσα γίνονται σε άλλες χώρες. Είναι γνωστό ότι στις διαδηλώσεις στη Γένοβα και σε άλλες χώρες εμφανίστηκαν και έδρασαν οργανώσεις προβοκατόρικες. Οργανώσεις με μια ορισμένη μαζική βάση, με στόχο να δυσφημηθεί και συκοφαντηθεί το κίνημα χιλιάδων εργαζομένων. Η "17 Ν" δεν μπόρεσε να αποκτήσει στην Ελλάδα μαζική βάση. Εφαγε τα ψωμιά της και τώρα, άχρηστη πια με αυτή τη μορφή, κλείνει το μαγαζί. Κάτι θα φέρουν στη θέση της. Και βεβαίως πρέπει να αποκρουστούν αποφασιστικά τέτοιες προσπάθειες με τον οργανωμένο μαζικό λαϊκό αγώνα, που γνωρίζει να περιφρουρεί την πάλη του. Εμείς θεωρούμε ότι πάταξη της τρομοκρατίας δεν μπορεί να υπάρξει δίχως ένα ισχυρό κίνημα που θ' αντιμετωπίζει πρώτα απ' όλα την κρατική τρομοκρατία, για να μπορεί έτσι να αντιμετωπίζει και τα παραρτήματά της. Αυτό μπορεί να γίνει από τον οργανωμένο λαό, που θα βάλει πλώρη για ριζικές πολιτικές αλλαγές. Αλλιώς, το πράγμα θα κλωθογυρίζει» (Από συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στον «Τύπο της Κυριακής»).

Στην πρώτη γραμμή η ΟΤΟΕ

Το 'πιασε το πρόβλημα η ηγεσία της ΟΤΟΕ και, μάλιστα, προτού καν το προσεγγίσει η κυβέρνηση. Βέβαια... Μέρες πριν ο Ακης Τσοχατζόπουλος μιλήσει για... εικονικά προβλήματα ακρίβειας, που οφείλονται στις δυσκολίες προσαρμογής των καταναλωτών στο ευρώ, η ηγεσία της ΟΤΟΕ και είχε διαπιστώσει το πρόβλημα και είχε προτείνει και την αναγκαία λύση.

Δε λέμε ψέματα. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Η ηγεσία της ΟΤΟΕ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία ζητά να γίνουν... χαρτονομίσματα τα κέρματα του ενός και των δύο ευρώ!!! Μάλιστα, θεωρεί την ύπαρξη των κερμάτων αυτών ως αιτία της αύξησης των τιμών των προϊόντων, ενώ καταγράφει ως ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν αναγνωρίζουν την «πραγματική αξία» αυτών των ποσών!!!

Κάποιες πληροφορίες, που έλεγαν ότι στην ίδια επιστολή έλεγε και κάτι για χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, άδικη και αντιλαϊκή φορολογία, φαινόμενα αισχροκέρδειας κλπ., κλπ., κρίνονται ολωσδιόλου ανακριβείς...

Τα γερμανικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ λένε ότι οι Γερμανοί έχουν πρακτικό πνεύμα! Τι κατάφεραν με τις εκλογές τους; Μια κυβέρνηση συνασπισμού σοσιαλδημοκρατών και πράσινων. Εμείς εδώ έχουμε πιο πρακτική λύση: Οι «σοσιαλδημοκράτες» που μας κυβερνούν είναι «πράσινοι». Δύο σε ένα!

Επίσης, διαθέτουμε πρωθυπουργό με σπουδές στη Γερμανία, Τράπεζα της Ελλάδας που αναφέρεται κατευθείαν στη Γερμανία, οικονομική πολιτική με «γερμανική μπότα» και δυνάμεις καταστολής πραγματική «Γκεστάπο» όπως αποδεικνύεται.

Πάντως, καταλαβαίνετε τη ζήλια διάφορων στελεχών του Συνασπισμού που είδαν χτες τον Γιόσκα Φίσερ στο πλάι του καγκελαρίου Σρέντερ! «Τι καλύτερο δηλαδή έχει αυτός και τα κατάφερε;» σκέπτονται...

Οσο για τον περίφημο προεκλογικό αγώνα, που στηρίχτηκε στην αντίθεση στον προετοιμαζόμενο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, όπως ακούσαμε από διάφορους «αναλυτές», σύντομα θα δούμε τη σχέση της αντίθεσης αυτής με την πραγματικότητα.

Λέτε η γερμανική κυβέρνηση (που συμμετείχε σε όλες τις προηγούμενες επιθέσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν) να αλλάξει μυαλά; 'Η, μήπως, θ' αλλάξουν οι θέσεις της όταν θα αλλάξουν και οι όροι μοιράσματος της λείας; Οπότε και οι σχετικές αποφάσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ θα είναι εξασφαλισμένες...

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΝ πιστεύει ότι πείθει ο Αριελ Σάρον όταν μιλάει δημοσίως για κίνδυνο «διάλυσης του Ισραήλ» από τους Παλαιστίνιους; Υποθέτουν άραγε οι ισραηλινοί ότι οι εικόνες καταστροφής στη Ραμάλα από τις μπουλντόζες τους, δείχνουν αυτή την εικόνα;

Τελικά όσο περνάει ο καιρός τόσο και λιγότερο ενδιαφέρονται για την αληθοφάνεια των «τρομολαγνικών» παραμυθιών τους. Φαίνεται παίρνουν μαθήματα από τον μεγάλο δάσκαλο, τις ΗΠΑ.

Οσο για τον υπουργό των Εξωτερικών μας, ας μην αισθάνεται και τόσο περήφανος για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στο όλο θέμα. Οι εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης «προς τις δυο πλευρές» είναι λίγο δύσκολο να εκληφθούν ως στήριξη προς τους Παλαιστίνιους, όπως θέλησε να το παρουσιάσει.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δημο(σ)κόποι

Οτι οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι γνωστό και απολύτως «επικυρωμένο» από την εμπειρία των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Το γεγονός, όμως, ότι οι δημο(σ)κόποι αποφάσισαν σε αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να φάσκουν και να αντιφάσκουν τόσο έντονα και τόσο οφθαλμοφανώς, εκθέτοντας τον ίδιο τον εαυτό τους, και όλα αυτά στην προσπάθεια να υπηρετήσουν «υψηλότερους» στόχους, είναι ένα νέο ποιοτικό στοιχείο.

***

Εξηγούμαστε: Οι ίδιοι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να προσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στα τόσο «βολικά» όρια του δικομματισμού, είναι αυτοί οι ίδιοι, που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις τους, μας λένε ότι ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει σε συντριπτικά ποσοστά τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ. Και μάλιστα, τους αποδοκιμάζει σε ποσοστά άνω του 70% και σε εκείνα ακριβώς τα θέματα που άπτονται της «μικρής πολιτικής», όπως θέλουν να βαφτίζουν τα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πώς γίνεται τώρα, οι ίδιοι αυτοί δημο(σ)κόποι, να «πριμοδοτούν» τους υποψηφίους του δικομματισμού με τόσο υψηλές «προτιμήσεις» στα «ευρήματα» των σφυγμομετρήσεών τους γύρω από τις δημοτικές -νομαρχιακές, μόνον από τα εγχειρίδια των «κατασκευαστών» πολιτικής συμπεριφοράς μπορεί να απαντηθεί...

***

Ταυτόχρονα, δε θέλει και πολύ ιδιαίτερες γνώσεις στην... ανάγνωση δημοσκοπήσεων, για να διαπιστώσει κανείς το «δικομματικόν» του πράγματος: Εκείνοι που κάνουν τα πάντα για να βγάλουν δήμαρχο Αθήνας την κ. Μπακογιάνη, είναι εκείνοι που την ίδια στιγμή κάνουν τα πάντα για να βγάλουν υπερνομάρχη Αθήνας την κ. Γεννηματά. Με το ένα χέρι νίβουν το ΠΑΣΟΚ, με το άλλο χέρι τη ΝΔ και με τα δυο μαζί το πρόσωπο της «γαλαζοπράσινης» καθεστηκυίας πολιτικής «τάξης»...

***

Εκεί που η τακτική τους καθίσταται εξοργιστική, είναι η «επιμέλεια» με την οποία πασχίζουν να εξαφανίσουν τις ριζοσπαστικές δυνάμεις από τις εκλογές. Αν μιλήσουμε για «διατεταγμένη» αποστολή, ίσως βρεθούν ορισμένοι που θα μας ζητήσουν να προσκομίσουμε... στοιχεία. Γι' αυτό θα περιοριστούμε σε όλα εκείνα τα εξόφθαλμα στοιχεία που μας επιτρέπουν να αποδείξουμε ότι οι εμπνευστές αυτής της επιχείρησης είναι επιεικώς αστείοι.

Δέστε: Οσοι δημο(σ)κοπούν θέλουν να μας πείσουν ότι οι μισοί από τα μέλη, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ψηφίζουν οτιδήποτε άλλο (!) εκτός από τον Σπ. Χαλβατζή (στο Δήμο Αθήνας) και τον Θαν. Παφίλη (στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά)! Επιπλέον: Μας λένε ότι οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΚΙ ψηφίζουν με ποσοστό... 0% (!) τους υποψηφίους που στηρίζουν από κοινού το ΔΗΚΚΙ με το ΚΚΕ!

Ολα αυτά είναι τόσο άγαρμπα. Και τόσο γελοία...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ωμές ομολογίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Τα προσχήματα τέλειωσαν και επισήμως. Η απάνθρωπη και φιλοπόλεμη ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ ομολογείται ωμά και ανοιχτά, πλέον, από την ίδια την ηγεσία τους. Αναφερόμαστε στο νέο στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ, όπως αυτό εκφράζεται στην πρώτη, ετήσια έκθεση του Τζ. Μπους προς το Κογκρέσο, που φέρει τον τίτλο «Στρατηγική για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Τέσσερα είναι τα κύρια στοιχεία της έκθεσης: Πρώτον, η δημόσια διακήρυξη του «δικαιώματος» των ΗΠΑ, να επιφέρουν στρατιωτικά χτυπήματα, οπουδήποτε στον πλανήτη. Δεύτερον, η επιδίωξη των ΗΠΑ, να χτυπήσουν πρώτες τους εχθρούς τους και η ανάδειξη του προληπτικού χαρακτήρα των χτυπημάτων, ως βασικού στοιχείου της αμερικανικής πολιτικής. Τρίτον, η διατήρηση της σαφούς υπεροπλίας έναντι οποιασδήποτε άλλης χώρας και η υποχρέωση των πιθανών αντιπάλων, να παραμείνουν σε υποδεέστερα επίπεδα. Τέταρτον, η εκμετάλλευση της αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος, προκειμένου να «βοηθήσουν στη δημιουργία ελεύθερων και ανοιχτών κοινωνιών» σε όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, η με κάθε τρόπο και μέσα επιβολή των αμερικανικών συμφερόντων.

Αραγε, τι περισσότερο πρέπει να πει η ηγεσία των ΗΠΑ, για να καταλάβει ο καθένας, πλέον, πόσο ζοφερό διαμορφώνεται το μέλλον;

Το χρέος της κυβέρνησης και...

Οι ωμές αυτές ιμπεριαλιστικές και πολεμόχαρες ομολογίες, βέβαια, δε σκιάζουν μόνο τον πλανήτη, με βαριά και μαύρα σύννεφα. Ούτε μόνον αποτελούν μια πραγματική καμπάνα συναγερμού για τους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου, πρώτα και κύρια, για τα αντιπολεμικά και φιλειρηνικά κινήματα, τα συνδικάτα και τις κάθε λογής μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις. Αποτελούν, ταυτόχρονα, κι ένα κρίσιμο τεστ, για τις κυβερνήσεις όλων των χωρών -μαζί και της δικής μας- τις κάθε λογής πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.

Η κυβέρνηση της χώρας μας έχει χρέος να τοποθετηθεί δημόσια και με καθαρότητα, έναντι των κυνικών αυτών διακηρύξεων. Κάθε άλλο παρά χρυσός είναι η σιωπή σ' αυτές τις περιπτώσεις. Το ίδιο και τα μισόλογα. Και όχι μόνο να τοποθετηθεί, ανταποκρινόμενη στα αντιπολεμικά αισθήματα της συντριπτικά μεγάλης πλειoψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά και να προχωρήσει στις ελάχιστες αντίστοιχες ενέργειες: Να κάνει ξεκάθαρη την αντιπολεμική στάση της Ελλάδας στις διεθνείς οργανώσεις, όπου μετέχει ως μέλος (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ.). Να μην πάρει μέρος η Ελλάδα, με οιονδήποτε τρόπο, στους προετοιμαζόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της Ουάσιγκτον, είτε στο Ιράκ, είτε αλλού (αποχώρηση όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις κάθε λογής «ειρηνευτικές» αποστολές και άμεση επιστροφή τους, αναστολή λειτουργίας των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, μη παροχή «διευκολύνσεων», κλπ.).

... η πρακτική της

Κι αν νομίζετε ότι τα παραπάνω έχουν θεωρητική και μόνο σημασία ή δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα, κάνετε μεγάλο λάθος. Σήμερα και αύριο, για παράδειγμα, πραγματοποιείται στη Βαρσοβία το Ατυπο Συμβούλιο Υπουργών Αμυνας στου ΝΑΤΟ, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσημη σύνοδο της λυκο-συμμαχίας στην Πράγα, στις 21 Νοέμβρη. Και, βέβαια, τόσο σήμερα όσο και το Νοέμβρη, οι προαναφερόμενες, πολεμόχαρες θέσεις της Ουάσιγκτον, θα κυριαρχούν στις θέσεις της αμερικανικής αντιπροσωπείας. Ποια είναι η θέση, λοιπόν, που θα πάρει ο Ελληνας υπουργός Αμυνας; Τι θα πει για το νέο δόγμα των ΗΠΑ; Τι θα πει για την απαίτηση των ΗΠΑ να μετατραπεί το ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό μοχλό της παγκόσμιας «αντιτρομοκρατικής» τους εκστρατείας; Τι θα πει για τον προετοιμαζόμενο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ και τους τεράστιους κινδύνους, που αυτός συνεπάγεται για όλη τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή;

Οχι, δε γνωρίζουμε τι συγκεκριμένα θα πει ο Γ. Παπαντωνίου. Κρίνοντας, πάντως, από τις μέχρι τώρα θέσεις της κυβέρνησης δε θα πει το «όχι» που λέει κατηγορηματικά η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Το κόστος και τα κέρδη

Ανάμεσα στα 100 και 200 δισ. δολάρια (35 έως 70 τρισ. δραχμές) εκτιμά το κόστος ενός ενδεχομένου πολέμου ενάντια στο Ιράκ, ο κ. Λ. Λίντσεϊ, οικονομικός σύμβουλος του Τζ. Μπους. Σημειώνουμε το δυσθεώρητο αυτό νούμερο, ώστε να έχετε μια γεύση των κερδών, στα οποία προσδοκούν οι πολυεθνικές των όπλων και το πολεμικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα γενικότερα.

ΥΓ.: Θυμίζουμε ότι ο πόλεμος του Κόλπου είχε κοστίσει 58 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 48 βάρυναν τους συμμάχους των ΗΠΑ, ενώ ο πόλεμος του Αφγανιστάν έφθασε τα 10 δισ. δολάρια.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Από εμάς εξαρτάται!

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης των συνδυασμών την περασμένη Κυριακή, η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών μπήκε στην τελευταία και αποφασιστική φάση. Καθώς πλησιάζουμε στην 13η του Οκτώβρη, επανέρχονται, με τη βοήθεια των «δημοσκοπήσεων» και των μέσων ενημέρωσης, τα γνωστά διλήμματα για το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, άρα ποιος από τους συνδυασμούς τους είναι καλύτερος, ή λιγότερο κακός. Για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, το ερώτημα που τίθεται είναι: «Πειθαρχία, υποταγή και συμμόρφωση στην κυρίαρχη πολιτική ή αντίσταση και αντεπίθεση;».

Σ' αυτήν τη μάχη απευθυνόμαστε σε όσους δε θέλουν να χρησιμοποιηθεί η ψήφος τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Σε όλους εκείνους, που συμφωνούν μαζί μας στο ρόλο που πρέπει να παίξουν οι εκλεγμένοι σε ένα θεσμό που χρησιμοποιείται σήμερα ως το μακρύ χέρι του κράτους, των επιχειρηματιών.

Αυτούς καλούμε να ψηφίσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ με άλλες δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, τοπικές δυνάμεις και κινήματα, πρόσωπα που ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα, όμως συναντηθήκαμε μαζί στους αγώνες, στην κοινή δράση.

Στις εκλογές αυτές, τα κριτήρια ψήφου πρέπει να είναι: Το καθεστώς της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, που πάει παρέα με τα αλλεπάλληλα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων. Το αγροτικό πρόβλημα και το πρόβλημα των ΕΒΕ. Το πρόβλημα της γης και της ιδιοκτησίας, η πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Το μείζον ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών, που απειλούνται στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο και στην περιοχή, οι ΝΑΤΟικές αμφισβητήσεις, τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα σε θέματα συνόρων, άμυνας κλπ., είναι το Κυπριακό, ο επικείμενος πόλεμος του Ιράκ. Είναι τα μεγάλα τοπικά λαϊκά προβλήματα, είναι η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της ΤΑ.

Σ' αυτήν τη μάχη δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα, ούτε ώρα, ούτε λεπτό. Σε ποιο βαθμό θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εξαρτάται, πάνω απ' όλα, από τη δική μας δουλιά, τη δουλιά όλων των κομμουνιστών, των φίλων, οπαδών, του Κόμματος και της ΚΝΕ. Να μην επιτρέψουμε στους εταίρους του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και τους συνοδοιπόρους των «κεντροαριστερών» και «κεντροδεξιών» σεναρίων, να πανηγυρίσουν στις 13 και τις 20 Οκτώβρη για τον επανεγκλωβισμό των λαϊκών δυνάμεων στην πολιτική τους.

Για να γίνουν αυτές οι εκλογές η αφετηρία για τους νέους αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, στην προοπτική της συγκρότησης του Κοινωνικοπολιτικού Μετώπου του Λαού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ