Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Για μια χειραψία με τον Μπους...

Ολόκληρη επιχείρηση για μια χειραψία και φωτογραφία του Κ. Καραμανλή με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζ. Μπους, στήνουν στη Ρηγίλλης, επιβεβαιώνοντας έτσι το άγχος που τους διακατέχει για το «πρωθυπουργικό προφίλ» του προέδρου της ΝΔ και το «χρίσμα» των αφεντικών της «νέας τάξης».

Ο Κ. Καραμανλής πρόκειται να ταξιδέψει το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη στις ΗΠΑ, προκειμένου να πάρει μέρος σε μια παγκόσμια συνδιάσκεψη για κεντροδεξιούς ηγέτες που συγκαλεί ο «πλανητάρχης». Επειδή το πρωτόκολλο επιβάλλει συναντήσεις του Αμερικανού Προέδρου μόνο με αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς, στόχος των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ είναι να εξασφαλιστεί μια χειραψία μεταξύ των δύο ανδρών στο περιθώριο της συνδιάσκεψης! Η χειραψία και η σχετική φωτογραφία αποτελούν ύψιστους στόχους του ταξιδιού του Κ. Καραμανλή, το πρόγραμμα του οποίου ωστόσο δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα οριστικά.

Στο μεταξύ, φρένο στην «ονοματολογία» και στο κάψιμο «αριστερών» υποψηφιοτήτων, ειδικά για την υπερνομαρχία Αθηνών, επιχείρησε να βάλει χτες η Ρηγίλλης. Το θέμα συζητήθηκε σε χτεσινή σύσκεψη υπό τον Κ. Καραμανλή, μετά το πέρας της οποίας ο εκπρόσωπος Τύπου, Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε: «Διάβασα πολλά σενάρια προεκλογικής φαντασίας αυτές τις ημέρες, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Εχω δε την εντύπωση, ότι είναι και υποβολιμαία για να φθείρουν κάποιες προσωπικότητες. Εμείς σεβόμαστε την ιστορία του καθενός, την προσωπικότητά του και την προσφορά του στο δημόσιο βίο». Ο Κ. Καραμανλής, που χειρίζεται προσωπικά το θέμα της υπερνομαρχίας, φέρεται ενοχλημένος γιατί στο θέμα ενεπλάκησαν ορισμένα ηγετικά στελέχη που διαφωνούν με την «αριστερή» υποψηφιότητα και φρόντισαν να «διαρρεύσουν» διάφορα ονόματα που ακούγονταν, ακριβώς για να τα «κάψουν». Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει να «κοιτάζει αριστερά» για την υπερνομαρχία, αλλά αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις, τότε μάλλον θα υποχρεωθεί να προτείνει κάποιο κομματικό στέλεχος. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι υποψηφιότητες για για σειρά νομαρχιών και δήμων που εκκρεμούν και αποφασίστηκε οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν την ερχόμενη βδομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αποκεφαλίστηκε» ο Γ. Κύρτσος(2002-11-14 00:00:00.0)
Ελεγχος «ανταρτών» υποψηφίων(2002-06-27 00:00:00.0)
Η «Ιστορία της ΝΔ»(2002-05-24 00:00:00.0)
Γκρίνια για τα «ανοίγματα»(2002-05-10 00:00:00.0)
Αναζητείται «αριστερός» υπερνομάρχης(2002-05-09 00:00:00.0)
Συνάντηση κορυφής και παιχνίδι εντυπώσεων(1997-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ