Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αχτύπητος... συνδυασμός

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο συνδυασμός είναι πράγματι ...αχτύπητος. Τη συνέντευξη παίρνει ο Τάκης Μίχας (γνωστός κήρυκας της αμερικανικής άποψης, περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων...), ο συνεντευξιαζόμενος είναι ανώνυμος («τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας», σημειώνεται) και η δισέλιδη συνέντευξη δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία» του Σαββάτου. Κι όλ' αυτά, για να δηλώσει ο ανώνυμος συνεντευξιαζόμενος, ότι στον καιρό της εφτάχρονης χούντας, ως μέλος της αντιδικτατορικής οργάνωσης «29η Μάη», εκπαιδεύτηκε στην Κούβα, για οκτώ μήνες, στη χρήση όπλων και εκρηκτικών...

Το ...αποκορύφωμα του δημοσιεύματος όμως βρίσκεται στο παρακάτω απόσπασμα: «Στο σημείο αυτό ρωτάω το συνομιλητή μου αν είναι πιθανό ότι οι αρχές της Κούβας να γνώριζαν ή να υποψιάζονταν ορισμένα από τα στελέχη της "17 Νοέμβρη".

"Δεν το πιστεύω. Πρώτον, δεν είμαι σίγουρος ότι οι αρχές της Κούβας γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα των στελεχών της "29ης Μάη" με τους οποίους συνεργάζονταν...». Βέβαια, τα... συνηθίζουν κάτι τέτοια οι Κουβανοί. Εκπαιδεύουν στο «αντάρτικο πόλεων» όποιον δηλώνει επαναστάτης...

Συρραφή «κλοπιμαίων»

Διαβάζοντάς το, μας φάνηκε ιδιαίτερα γνωστό. Τελικά θυμηθήκαμε και, βέβαια, ήταν εύκολη η διαπίστωση της «κλοπής». Στο μεγάλο του μέρος αποτελούσε συρραφή αποσπασμάτων από άρθρα και σχόλια, που είχαν δημοσιευτεί στο «Ριζοσπάστη», το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αναφερόμαστε σ' ένα άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο «Πριν» της Κυριακής. Είχε τίτλο «Η εξάρθρωση πάει απολύτως κατά το σχέδιο» και έφερε την υπογραφή Βήχος Παναγιώτης. Τα «κλεμμένα» αποσπάσματα ήταν από άρθρο του «Ριζοσπάτη» της προηγούμενης Κυριακής (28 Ιούλη), με τίτλο «αναπάντητα τα κρίσιμα ερωτηματικά» και από σχόλια του «ημεροδρόμου», της ίδιας βδομάδας.

Ελπίζουμε, να μην ξαναγίνει...

Μουλωχτά

«Περίπου σαν ανίερη συμμαχία. Την ώρα που κυλιόμαστε στο πάτωμα βλέποντας μπαγλαμαδάκι αντί για μάγκνουμ και Χριστόδουλο αντί για Κάρλος, οι συνήθεις κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί ύποπτοι μας ξυρίζουν τα πορτοφόλια. Πώς συμβαίνει με τα κλεφτρόνια που περπατάνε στις μύτες, την ώρα που η γραία των 80 Μαΐων ροχαλίζει με τη "Λάμψη" και τον Φώσκολο; Ακριβώς έτσι. Δόλια, πονηρά και μουλωχτά. Νερό, φως, τηλέφωνο, τσιγάρα, βενζίνη, κινητά και εν γένει κάθε απαραίτητο εξοδολόγιο, κάθε νοικοκυριού, ακόμα και αλβανικού, κατευθύνεται προς Βρυξέλλες. Και το πιο απερίγραπτο; Ουδείς και ουδεμία ...γραία αφυπνίζεται από τον λήθαργο του τηλεοπτικού μπαγλαμά. Ούτε μια διαμαρτυρία, έστω μισή ψιθυριστή φωνή, ένα απλό ερώτημα. Μα καλά, κύριε Χριστοδουλάκη μας, αφού τα μεροκάματα είναι αιγυπτιακής προελεύσεως, γιατί οι τιμές να είναι Γαλλίας; Τι έκανα και με τιμωρείς; Μου λες Μίλερ και σηκώνομαι. Μου λες 17 Νοέμβρη και κάθομαι. Αμ, γι' αυτό σε ξυρίζουν. Σε λυπούνται, δε σε φοβούνται. Μπαγλαμά, ε μπαγλαμά!»

Του Δημήτρη Δανίκα, από τη χτεσινή «Στήλη άλατος».

Συνωστισμός...

«Ακήρυκτος "πόλεμος" μεταξύ κατασκόπων έχει ξεσπάσει εδώ και ένα μήνα, περίπου, με "πεδίο μάχης" την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις της Δυτικής και της Β. Ελλάδας, αφότου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για τη δράση της "17 Ν"», σημειώνει η «Απογευματινή» του Σαββάτου. Και στο σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Κ. Παπαπέτρου διαβάζουμε: «Κλιμάκια πρακτόρων, μυστικών και αστυνομικών υπηρεσιών, τουλάχιστον από δέκα χώρες, από τις οποίες πέντε μόνον ευρωπαϊκές, έχουν εγκατασταθεί στις εδώ πρεσβείες τους, από τις πρώτες ημέρες, μετά τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού στον Πειραιά και την ανακάλυψη της γιάφκας στην οδό Πάτμου 84. Το κάθε κλιμάκιο διεξάγει για ξεχωριστούς λόγους το καθένα, τις δικές του έρευνες, με βάση τις αποκαλύψεις για τη "17 Ν" και τις μέχρι τώρα συλλήψεις των μελών της...

...Ενδιαφέρον, όμως, για τα "έργα και ημέρες" της "17 Ν", όπως αυτά αποκαλύπτονται μέσα από τις απολογίες των μελών της, έχει δείξει από την αρχή και το ΝΑΤΟ...».

Λέτε, αυτός ο ...συνωστισμός, να οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αγνές, αντιτρομοκρατικές προθέσεις και ζήλο των απανταχού «συμμάχων» μας..;

Τα ... εκπαιδευτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΓΝΩΣΤΟ, αν πραγματικά κάποιος Ελληνας πολίτης έχει λύσει τις απορίες του, σχετικά με το τι γίνεται με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και όλα τα «μέσα» και τα «έξω» αυτής της ολοένα και πιο περίπλοκης ιστορίας. Σίγουρα, πάντως, δεν υπάρχει κανείς, που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα ...38άρι από ένα 45άρι!

Ειδικά αυτά τα φοβερά και τρομερά αφιερώματα των εφημερίδων, σχετικά με τη σειρά, την ακτίνα βολής και τον τύπο των όπλων και των βλημάτων, σίγουρα, κάνουν και τον παλιότερο εκπαιδευτή της σχολής Αξιωματικών να νιώθει ανόητος.

Ακόμα και γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για ...μεγαλύτερα όπλα, υπάρχει πλούτος γνώσεων. Πέρα από τα «κλασικά» «Τζι 3», μάθαμε τα «Χέκλερ και Κοχ» και όλων των ειδών τα τσέχικα αυτόματα. Εύγε...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ να προσπαθούν να παρουσιάσουν τις προβλέψεις τους για την επερχόμενη εισοδηματική πολιτική οι κυβερνώντες, όσο κι αν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες βρίσκουν βελτιώσεις για «επιμέρους κατηγορίες», το ...2.5% παραμένει 2.5% και δε μεγαλώνει.

Τώρα, σχετικά με τα πορίσματα που διαρρέουν από εδώ και από εκεί, έχουμε μάθει πολύ καλά τόσα χρόνια και πού αποσκοπούν και πώς λειτουργούν. Πρώτα ...«μετράμε» τις αντιδράσεις και μετά προχωράμε ολοταχώς.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ» αυτό, φέρεται να είπε ο γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για τη σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ισως θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι οι Αμερικανοί σπανίως λειτουργούν με γνώμονα τη λογική, αλλά με τα συμφέροντά τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Επίσης, η ...λογική των πραγμάτων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μοιάζει να είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη. Με τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας, έγιναν οι επεμβάσεις και στη Γιουγκοσλαβία και στο Αφγανιστάν, αν θυμόμαστε καλά...

Κι αν εμείς δε θυμόμαστε καλά, σ' εκείνες τις χώρες θυμούνται και θα θυμούνται για πολλά χρόνια ακόμη...

Υπηρεσίες, πάντως, πρόσφεραν

Τους δημιούργησαν ή τους αξιοποίησαν; Ψαρεύουμε από τα «δεδομένα» που κυκλοφόρησαν:

- Η ΕΥΠ με επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχε ποτέ υπάλληλο με το όνομα ενός από τους κατηγορούμενους.

- Ο θείος του όμως τον θυμάται να βγάζει το ψωμί του στην ΕΥΠ.

- Η σύζυγος Καραγκούνη δηλώνει επίσης ότι τονθυμάται στους διαδρόμους της ΕΥΠ.

- Μία ομάδα εκδοτών αρχίζει να τον συνδέει με την υπόθεση Οτσαλάν και τον παρουσιάζει ως «άλτερ έγκο» γνωστού πράκτορα της ΕΥΠ που έπαιξε ένα παράξενο ρόλο στα της παράδοσης του ηγέτη του PKK.

- Συμπληρωματικά στο προηγούμενο, τις τελευταίες μέρες διαπιστώνεται μια υπερπροβολή των φωτογραφιών τριών μόνο από τους πόσους κρατούμενους. Είναι αυτοί για τους οποίους διαρρέεται ότι σαν ειδική ομάδα έδειχνε να ασχολείται με το ψάρεμα την ώρα που η δράση της ήταν μάλλον ορεινή.

Μύλος; Το σίγουρο είναι πως ό,τι κυκλοφορεί, σενάρια και όχι μόνο, δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Τα «δεδομένα» διοχετεύονται από «πηγές» που ξεκινούν από τις διάφορες «εμπλεκόμενες» υπηρεσίες, ξένες και ντόπιες, περνούν από ως κι απ' αυτό - αν όχι κύρια - το περιβάλλον του ίδιου του αρμόδιου υπουργού. Η αίσθηση είναι πως κάθε υπηρεσία κάνει τη δική της δουλιά, ή και πώς καρφώνει την άλλη. Και στη μέση ένας πολίτης χάχας. Αυτός είναι μόνο ο στόχος τους; Να μας τρελάνουν;

Τα ορατά αποτελέσματα της «αντιτρομοκρατικής» δράσης του κράτους, αυτής της μηχανής που από τη γέννησή της έχει κεντρική αποστολή την άσκηση μαζικής τρομοκρατίας, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες. Οσο κι αν χρόνια τώρα διάφοροι πασχίζουν να μας πείσουν πως «η "17Ν" είναι αυτό που δηλώνει», στην καθημερινότητα εισπράττουμε τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, για την αντιμετώπισή της δήθεν. Οι τρομονόμοι ενισχύουν το καθεστώς καταστολής. Ο αριθμός των τρομο-αστυνόμων αυξάνει χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότερες ειδικές κατηγορίες ομάδων καταστολής συγκροτούνται, όλο και περισσότερο ο ένστολος τρόμος απλώνεται πάνω απ' την πόλη. Προβολή νέας ταχτικής: Οι πληροφοριοδότες απλοί πολίτες, που τους αποδίδονται καθημερινά τιμές για την προσφορά τους στο «αντιτρομοκρατικό έργο». Στόχος; Η δημιουργία μιας στρατιάς ρουφιάνων. Σήμερα καλούνται να καταγγείλουν τον γείτονά τους που μοιάζει στον Κουφοντίνα. Αύριο τον ίδιο γείτονα που θα τολμήσει να μιλήσει αντικυβερνητικά στο καφενείο. Ζόφος.

Τους δημιούργησαν ή τους αξιοποίησαν; Για τους της «17Ν» ο λόγος. Αλλά είναι μάλλον αδιάφορο. Το αποτέλεσμά τους μετράει: Κι αυτό δεν είναι τόσο η άσκηση ατομικής τρομοκρατίας για την οποία κατηγορούνται, ούτε μόνο η συκοφάντηση όσων πραγματικά αγωνίζονται για τη μεγάλη ανατροπή. Η πιο μεγάλη προσφορά τους στο σύστημα είναι πως ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη που είχε αυτό το ίδιο το κράτος του τρόμου.


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

Η άκρη του νήματος...

Γρηγοριάδης Κώστας

«- Στη χώρα μου, έχει αναπτυχθεί μια έντονη συζήτηση για το ρόλο που διαδραμάτισαν οι μυστικές υπηρεσίες στην εξάρθρωση της "17 Ν". Μάλιστα, έχει ειπωθεί ότι οι ξένες υπηρεσίες την είχαν διαβρώσει. Πιστεύετε εσείς ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο;

- Δεν έχω καμιά γνώση για τη σύνδεση ξένων μυστικών υπηρεσιών με τη "17 Νοέμβρη". Εχω, όμως, τον αυξανόμενο φόβο ότι τα εχθρικά στοιχεία που ελέγχουν τη σουδανική ασφάλεια, ίσως, βρίσκονται στην αρχή των γεγονότων, που οδήγησαν στην «αποτυχημένη» βομβιστική επίθεση στον Πειραιά.

- Σας προβληματίζουν τα επιχειρησιακά λάθη που έγιναν στην τελευταία επίθεση στον Πειραιά;

- Ναι, με προβληματίζουν. Παλιοί σύντροφοι, που ανήκαν στις λατινοαμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, εκπαιδεύτηκαν από τον αμερικανικό στρατό στο Fort Gulick και στην αμερικανική σχολή στη διώρυγα του Παναμά. Εκεί έμαθαν πώς να προκαλούν ελεγχόμενη έκρηξη, και άλλα, τα οποία ονομάζονται "βρώμικα κόλπα αντιτρομοκρατικής δράσης". Περί αυτού πρόκειται».

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κάρλος - του επονομαζόμενου και «Τσακάλι» - στη «Βραδυνή της Κυριακής». Και το αναδημοσιεύουμε, επειδή - αν πιστέψουμε όλα όσα λέγονται περί σχέσης του προαναφερόμενου, με τον ΕΛΑ και τη «17 Ν» και όσα λέει ο συνεντευξιαζόμενος - τότε η άκρη του νήματος, πρέπει να αναζητηθεί στα αμερικανικά στρατόπεδα εκπαίδευσης προβοκατόρων και κάθε λογής τρομοκρατών.

Οι... παρεμβάσεις

Σε ...«βαρυσήμαντες» παρεμβάσεις επιδίδεται Αυγουστιάτικα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία, εφαρμόζει την τακτική της διύλισης του κώνωπα και της κατάποσης της καμήλου, που λέει και η γνωστή παροιμία. Ο λόγος για το πρόσφατο έγγραφο που εστάλη κατόπιν εντολής του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου στους αρμόδιους του πάρκινγκ του «Ελ. Βενιζέλος», με το οποίο ζητείται να επισημαίνεται, λέει, στους καταναλωτές - επισκέπτες του αεροδρομίου ότι με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια τους συμφέρει περισσότερο να επιλέγουν τη χρέωση του πάρκινγκ μακράς διάρκειας, μετά τις τέσσερις ώρες στάθμευσης. Αντί, δηλαδή, η πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί με την καταλήστευση των καταναλωτών απ' όλες τις μπάντες, με το που πατάνε το πόδι τους στο αεροδρόμιο, μεταξύ αυτών και με το ύψος των τιμολογίων των χώρων στάθμευσης, κάθεται και στέλνει ραβασάκια προς ...κατανάλωση.

Καλοκαιρινά «αναγνώσματα»

Το άλλο ένθετο, με το περιεχόμενο της δεύτερης ή όποιας άλλης δισκέτας, από τις 50 που λέγεται ότι βρέθηκαν στο κρησφύγετο της οδού Δαμάρεως, πότε θα «κυκλοφορήσει»; Με το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου; Πάντως, είναι ...κρίμα να πάνε χαμένες τόσες δισκέτες και να μη γίνουν κτήμα της κοινής γνώμης...

Παρεμπιπτόντως, πόσοι αξιωματικοί της «αντιτρομοκρατικής» είχαν πρόσβαση στις σχετικές δισκέτες και το περιεχόμενό τους; Από πόσους, δηλαδή, μπορούσε να διοχετευτεί στα ΜΜΕ; Οχι, βέβαια, πως είχε τίποτε το αξιοσημείωτο το περιεχόμενο της πρώτης, που δημοσιοποιήθηκε, ταυτόχρονα, σε τρεις εφημερίδες της Κυριακής. Ούτε καν για καλοκαιρινό «ανάγνωσμα» δεν κάνει, αλλά χαλάει η εικόνα της σοβαρής, αξιόπιστης, κλπ., κλπ., υπηρεσίας, που με τόση προσπάθεια οικοδομεί ο κ. Νασιάκος...

Ελαφρύνσεις...

Οταν γίνει γνωστό το σύνολο των μέτρων που προτίθεται να επιβάλει η κυβέρνηση στα πλαίσια της λεγόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ιδιαίτερα εκείνα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που πασχίζουν να πείσουν τον κόσμο ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εισαγάγει ένα σημαντικό, λέει, πλέγμα φορολογικών ελεφρύνσεων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Βέβαια, το στίγμα των κυβερνητικών επιλογών είναι ολοφάνερο από τώρα, με τις περιβόητες φορολογικές ελαφρύνσεις για κληρονομιές, γονικές παροχές κ.ο.κ. Οποιος, μάλιστα, πρόσεξε την αναλυτική παρουσίαση που είχε ο «Ριζοσπάστης» την Κυριακή, θα διαπίστωσε πως σε ό,τι αφορά τα λαϊκά στρώματα, οι «ελαφρύνσεις» αποτελούν... φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ετσι, στις περιπτώσεις γονικής παροχής, για ίδιου εμβαδού διαμερίσματα στο Ιλιο η ελάφρυνση είναι περί τα 400 ευρώ (136.000 δρχ.), ενώ στην Εκάλη 17.400 ευρώ ( 5.916.000 δρχ.). Στη Νίκαια είναι περί τα 1.000 ευρώ (340.750 δρχ.), αλλά στην Κηφισιά 18.945 ευρώ (6.441.300 δρχ). Και ο νοών νοείτω...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών

Ηταν μόλις 8.15 το πρωί, σαν σήμερα, πριν από 57 χρόνια, στις 6 Αυγούστου του 1945, όταν η Χιροσίμα εξαφανίστηκε από προσώπου Γης... Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες, παντού ερείπια, πόνος, θλίψη αλλά και πανικός... Ενας πανικός που άρχισε να «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κύρια επιδίωξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είχε επιτευχθεί. Ο τρόμος που σκόρπισε η ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και τρεις μέρες αργότερα στο Ναγκασάκι, είχε συγκεκριμένους στόχους. Ηταν μια προειδοποίηση κατά των σοσιαλιστικών κρατών αλλά και όλων των λαών του πλανήτη. Η εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας, είχε ξεκινήσει, μέσα από μια θηριωδία...

Ο πυρηνικός τρόμος εξακολουθεί και στις μέρες μας να κρατά σε ομηρία ολόκληρο τον πλανήτη. Περισσότερες από 30.000 πυρηνικές κεφαλές εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο. Οι ΗΠΑ παραβιάζουν ανοιχτά κάθε διεθνή συμφωνία και προχωρούν σε νέους εξοπλισμούς. Πυρηνικά όπλα είναι αποθηκευμένα, έτοιμα προς χρήση σε κάθε ήπειρο. Τα πυρηνικά προγράμματα που εκπονεί το ΝΑΤΟ, προβλέπουν την εγκατάσταση νέων πυρηνικών κεφαλών. Και οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεν αποθηκεύουν μόνο τα όπλα τους, αλλά όποτε χρειαστεί μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

Η φρίκη των δυο ιαπωνικών πόλεων, δυστυχώς για την ανθρωπότητα δεν έμελλε να είναι η τελευταία. Οι ΗΠΑ, με τη συνδρομή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από το 1991 μέχρι σήμερα, πραγματοποιούν ραδιενεργούς πολέμους, βομβαρδίζοντας χώρες και λαούς με τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου. Το 1991 ήταν ο Περσικός Κόλπος, το 1995 η Βοσνία, το 1999 η Σερβία και το 2001 το Αφγανιστάν. Χρησιμοποίησαν όπλα μαζικής καταστροφής που μέσα σε μια νύχτα μάλιστα τα «βάφτισαν» συμβατικά. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο όμως και ραδιενέργεια ελκύει και καταστροφές προκαλεί στο περιβάλλον και πλήθος μορφών καρκίνων δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό. Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα ακόμα και όταν είδαν ΝΑΤΟικούς στρατιώτες που πήραν μέρος στις «ειρηνευτικές» αποστολές τους, να αργοπεθαίνουν από λευχαιμία.

Με πρόσχημα τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας», οι ιμπεριαλιστές είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα τους... Είναι σίγουρο ότι δε θα διστάσουν να δολοφονήσουν λαούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντά τους. Μπροστά στον κυνισμό τους, το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα έχει να αντιτάξει τους αγώνες του. Οφείλει και πρέπει να δυναμώσει τις καθημερινές του μάχες, να υψώσει φωνή αντίστασης. Ο λαός της πατρίδας μας, δε μένει αμέτοχος σ' αυτούς τους αγώνες. Οργανώνεται στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα και τους φορείς του, ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Εξάλλου η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου που επικροτούν τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, για πολλοστή φορά γίνονται συμμέτοχοι και συνεργοί των εγκληματικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αύριο Τετάρτη, ο λαός του λεκανοπεδίου θα συγκεντρωθεί για να τιμήσει τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Θα συγκεντρωθεί για να ενώσει τη δύναμή του με τους άλλους λαούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ