Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου
  • Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», τον Οκτώβρη του 1991 και έξι μήνες πριν την υπόθεση της Λ. Ριανκούρ, ήρθε σε επαφή με τις αρχές άτομο, το οποίο δήλωσε ότι μπορούσε να δώσει πληροφορίες για τη «17Ν» και μάλιστα να παραδώσει τον οπλισμό που «απαλλοτριώθηκε» από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Δεν υπήρξε όμως κάποια συνέχεια, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο εξαφανίστηκε. Η τελευταία επαφή που είχε μαζί του η Ασφάλεια ήταν ένα ταξίδι του με λεωφορείο των ΚΤΕΛ από την Αθήνα για τα Τρίκαλα.

Προ ημερών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενημερώθηκε ότι σε γνωστό δικηγόρο των Τρικάλων εμφανίστηκε κάποιο άτομο, υποστηρίζοντας ότι επειδή σχετίζεται με τη «17Ν» ήθελε να διαπραγματευτεί την παράδοσή του. Πληροφορίες φέρουν το άτομο αυτό να έχει κάποια σχέση και με την «Μαρία», που είχε δώσει τις πληροφορίες για την υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ. Σύμφωνα με τις αρχές, κατά το «Εθνος», ο άγνωστος των Τρικάλων έχει το ίδιο πατρικό επώνυμο με την Μαρία.

  • Το χτεσινό «Εθνος» επισημαίνει ότι αναμένεται νέος κύκλος συλλήψεων, αφού οι δισκέτες που βρέθηκαν στα κρησφύγετα της οργάνωσης φωτογραφίζουν και άλλους συνεργάτες (τουλάχιστον τρεις, που συμμετείχαν σε βοηθητικές δουλιές. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πληροφορίες από «έγκυρες πηγές» σύμφωνα με τις οποίες πρόσωπα που έχουν αναφερθεί «πολύ επιδερμικά για σημαντική εμπλοκή» να βγουν πολύ σύντομα και επίσημα στο φως. Ακόμη, το «Εθνος» γράφει ότι μελετιούνται περίεργες επαφές του φερόμενου ως αρχηγού Αλ. Γιωτόπουλου με άτομα που κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς «και γενικότερες συναναστροφές του με ανθρώπους του παρακράτους».
  • Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» επισημαίνει ότι «μια... μικρή προκαταβολή της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ θα πάρουν Βρετανοί και Αμερικανοί για την καλή αντιτρομοκρατική "συνεργασία" τους με τις ελληνικές αρχές. Ως επικεφαλής των μεγαλύτερων κονσόρτσιουμ συστημάτων ασφάλειας του 2004, οι αμερικανικές και βρετανικές εταιρίες θεωρούνται τα φαβορί για το διαγωνισμό - μαμούθ του Αυγούστου».
  • Η χτεσινή «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι οι αρχές είχαν καταλήξει από τις αρχές τις άνοιξης στο πρόσωπο του «αρχηγού» της «17Ν», χωρίς ωστόσο να μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη του. Ακόμη, σχετικά με την απολογία του Σωτ. Κονδύλη, αναφέρεται ότι αποκάλυψε κάποιοι «κρυψώνες» της οργάνωσης, χωρίς ωστόσο να μπορούν να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για άλλα, νέα, πρόσωπα της οργάνωσης.
  • Η «Καθημερινή της Κυριακής» σε άρθρο του διευθυντή της αναφέρει ότι η «17Ν» «θα συνδεθεί με στελέχη της ΕΥΠ και διακεκριμένους παρακρατικούς. Ολοι μαζί θα συγκροτήσουν μια συνδεδεμένη και αλληλοσυμπληρούμενη παρακρατική ομάδα». Σε άλλο σημείο του το άρθρο σημειώνει ότι «είναι πλέον σίγουρο ότι όλοι μαζί, 17Ν, πράκτορες της ΕΥΠ και διακεκριμένοι παρακρατικοί, συνδεδεμένοι με επιχειρηματικές δυνάμεις, συνέθεσαν ένα καινούριο σύνολο, μια σύγχρονη εκδοχή του παρακράτους». Ολα αυτά άρχισαν να συμβαίνουν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
  • Δύο γυναίκες με τον κωδικό «Αννα», που φέρεται ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975, ψάχνει η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με το «Καρφί» της Κυριακής, το οποίο -όπως υποστηρίζει- έχει στη διάθεσή του τα ονοματεπώνυμά τους και γνωρίζει για τη ζωή τους. Και οι δύο είναι ψηλές, γοητευτικές, η μία ξανθιά και η άλλη μελαχρινή. Η μία, Ελληνογαλλίδα, είχε στενές επαφές με την Πινό και τον Α. Γιωτόπουλο, η άλλη είναι φίλη του Γιάννη Σερίφη.
  • Η «Απογευματινή της Κυριακής» δημοσιεύει συνέντευξη της συζύγου και της κόρης του πρώην διοικητή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Δημ. Καραγκούνη. Η χήρα του αστυνομικού που είχε αποστρατευτεί το 1989 και ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας σεκιούριτι, κατήγγειλε ότι η δολοφονία του το 1998 δεν είχε ως κίνητρο τη ληστεία αλλά «ήταν μια εν ψυχρώ δολοφονία, από επαγγελματίες εκτελεστές, που ήθελαν να φανεί ως ληστεία...». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο Κουφοντίνας μού είναι γνωστός... Είμαι βέβαιη πως είχαμε συναντηθεί με τον άντρα μου μαζί του μερικές φορές στην Κατεχάκη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη...».

Η κόρη του Βασιλική επισημαίνει ότι ο πατέρας της, της είχε αναφέρει, ότι «η 17Ν έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη». Επίσης ότι, ο συλληφθείς Κώστας Τέλιος είχε επιδιώξει συνάντηση μαζί της. Τον Νοέμβρη του 1998 ο Δ. Καραγκούνης είχε κλείσει συμφωνία και η εταιρία του είχε αναλάβει τη φύλαξη του χώρου και των όπλων σε κάποιες δοκιμές του ΝΑΤΟ που γίνονταν στο Λιτόχωρο. «Από τα έγγραφα εκείνα που είχε υπογράψει δε βρέθηκε κανένα στο γραφείο, που σημαίνει πως τα είχε στο χαρτοφύλακα που πήραν», προσθέτει η σύζυγος του.

  • Η χτεσινή «Απογευματινή» δίνει ιδιαίτερα μεγάλη έκταση στο θέμα της σύλληψης του Α. Λεσπέρογλου, υιοθετώντας την άποψη των Αμερικανών, ότι αποτελεί τον άνθρωπο - κλειδί για την εξάρθρωση και άλλων μικρότερων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα μας. Μάλιστα, η εφημερίδα θεωρεί δεδομένο ότι πίσω από σύλληψη του Λεσπέρογλου βρίσκονται οι ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με την αιφνιδιαστική σύλληψη Λεσπέρογλου, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι επιθυμούν να διευρυνθεί η έρευνα και προς τις άλλες οργανώσεις, όπως η Αντικρατική Πάλη...».
  • Το περιεχόμενο μίας από τις 50 δισκέτες που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι «διέρρευσε» στα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων «Το Βήμα», «Ελευθεροτυπία», «Καθημερινή» και «Ελεύθερος Τύπος». Στο αρχείο της «17Ν» καταγράφονται με λεπτομέρειες παρακολουθήσεις αστυνομικών και λιμενικών τμημάτων, επιχειρηματιών, διπλωματών, προξενείων, εταιριών, μεγαλογιατρών, Αμερικανών, Τούρκων, Γερμανών και Ισραηλινών αξιωματούχων αλλά και εταιριών ενοικίασης σκαφών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοσιεύματα του Τύπου(2002-10-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τον Κουφοντίνα(2002-08-07 00:00:00.0)
ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...(2002-08-06 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας(2000-05-03 00:00:00.0)
Ο Κλίντον και ο... Λεσπέρογλου(1999-12-28 00:00:00.0)
Αγνωστο τι θέλουν να «κελαηδήσει»(1999-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ