Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Η πρόβα»

Η Λουίζ και η Ναταλί είναι δυο φίλες γύρω στα τριάντα. Και οι δυο ονειρεύονταν να γίνουν ηθοποιοί. Δέκα χρόνια μετά οι δυο γυναίκες συναντιούνται. Μόνο η Ναταλί πραγματοποίησε το όνειρό της. Η Λουίζ έγινε οδοντοτεχνίτης και αρχίζει να τρέφει έναν υπερβολικό θαυμασμό για τη φίλη της. Την ακολουθεί σε όλες τις φάσεις της ζωής της και σιγά σιγά επιβάλλεται και γίνεται η σκιά της Ναταλί.

Της βρίσκει ένα ρόλο σε μια θεατρική παράσταση που ανεβάζει ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης, ζει στο σπίτι της, την επισκέπτεται στις πρόβες και προσπαθεί να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της. Η Λουίζ δεν αφήνει τη Ναταλί να πάρει ούτε ανάσα και η σχέση τους μπλέκεται σταδιακά στον ιστό της εμμονής και της εξάρτησης...

Η «Πρόβα» της Κατρίν Κορσινί καταπιάνεται με ακραία συναισθήματα και ανθρώπινες συμπεριφορές. Από τη μια η Ναταλί παίρνει σχεδόν ό,τι θέλει με μια απίστευτη ευκολία, ξέροντας να κερδίζει τα όνειρά της και από την άλλη η Λουίζ, για την οποία τα πάντα είναι οδυνηρά. Γεννιέται μια παράξενη σχέση αγάπης. Η μια έχει ανάγκη την άλλη για διαφορετικούς λόγους. Η στέρηση και οι ανεκπλήρωτοι πόθοι θα ζητήσουν το μερίδιό τους και έτσι η αγάπη και η ζήλια είναι μπλεγμένες σιωπηρά σαν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Δυνατές ερμηνείες από την Εμανουέλ Μπεάρ και την Πασκάλ Μπισιέ, ένα αρκετά καλό σενάριο, και μια συνηθισμένη σκηνοθεσία κάνουν την «Πρόβα» μια ταινία που βλέπεται άνετα, χωρίς να μας βάλει σε περίεργες σκέψεις όπως θα άρμοζε σ' ένα ψυχολογικό θρίλερ.

«Le Repetition»: Ψυχολογικό θρίλερ γαλλικής παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί. Πρωταγωνιστούν: Εμανουέλ Μπεάρ, Πασκάλ Μπισιέ, Ντάνι Λεβί, Ζαν Πιερ Καλφόν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ