Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σχέδια που με χίλιες προφυλάξεις και παράνομη δουλειά οι κρατούμενοι έβρισκαν τη δύναμη να ζωγραφίσουν, αποτυπώνοντας τα φριχτά βασανιστήρια
Οσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στις αντίστοιχες Κομματικές Οργανώσεις και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσης, από τις Κομματικές Οργανώσεις θα γίνεται η ενημέρωση για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.
Στο χθεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» παρουσιάστηκαν ορισμένες ζωγραφιές των κρατουμένων της Γυάρου οι οποίες αποτυπώνουν τα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν. Πρόκειται για ζωγραφιές που εικονογραφούν την έκδοση του 1952 - και την ανατύπωση από τη «Σύγχρονη Εποχή» - «Γιούρα - Ματωμένη Βίβλος», και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σχεδιάστηκαν με το αίμα των δεσμωτών. Σήμερα παρουσιάζουμε μερικά σχέδια ακόμα. Να σημειωθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τίτλοι και οι περιγραφές έχουν δοθεί από τους ίδιους τους κρατούμενους.