Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Εχουν και θράσος να στέλνουν... ευχές!

Πολλά και διάφορα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και στο αναπηρικό κίνημα, που, όπως φαίνεται, άμεσα συνδέονται και με τις ευρωεκλογές, θέλοντας να στρέψουν ουσιαστικά τις ψήφους χιλιάδων ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε κόμματα και πρόσωπα που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση που βιώνει σήμερα η πλειοψηφία τους...

Πρόσφατα, η διοίκηση της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) - που την αποτελούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ - απέκλεισε απ' τις διαδικασίες του συνεδρίου της τους εκπροσώπους της ΕΣΚ ΑμεΑ, απαγορεύοντάς τους να παρευρεθούν στην καταμέτρηση και στον έλεγχο παραστατικών εκλογής συνέδρων, ενώ με εντολή του προέδρου της ΕΣΑμεΑ, Γ. Βαρδακαστάνη, δεν δόθηκε το μητρώο του Συλλόγου Τυφλών στους εκλεγμένους της ΕΣΚ Τυφλών επικαλούμενοι, αυτός και η παράταξή του, την προστασία προσωπικών δεδομένων!

Την ίδια ώρα, ο ίδιος, που είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με άνεση, έχει στη διάθεσή του προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνα των ΑμεΑ ανά την Ελλάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο όσων είναι εγγεγραμμένοι στα σωματεία.

Ετσι, μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα και με πρόσχημα τις γιορτές, στέλνει «ευχές» υπογράφοντας ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ! Τέτοιο περιστατικό αναφέρθηκε και στην Πάτρα και όταν μάλιστα η παραλήπτρια του μηνύματος κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο του αποστολέα προκειμένου να ρωτήσει πώς βρέθηκαν τα στοιχεία της σε αυτόν, ο τελευταίος δεν έκρυψε ότι τα έλαβε από το γραφείο της ΕΣΑμεΑ στην πόλη! Δηλαδή σε πλήρη συνεργασία με τους ντόπιους «συνεργάτες» του, ίδιας ΠΑΣΟΚικής... χροιάς και λογικής, τα στοιχεία των ΑμεΑ σουλατσάρουν στα τηλέφωνα και τα γραφεία τους προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους, με το προκάλυμμα αυτήν τη φορά των «ευχών». Δεν είναι μόνο η... Μισέλ λοιπόν που έχει στοιχεία...

Πολλοί ανάπηροι φαίνεται ότι πήραν χτες αυτό το μήνυμα, αλλά και πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις για την απεργία της Πρωτομαγιάς, στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος ανά την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παγιδεύονται αυτοί και οι οικογένειές τους από αυτούς που διαχρονικά τους «αφαλοκόβουν», όπως η ΕΣΑμεΑ, η πλειοψηφία της που στηρίζει την ΕΕ, τα μνημόνια, τον νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), που πετσόκοψαν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα!

Είναι πολλά τα... λεφτά για τις θέσεις που βρίσκονται όλοι αυτοί οι υποτιθέμενοι συνδικαλιστές και σε επίπεδο ΕΕ! Ομως, τα ΑμεΑ με τις οικογένειές τους έχουν πλέον πείρα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να απαλλαγούν απ' όλους αυτούς που τους κάθονται στον σβέρκο, στρατευόμενοι με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), γυρίζοντας την πλάτη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, δίνοντας και ψήφο στο ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, που πραγματικά υπερασπίζεται καθημερινά τους ίδιους και τις πραγματικές τους ανάγκες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ