Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εργα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ»

Στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει το «με δύο σμπάρους ένα τρυγόνι».

Πρώτος σμπάρος: Στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» (10/5/2002) δεν μπήκε ούτε μια αράδα από την εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου υπερνομάρχη Θαν. Παφίλη και των υποψήφιων νομαρχών Ηλία Νικολόπουλου (ΔΗΚΚΙ) για την Αθήνα και Ελπίδας Παντελάκη για τον Πειραιά! Ούτε αράδα, παρότι στην εκδήλωση υπήρχε δημοσιογράφος της εν λόγω εφημερίδας.

Δεύτερος σμπάρος: Στην ίδια εφημερίδα υπήρχε ρεπορτάζ της Σοφίας Γιαννακά, το οποίο παρουσίαζε τα πράγματα με το κεφάλι κάτω! Ιδιον και της εφημερίδας και της δημοσιογράφου. Εγραψε η Σ. Γιαννακά: «Ο υπερβάλλων ζήλος που δείχνει η ΝΔ να βρει υποψήφιο υπερνομάρχη από το ΚΚΕ...»!

Η ΝΔ, βεβαίως, μόνο από το ΚΚΕ δεν ψάχνει να βρει υποψήφιο υπερνομάρχη, πέρα από το ότι θα ήταν χαμένος κόπος και αν έψαχνε. Το θέμα, όμως, εδώ είναι το τι κάνει η εν λόγω δημοσιογράφος και η εφημερίδα της!..

Από τη μια, πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την εκδήλωση ανακήρυξης του Θ. Παφίλη ως υπερνομάρχη και, από την άλλη, εμφανίζει το ΚΚΕ να συνδιαλέγεται (ή να ανέχεται) με τη ΝΔ για την εξεύρεση κοινού υπερνομάρχη! Αυτό το τελευταίο είναι το τρυγόνι!

Είναι, βεβαίως, περιττό να ελπίζει κανείς ότι «Το ΒΗΜΑ» και η Σ. Γιαννακά θα συμμορφωθούν με τους στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής ευπρέπειας. Είναι περιττό να πιστεύει κανείς ότι θα αντιμετωπίσουν το ΚΚΕ με επιχειρήματα πολιτικά (που δεν έχουν) και όχι με μπαγαποντιές! Είναι, όμως, εξίσου περιττό να πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Με τη διαφορά ότι θα το κάνουμε, όπως αρμόζει στους κομμουνιστές: Με ευπρέπεια, με σεβασμό στην αλήθεια και, φυσικά, με πολιτικά επιχειρήματα. Οπως πάντα.


Β. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ