Τετάρτη 26 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμμονή στο αδιέξοδο σχέδιο

Στα αδιέξοδα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης επιμένει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Οπως αναφέρει στο μήνυμά της η υφυπουργός Υγείας Ελπ. Τσουρή, με το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης που υλοποιείται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, η χώρα μας έχει ορατούς και υλοποιήσιμους στόχους, οι θεραπευτικοί φορείς ενισχύονται πολύπλευρα, τα προγράμματα πρόληψης και οι θεραπευτικές υπηρεσίες επεκτείνονται ώστε να καλύψουν όλη την Ελλάδα».

Χωρίς κάποια ιδιαίτερα στοιχεία που να αποτυπώνουν την έκταση των παρεμβάσεων των Κέντρων Πρόληψης έγινε χτες η ημερίδα του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Στην τελευταία τριετία ιδρύθηκαν 21 νέα Κέντρα Πρόληψης και ανανεώθηκε η σύμβαση για τη δεύτερη τριετία λειτουργίας τουλάχιστον 26 Κέντρων, μετά από την υποβολή νέου προγράμματος δράσεων.

Κι ενώ η πολιτική της κυβέρνησης παρουσιάζει αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα, ο κ. Αγγελίδης, σύμβουλος του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι τα «χρήματα που διατίθενται είναι αρκετά».

«Ομως, συνέχισε, εκτός από τους δήμους τα ναρκωτικά πρέπει να αποτελούν ζήτημα για όλους τους φορείς. Δε δικαιούται κανένας εκπαιδευτικός να μην είναι γνώστης. Ομως και η ανταπόκριση των δήμων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για τα κέντρα πρόληψης, γιατί κανείς δεν τα θέλει στη γειτονιά του. Σε ορισμένους δήμους τα Κ.Π. απλώς υφίστανται, δεν τα πλησιάζουν γονείς, καθηγητές κι αυτό γιατί τα στελέχη που βρίσκονται σε αυτά δε βγαίνουν από τα γραφεία τους, δεν έχουν επαφές με τους φορείς».

ΝΔ και ΣΥΝ

Με δήλωσή του ο αρμόδιος του Τομέα της ΝΔ Υγείας για τα ναρκωτικά Κ. Κιλτίδης, μεταξύ των άλλων ζητά την κάλυψη των δαπανών αποτοξίνωσης και απεξάρτησης από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και την ενεργοποίηση της ιδιωτικής ιατρικής περίθαλψης με κίνητρα και ταυτόχρονη ανάπτυξη των υποστηρικτών δομών.

  • Το Τμήμα του ΣΥΝ κατά των ναρκωτικών αφού ζητά, γενικόλογα, την ενίσχυση των θεραπευτικών κοινοτήτων ΚΕΘΕΑ - 18 ΑΝΩ, ζητά την επέκταση των προγραμμάτων μεθαδόνης (ΟΚΑΝΑ) σε όλους τους νομούς της χώρας.

Και φυσικά ο ΣΥΝ δεν ξεχνά το διαχωρισμό των σκληρών και μαλακών ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ