Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες συλλήψεις προαναγγέλλει ο Τ. Μίλερ

Ανοικτό το ενδεχόμενο της έκδοσης ορισμένων υπόπτων για τρομοκρατία στις ΗΠΑ, άφησε, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τόμας Μίλερ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αλ. Παπαχελά, είπε: «Αυτά τα θέματα είναι πρόωρο να συζητηθούν. Τους επόμενους μήνες θα δοθούν απαντήσεις από τους νομικούς συμβούλους».

Παράλληλα, σε άλλη ερώτηση που αφορούσε απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, που δίνει τη δυνατότητα σε αμερικανικές υπηρεσίες να απαγάγουν κάποιον ύποπτο για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον αμερικανικού στόχου για να δικαστεί στις ΗΠΑ, απάντησε ότι «δε μιλάω για τέτοια θέματα» και ζήτησε «ισόβια» για όσους βρεθούν στοιχεία σε βάρος τους. Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το ότι στους συλληφθέντες δεν υπάρχουν οι «συνήθεις ύποπτοι», είπε ότι «δεν έχουμε δει όλο το παζλ ακόμη» και πρόβλεψε επιτάχυνση των προσπαθειών για να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι. Επίσης δήλωσε ότι με την εξάρθρωση της «17 Ν» δεν τελειώνει η υπόθεση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαρθρωθούν και οι υπόλοιπες οργανώσεις. Με άλλα λόγια, ο Τ. Μίλερ προανήγγειλε νέες συλλήψεις. Οπως είπε, «συλλέξαμε πολλές πληροφορίες εδώ και καιρό, οι οποίες μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνθέσουμε το παζλ μόλις μας δόθηκε η ευκαιρία».

Για άλλη μια φορά, συνεχάρη τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Φ. Νασιάκο και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμπιστεύεται την ελληνική, τόνισε: «Ναι. Εχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική βούληση να φθάσουμε στο τέλος». Εκτίμησε, εξάλλου, ότι από εδώ και στο εξής «η ταχύτητα των εξελίξεων θα επιβραδυνθεί». Τέλος, για τη σύνδεση του ΠΑΚ ή του ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση της «17 Ν», ο Τ. Μίλερ απάντησε ότι «δεν έχω δει κανένα στοιχείο σ' αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ