Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Περνάμε στην εποχή της μαζικής κρατικής τρομοκρατίας

Αποσπάσματα συνέντευξης του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ στον διευθυντή της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, Β. Αθανασίου

Eurokinissi

Οι Αμερικάνοι δε χρειάζονται πλέον τη «17 Ν». Τώρα ασκούν τρομοκρατία κατ' ευθείαν οι ίδιοι σε μαζική κλίμακα.

Σ' αυτές τις δύο προτάσεις συμπύκνωσε την απάντησή του, σε σχετική ερώτηση, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «η Δημοκρατική» της Ρόδου, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής, 4 Αυγούστου. Η συνέντευξη δόθηκε την προηγούμενη Κυριακή (28 Ιούλη) με αφορμή την επίσκεψη του Χαρ. Φλωράκη στη Σύμη. Πέρα από τα ζητήματα που αφορούσαν σ' αυτήν την επίσκεψη, η συνέντευξη περιστράφηκε και σε ζητήματα της άμεσης πολιτικής επικαιρότητας. Παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα από τη συζήτηση του Χ. Φλωράκη με τον διευθυντή της «Δημοκρατικής», Βασ. Αθανασίου:

- Κύριε πρόεδρε, να μιλήσουμε λίγο για την τρομοκρατία, για όλες αυτές τις αποκαλύψεις...

- Κοιτάξτε, έχουμε ένα μήνα τώρα, που δε διαβάζουμε και δεν ακούμε τίποτα άλλο παρά για τη «17 Νοέμβρη». Δεν υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα, με την υγεία, την ανεργία, την ακρίβεια, την εθνική κυριαρχία, τόσα άλλα; `Η, αντιμετωπίστηκαν και μένει μόνον η «17 Ν»; Ενα επιδιώκουν: Να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Τώρα ανακάλυψαν τη «17 Ν»; Τα ξέρανε όλα από την αρχή. Απ' αυτά που διαβάζουμε, βγαίνει ότι τα ξέρανε όλα. Γιατί το κάνουν τώρα; Γιατί πάμε για εκλογές και θέλουν με αυτό να καλύψουν τη δυσφορία του λαού απέναντι στο κυβερνητικό κόμμα ότι δήθεν χτύπησαν τη «17 Ν». Δεν τη χτύπησαν. Απλά, δεν τη θέλουν άλλο οι Αμερικάνοι. Δεν τη θέλουν τώρα. Βλέπουν ότι τους κάνει ζημιά. Γιατί, την τρομοκρατία την ασκούν τώρα κατευθείαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι σε μαζική κλίμακα. Περνάμε από την εποχή της ατομικής τρομοκράτησης του λαού, στην εποχή της μαζικής κρατικής τρομοκρατίας. Μόλις τολμήσεις να διεκδικήσεις, θα σε πλακώνει το κράτος κατευθείαν με τις δυνάμεις που έχει. Σε όλον τον κόσμο αυτό συμβαίνει. Διαλύονται οι μικρές οργανώσεις και θα έχουμε μαζική κρατική τρομοκρατία από το ίδιο το κράτος.

- Σας παραξενεύει η ευκολία με την οποία ομολογούν;

- Δεν είναι φυσικές αυτές οι ομολογίες. Δε μας παραξενεύει, όμως. Τέτοια υποκείμενα είναι, έτσι τα στρατολογούσαν, τους δίνανε παραδάκι, κάναν τη δουλιά τους και τώρα καρφώνει ο ένας τον άλλο. Φυσικό είναι.

- Πιστεύετε ότι θα φτάσουν και στη βασική ομάδα;

- Δεν τους συμφέρει. Δείτε ποιους πιάνουν. Τα φορτώνουν όλα σε έναν κοσμάκη. Τι είναι αυτοί που πιάνουν; Ολα χωριατόπαιδα. Δε θα φτάσουν στην κορυφή. Δε θέλουν να εκθέσουν αυτούς που το οργάνωσαν όλο αυτό.

- Λέτε ότι είναι από πίσω μυστικές υπηρεσίες;

- Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από μυστικές υπηρεσίες. Μόνον αυτές υπάρχουν.

- Θέλετε να σχολιάσετε το γεγονός ότι ορισμένοι επιδιώκουν να συνδέσουν τη «17 Ν» με αγωνιστές;

- Πρέπει να δικαιολογήσουν την τρομοκρατία. Κι έτσι μπορεί να πιαστούν από κανένα εξωμότη και να πουν μετά «να ποιοι είναι οι τρομοκράτες». Οπως το πάνε, κάποια στιγμή θα φτάσουν να μιλάνε και για το ΚΚΕ...

- Πώς σχολιάζετε την ανάλογη σύνδεση με το ΠΑΣΟΚ;

- Τι να σχολιάσω; Αν ήταν το ΠΑΣΟΚ ή όχι; Το μόνο σίγουρο είναι πως στην αρχή υπήρχαν κάποια άτομα που διακήρυσσαν ότι με τέτοιες μορφές ατομικής τρομοκρατίας θα λυθούν προβλήματα. Στην πορεία ό,τι έκαναν εξυπηρετούσε αποκλειστικά τα ταξικά συμφέροντα εκείνων που εκμεταλλεύονται το λαό.

- Λένε ότι η δημοκρατία μας έχει ωριμάσει...

-Για ποια δημοκρατία γίνεται λόγος; Υπάρχει η δημοκρατία των μονοπωλίων, η δημοκρατία των αστών, η δημοκρατία των εργαζομένων. Σήμερα έχουμε τη δημοκρατία της πλουτοκρατίας. Αλλά δεν τραβάει παραπέρα. Θέλουν αλλαγές, το λένε οι ίδιοι. Πότε και πώς, τι θα κάνουν δεν το ξέρω.

- Αλλοι λένε ότι τρομοκράτες είναι οι ΗΠΑ.

- Αυτό είναι γεγονός, το ομολογούν οι ίδιοι. Δεν είναι ο Μπους αυτός που είπε ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι τρομοκράτης»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ