Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ανοχύρωτη στους σεισμούς η Αθήνα...

Την ανάγκη μέτρων αντισεισμικής προστασίας υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης»

«Η Αθήνα, και ειδικά το κέντρο της, η Κυψέλη και άλλες περιοχές, δεν παρέχει τη δυνατότητα διαφυγής και οι κίνδυνοι σε περίπτωση σεισμού είναι μεγάλοι. Η κυβέρνηση γνωρίζει τους κινδύνους και έχει την άμεση ευθύνη να πάρει τα ανάλογα μέτρα». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη», Σπύρος Χαλβατζής, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Δανδουλάκη και τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Σωτήρη Κολιούση, συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, Νικήτα Παπαδόπουλο, και μίλησε με εργαζόμενους.

Ο Σπ. Χαλβατζής χαρακτήρισε σπουδαίο το έργο που συντελείται στον ΟΑΣΠ, από το επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό του. Υπογράμμισε ότι το κράτος υποχρεούται να προβάλλει, μέσα από τα ΜΜΕ, αυτό το έργο, ειδικά για την πρόληψη και την προετοιμασία των δημοτών. Τόνισε δε την ανάγκη να συνεχιστούν οι έλεγχοι των οικοδομών και ειδικά των κτιρίων όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι, δηλαδή νοσοκομεία, ιδρύματα, σχολεία, γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων. «Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι ένα τεράστιο έργο υποδομής και η κυβέρνηση έχει πελώρια ευθύνη που δεν προχωρεί στη συνολική αντιμετώπισή του», επισήμανε. «Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής περιοχή και είναι ανάγκη όλα αυτά τα φαινόμενα να αντιμετωπίζονται - όσο γίνεται - προληπτικά. Και ταυτόχρονα να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εκτόνωση του πληθυσμού, σε περίπτωση σεισμού, με την ύπαρξη και δημιουργία ελεύθερων χώρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αθήνα, και ειδικά το κέντρο της, η Κυψέλη και άλλες περιοχές, δεν παρέχει τη δυνατότητα διαφυγής και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι γνωρίζουν τους κινδύνους και έχουν και την άμεση ευθύνη να πάρουν τα ανάλογα μέτρα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΟΣΠΑ δήλωσε: «Με τη συμπαράταξη όλων μας θα μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη αντιμετώπιση και να αποκτήσει ο κόσμος αντισεισμική συνείδηση».

Στις γειτονιές

Το Σάββατο, ο Σπ. Χαλβατζής επισκέφτηκε τα αυθαίρετα του Ν. Κόσμου, στο λόφο Κυνοσάργους. Η συζήτηση με τους κατοίκους επιβεβαίωσε ότι «και σε αυτό το χώρο, που είναι ένα από τα πιο όμορφα μπαλκόνια της Αθήνας, το ιδιωτικό συμφέρον χτυπά. Επιδιώκει να διώξει τους κατοίκους από τα σπίτια τους, τα οποία χρονολογούνται από το 1920, για να "μεταμορφώσει" και αυτό το χώρο, να τον "εκσυγχρονίσει", να τον "αναβαθμίσει", για να τον καταστρέψει και βεβαίως να τον αξιοποιήσει εμπορικά», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Σημείωσε πως η «Συμπαράταξη» έδωσε μάχες μαζί με τους κατοίκους της περιοχής και πάρθηκαν αποφάσεις θετικές: Να διατηρηθεί ο χώρος, να μπει στο σχέδιο πόλης, να μην ανέβει ο συντελεστής δόμησης και να παραμείνει ως έχει. «Πιστεύουμε, ότι με την πάλη των κατοίκων, με τη συμπαράσταση των δυνάμεων της "Συμπαράταξης" και των φορέων στην περιοχή, τα συμφέροντα των καταπατητών, των κερδοσκόπων, αυτών οι οποίοι δεν υπολογίζουν τίποτα παρά μόνον το κέρδος, δε θα μπορέσουν να περάσουν», κατέληξε.

Την Κυριακή ο Σπ. Χαλβατζής επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις του δήμου στον Αγ. Ανδρέα, που αυτήν την περίοδο φιλοξενούν άτομα της τρίτης ηλικίας. Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της «Συμπαράταξης» στην απόφαση της δημοτικής αρχής να αναστείλει τη λειτουργία της κατασκήνωσης για δύο χρόνια λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να αυξηθούν δραστικά οι συντάξεις των ηλικιωμένων.

«Δημοσκοπήσεις»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσκόπηση εταιρίας, που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: «Υπάρχουν κάποιοι που με βιομηχανία δημοσκοπήσεων προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Φαίνεται ότι δεν είναι μόνον οι αφίσες και τα ιλουστρασιόν φυλλάδια, αλλά, επιπλέον, "ρίχνουν" πολλά εκατομμύρια για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη μέσα από δημοσκοπήσεις. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Αυτοί που γράφουν τα σχετικά κείμενα θα ντρέπονται μεθαύριο για τη δημοσίευσή τους. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν στις δημοσκοπήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται στην αντιλαϊκή πολιτική(2006-10-03 00:00:00.0)
Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό(2005-07-14 00:00:00.0)
Δημοτική Αστυνομία σε ρόλο καταστολής;(2003-12-23 00:00:00.0)
Στενάζουν τα λαϊκά στρώματα της Αθήνας(2002-08-31 00:00:00.0)
Σοβαρό πρόβλημα με τους εκλογικούς καταλόγους(2002-06-12 00:00:00.0)
Λαϊκή κινητοποίηση για τη λύση των προβλημάτων(2002-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ