Τρίτη 6 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΤΣΑ
Διαρρήκτες κατέστρεψαν γραπτά εξετάσεων

Διάρρηξη στα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ έγινε το περασμένο Σάββατο 3 Αυγούστου, που όμως έγινε αντιληπτή χτες το πρωί από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες έχουν επιληφθεί των σχετικών ερευνών και ανακρίσεων.

Συγκεκριμένα, απενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και στη συνέχεια διαρρήχτηκε η πόρτα ασφαλείας του τρίτου ορόφου που οδηγούσε στο χώρο που φυλάσσονταν τα δέματα με τα γραπτά των πρόσφατων εξετάσεων παθολογίας και χειρουργικής για την αναγνώριση ισοτιμίας των πτυχίων Ιατρικής εξωτερικού. Τα γραπτά είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΔΙΚΑΤΣΑ από τις Ιατρικές σχολές όλης της χώρας, όπου είχαν σταλεί για διόρθωση και βαθμολόγηση. Μέχρι το περασμένο Σάββατο είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από τα μισά γραπτά από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας και μέχρι την Πέμπτη αναμένονταν τα υπόλοιπα.

Ενα πρώτο στοιχείο που προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα είναι ότι έχουν αχρηστευτεί 147 γραπτά εξετάσεων παθολογίας και χειρουργικής από το σύνολο των 1.800 περίπου γραπτών. Τα γραπτά καταστράφηκαν με την αφαίρεση του πρώτου φύλλου του τετραδίου, στο οποίο αναγράφεται το όνομα του εξεταζομένου, καλυμμένο με ετικέτα, καθώς και η βαθμολογία με τη μονογραφή του βαθμολογητή. Ετσι, τώρα δεν είναι δυνατόν για αυτά τα 147 γραπτά να πιστοποιηθεί η ταυτότητα του εξεταζομένου και η βαθμολογία του.

Οπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, με σχετικό δελτίο Τύπου, έχει ζητήσει από το ΔΙΚΑΤΣΑ να διερευνηθεί αν έχουν αφαιρεθεί ή έχει υπάρξει αλλοίωση των υπολοίπων γραπτών, καθώς και να κάνει το ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ μια συνολική εκτίμηση της κατάσταση και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ