Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Περιοδεία σε εργασιακούς χώρους στο Αργος Ορεστικό

Περιοδεία σε εργασιακούς χώρους στο Αργος Ορεστικό της Καστοριάς πραγματοποίησε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δώσουν συγχωροχάρτι σε αυτήν την πολιτική που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τον ελληνικό λαό. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, δυναμώνοντας το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της πολιτικής της ΕΕ, που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα.

Αρχικά επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του δήμου Αργους Ορεστικού, όπου ανέδειξε στους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση ακριβώς επειδή δεν έχει δεσμεύσεις στην ΕΕ και την πολιτική της, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ συνδιαμορφώνει και υλοποιεί με τα υπόλοιπα κόμματα, δεδομένου ότι π.χ. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχουν ταυτιστεί στο 70% των ψηφοφοριών, ενώ μόνο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν στηρίξει από κοινού το 93% της αντιλαϊκής ευρωπαϊκής πολιτικής και ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ το 75%.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργους Ορεστικού. Στη συζήτηση που έγινε με το προσωπικό κυριάρχησαν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, όπως γενικών ιατρών και παθολόγων, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επικουρικών υγειονομικών, η οριακή λειτουργία του Ακτινολογικού, που φανερώνουν τη διαλυμένη εικόνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναδείχθηκε ότι η εικόνα αυτή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά κατευθύνσεις της ΕΕ στην Υγεία, με τις οποίες συμφωνούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση. Κατευθύνσεις που εμπορευματοποιούν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες Υγείας, μειώνοντας τη χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθιστώντας έτσι τους ασθενείς πελάτες και συνάμα ανοίγοντας πεδίο δόξης λαμπρό για τους ιδιώτες.

Τέλος, επισκέφτηκε το πολύπαθο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, όπου ανέδειξε τους σχεδιασμούς για ΣΔΙΤ και σε αυτό το κομμάτι της ιατρικής περίθαλψης. Την ίδια ώρα που μπορεί να λειτουργεί πλήρες στελεχωμένο, σε 24ωρη βάση για τις ανάγκες του λαού, το ΚΕΦΙΑΠ υπολειτουργεί, με κλειστή όλη τη μονάδα της νοσηλείας, ώστε να αφήσει χώρο στα ιδιωτικά κοράκια, με τη σφραγίδα όλων των παραπάνω κομμάτων. Η Τ. Κουζιάκη κάλεσε τον λαό της περιοχής και τους υγειονομικούς να παλέψουν ώστε το Κέντρο να λειτουργήσει πλήρως, χωρίς καμία σκέψη για ένταξή του στον «ιατρικό τουρισμό», που ουσιαστικά θα βάλει τιμοκατάλογο στους ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ