Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα... βοηθήσει και τη Γιουγκοσλαβία

«Παροχές» και υποσχέσεις από τον Ελληνα πρωθυπουργό και στη Γιουγκοσλαβία

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε χτες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός στις συναντήσεις του με την ηγεσία της γειτονικής χώρας, μοίρασε απλόχερα υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια και στήριξη για την ένταξη της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας στις ευρωατλαντικές δομές.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόιτσλαβ Κοστούνιτσα, με την επίσκεψη αυτή αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δυο χωρών καθώς έληξε περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας οι σχέσεις δεν ήταν και τόσο θερμές.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Γιουγκοσλαβία βγήκε με πολύ μεγάλες ζημιές από μια μακρά κρίση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου, το οποίο είναι από τα χαμηλότερα στην περιοχή και πολύ χαμηλότερο από το ελληνικό. Γι' αυτό, τόνισε, η Γιουγκοσλαβία χρειάζεται συμπαράσταση και βοήθεια και πρόσθεσε ότι χωρίς τη συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Χτες το πρωί ο πρωθυπουργός, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία, συναντήθηκε και με τον πατριάρχη Σερβίας Παύλο. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ