Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και στην Πάτρα

Με μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, συνέχεια των απεργιακών περιφρουρήσεων και της διαρκούς δράσης των σωματείων, τιμήθηκε και στην Πάτρα η Εργατική Πρωτομαγιά.

Στη συγκέντρωση την οποία οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και στην πορεία συμμετείχαν πλήθος εργαζομένων και νεολαίας, οικογένειες ολόκληρες, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία παιδιών από το «κόκκινο Αερόστατο», με σύνθημα «1η Μάη: Εργατική Πρωτομαγιά - Δουλειά - Ξεκούραση - Ψυχαγωγία».

Ξεχώρισε επίσης το πανό με τους μετανάστες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, γραμμένο σε διαφορετικές γλώσσες, καλώντας σε κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

Το «παρών» έδωσε πολυπληθής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Σωτήρη Παρίση.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Είχε προηγηθεί από το πρωί πλατιά παρέμβαση σε χώρους δουλειάς, όπως στο σούπερ μάρκετ όπου πρόσφατα εργαζόμενη ακρωτηριάστηκε χάνοντας το ένα της δάχτυλο. Λίγο πριν τη συγκέντρωση, από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τη δημοτική αρχή της πόλης κατατέθηκαν στεφάνι και λουλούδια στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην ομώνυμη πλατεία, ενώ ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους της Πάτρας.

Συνέχεια όλων των προηγούμενων μεγάλων αγώνων

Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο Στέφανος Λαβράνος, χαιρετίζοντας τους απεργούς και τη μαζική τους συμμετοχή.

Μίλησαν ακόμα ο Ανέστης Τριάντης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας, ο Νίκος Κουφαλάκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων - Ντελιβεράδων Αχαΐας, η Ελένη Λάτα, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ο Χρήστος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, και η Βανέσα Αλιχού εκ μέρους του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας.

«Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!»

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Μονίκ Σανγκάρ, μετανάστης εργαζόμενος στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας και της Δυτικής Αχαΐας. Μιλώντας στη γλώσσα του και χαιρετίζοντας τον κοινό αγώνα, ευχαρίστησε για τη συμβολή Εργατικών Κέντρων, συνδικάτων και εργαζομένων για να μπορούν σήμερα να αγωνίζονται πλάι - πλάι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως χρώματος, πατρίδας και θρησκείας, απέναντι σε όλους όσοι τους εκμεταλλεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ