Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διήμερο πολιτιστικό «πάρκο»

Σε χώρο θερινού φεστιβάλ προσπαθεί να μετατρέψει τώρα το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης της Δυτικής Αττικής (πρώην Πύργος Βασιλίσσης), το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τότε που κατασκευάστηκαν κάποια έργα αναβάθμισης, ενώ δεν έχει συσταθεί ακόμη ο φορέας διαχείρισής του!

Χτες η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση παρουσίασε ένα πρόγραμμα μουσικών και άλλων εκδηλώσεων, που θα γίνουν το διήμερο 22 και 23 Ιούνη, με τίτλο «Η μελωδία του περιβάλλοντος». Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι οργανωτές του φεστιβάλ - το «Διεθνές Κέντρο Συνεργασίας για την Ελληνική Μουσική και τον Λαϊκό Πολιτισμό», σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής και το «ντέφι» (καλλιτεχνική επιμέλεια) - ανακοίνωσαν ότι στο διήμερο συμμετέχουν δήμοι της Δυτικής Αττικής, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία, καλλιτεχνικές ομάδες και πολιτιστικοί φορείς.

Το διήμερο θα περιλάβει μουσικές, χορευτικές, θεατρικές, ποιητικές, κινηματογραφικές, εικαστικές, αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (βιβλίου, φωτογραφίας, Καραγκιόζη), βίντεο, εκδηλώσεις για τα παιδιά στον «Παιχνιδότοπο» (παραμύθια, Καραγκιόζη, ζωγραφική κ.ά) και συζητήσεις για διάφορα θέματα (λ.χ. «Περιβάλλον, πολιτισμός, ποιότητα ζωής», «Τσιγγάνοι και λαϊκός πολιτισμός», «Μετανάστες και ποιότητα ζωής») με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και οι: Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Νότης Μαυρουδής, Τάκης Μπίνης, Λάκης Παππάς, Μπάμπης Τσέρτος, Μαριώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ