Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψήφο στο «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων»

Εκλογές στον ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ την Κυριακή

Την Κυριακή 30 Ιούνη οι χιλιάδες αρχιτέκτονες της χώρας προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Συλλόγου τους ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ. Υπερψηφίζουν το «Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων», τη μόνη συνεπή δύναμη που αγωνίζεται, μεταξύ άλλων, για ένα Σύλλογο που θα μπορεί:

  • Να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες στο επάγγελμα για όλους τους αρχιτέκτονες και να αντιπαρατεθεί στη βίαιη ανακατανομή του αντικειμένου της αρχιτεκτονικής με νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε όφελος των μεγάλων γραφείων.
  • Να διεκδικήσει την ενίσχυση και αναβάθμιση των πολεοδομικών γραφείων.
  • Να διεκδικήσει την αναθεώρηση του Ν. 716/77 στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής όλων των αρχιτεκτόνων στην εκπόνηση των μελετών του δημόσιου τομέα, ως βασικό μέσο για τη διασφάλιση της ποιότητας μελετών και έργων.
  • Να διεκδικήσει την κατοχύρωση του θεσμού των Πανελληνίων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών ως αποκλειστικής μεθόδου ανάθεσης των μελετών σημαντικών έργων.
  • Να διεκδικήσει την επιδότηση των επενδύσεων εκσυγχρονισμού των μελετητικών γραφείων, κυρίως του εξοπλισμού μηχανοργάνωσης και λογισμικού.
  • Να διεκδικήσει ευκαιρίες ανάδειξης της αρχιτεκτονικής ικανότητας για τους νέους συναδέλφους.
  • Να κάνει αγώνα για να πάψει το αίσχος των απαράδεκτων εργασιακών σχέσεων που επικρατεί τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια, καθώς και για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς κατώτατου μισθού.
  • Να αγωνιστεί μαζί με τους άλλους φορείς των εργαζομένων για την προάσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την εξασφάλιση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή κατώτατη σύνταξη για όλους τους συναδέλφους, σε ανθρώπινο σύστημα υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης. Να αντισταθεί στην «προσφορά» των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του «Νέου Κινήματος Αρχιτεκτόνων» είναι το εξής:

ΑΤΤΙΚΗΣ: Γιανναράκη Σάσα, Γκουτίδης Χρήστος, Γρηγοριάδης Σωτήρης, Ελευθεριάδου Σοφία, Ζαχαριάδου Βάννα, Ζουριδάκης Μανώλης, Καλτσά - Παπαγιαννίδου Ντίνα, Κανελλόπουλος Κυριάκος, Καρύδης Κυριάκος, Κάτσικα Νταίζη, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Λευκαδίτου Ρένα, Μαγγίνας Σπύρος, Μαχαιροπούλου Δέσποινα, Μητσάκη Λένα, Μπαρδάκης Κώστας, Νικολακόπουλος Παντελής, Παλούμπα Γιάννα, Παντελάκης Μιχάλης, Παπαντωνίου Κωστής, Πλατανιώτη Μαρία, Πρεκετέ Αγγελική, Πρέπης Αλκης, Ρηγόπουλος Τάσος, Σαρηγιάννης Γιώργος, Σελιανίτης Χρήστος, Σκλιάς Κώστας, Ταβλαρίδης Αλέκος, Τζαντζόγλου Αγγέλα, Τζατζάνης Κώστας, Τζώρτσος Γρηγόρης, Τσέκερης Φοίβος, Τσιούνη Ηρώ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ζαντίδης Ηρακλής (Θεσσαλονίκη), Καντιδάκης Μανώλης (Θεσσαλονίκη), Ορφανίδης Γιώργος (Ημαθία), Ουζουνίδου Μόρφω (Ημαθία), Παναγιωτίδου Δόμνα (Θεσσαλονίκη), Τσαϊρίδου Αρτεμις (Θεσσαλονίκη), Χοντολίδου Εριφύλη (Θεσσαλονίκη).

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Κυριαζίδης Νίκος (Κοζάνη).

ΗΠΕΙΡΟΥ: Ζιώβας Βησσαρίων (Αρτα), Χατζηγιάννης Μάνθος (Ιωάννινα).

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Παυλής Δημήτρης (Τρίκαλα).

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Αγαθός Λεωνίδας (Κέρκυρα), Αννινου Μερόπη (Κεφαλονιά), Λυμπερόπουλος Γιώργος (Ζάκυνθος).

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Βαής Γιάννης (Αχαΐα).

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Αρβανίτης Βασίλης (Μεσσηνία), Δεδούσης Γιάννης (Αργολίδα), Μπαξεβανάκη Παναγιώτα (Μεσσηνία), Τσαμαντά - Παπαδοπούλου Μαριλένα (Κορινθία), Φρονιμάδη - Ματάτση Μαργαρίτα (Κορινθία).

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κάνδιας Νίκος (Ικαρία), Παπαγρηγορίου Στέλλα (Σάμος).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ