Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΟΚΡΩΝ
Κλείνουν και τον παιδικό σταθμό στη Λάρυμνα!

Αλλο ένα χτύπημα που επιταχύνει το μαράζωμα της περιοχής γύρω από τη ΛΑΡΚΟ

«Λουκέτο» στον παιδικό σταθμό της Λάρυμνας επέβαλε η δημοτική αρχή Λοκρών, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στο μαράζωμα της περιοχής, μετά και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και ουσιαστικά τιμωρώντας τους γονείς, που στην πλειοψηφία τους είναι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ.

Την απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει από τη φετινή χρονιά τον παιδικό σταθμό καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λοκρών, τονίζοντας ότι οι γονείς ενημερώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Σημειώνει μάλιστα ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των γονέων, κάτι που έγινε μόνο μετά από παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δήμαρχος επικαλέστηκε ότι η λειτουργία του παιδικού σταθμού είναι οικονομικά ασύμφορη για τον δήμο, εξαιτίας της υπογεννητικότητας και του μικρού αριθμού παιδιών, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «δεν απολύεται το προσωπικό, αν και ο νόμος τού δίνει αυτό το δικαίωμα».

«Πέρα από την μπακαλίστικη λογική του δημάρχου, τα παιδιά δεν είναι λογιστικοί αριθμοί και οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι εταιρείες. Το ζήτημα της υπογεννητικότητας δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους μέτρα, απέναντι σε ανθρώπους που σε δύσκολες συνθήκες μετά το λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ (με την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς να τσακίζουν το λαϊκό οικογενειακό εισόδημα), επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους, να δουλέψουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απόφαση του δημάρχου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι «μαζί με τους γονείς θα δώσουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού». Την απόφαση της δημοτικής αρχής καταγγέλλει και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ