Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, σημαδεμένη με αίμα και αγώνες

Με αναφορά στην Εργατική Πρωτομαγιά ξεκίνησε την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οπως σημείωσε, «είναι η μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης που είναι σημαδεμένη με πολύ αίμα και αγώνα για κατακτήσεις, δεν είναι η μέρα των επενδυτών που εξυπηρετεί το νομοσχέδιο».

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα δικαιώματα της πρωτοπόρας εργατικής τάξης που παράγει τον πλούτο, ενώ όσοι υπερασπίζονται το καπιταλιστικό σύστημα υποστηρίζουν τους καπιταλιστές που κλέβουν το αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.

Η Πρωτομαγιά, υπογράμμισε, είναι φάρος ασυμβίβαστης ταξικής πάλης και όχι μέρα των κοινωνικών εταίρων. Είναι μέρα - ορόσημο στον αδιάκοπο αγώνα των καταπιεσμένων απέναντι σε όσους τους καταδικάζουν σε φτώχεια, ανέχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Χαιρέτισε εκ μέρους του Κόμματος την απεργία και τους εργαζόμενους που απεργούν, καλώντας τους να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, γιατί όπως λέει το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά», να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσουν τον αγώνα και με κοινωνική, λαϊκή συμμαχία, με το ΚΚΕ μπροστά και με αισιοδοξία και το βλέμμα στο μέλλον να παλέψουν για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό.

Και πρόσθεσε ότι ο καπιταλισμός έχει πεθάνει ιστορικά και κοινωνικά, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι το 1921 καθιερώθηκε το 8ωρο και το 2021 το 13ωρο! Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι «γυρνάτε τον κόσμο στον Μεσαίωνα», καθώς παρά τα απίστευτα τεχνολογικά επιτεύγματα και παρά τον τεράστιο πλούτο, ο κόσμος αγωνιά πώς θα τα βγάλει πέρα. Συνεπώς, επισήμανε, η ανατροπή του καπιταλισμού είναι κοινωνική αναγκαιότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ