Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες απαράδεκτες δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας

«Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση» λέει και η κυβέρνηση τον καλύπτει πλήρως!

Σε νέες κατάπτυστες δηλώσεις προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, δίνοντας «βιολογικό υπόβαθρο» και άρα δικαιολογώντας τις δολοφονίες γυναικών, με το ...«επιχείρημα» πως έχουν «βιολογική βάση», καθώς «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό»!!!

Αναπαράγοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις για τον ρόλο των γυναικών υποστήριξε ότι «σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίου όντος, το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό, κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Συνεχίζοντας τις απαράδεκτες και άκρως αντιεπιστημονικές απόψεις, ισχυρίστηκε για τα περιστατικά επιθετικότητας από νέους ότι «όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα». Μάλιστα, συνέστησε ότι «όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια (...) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας»!!!

Επιχειρώντας στη συνέχεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά χωρίς να αναιρεί επί της ουσίας αυτά που είπε, έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητά του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών», ανέφερε.

Πρόκειται για τον ίδιο υφυπουργό που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «ένα παιδί που δεν είναι γεννημένο επιθετικό δεν θα γίνει επιθετικό και θα πάρει το μαχαίρι» και ότι «...οι επιθετικοί γονείς γεννούν επιθετικά παιδιά».

Σα να μην έφτανε αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, έσπευσε να καλύψει πλήρως τις αντιεπιστημονικές αθλιότητες του υφυπουργού Υγείας, λέγοντας ότι «ο κ. Βαρτζόπουλος έκανε μια συζήτηση και μια ανάλυση με την επιστημονική του ιδιότητα ως ψυχίατρος και μετά τις αντιδράσεις, οι οποίες ήταν δικαιολογημένες σε έναν βαθμό, λόγω παρερμηνείας, έσπευσε να διευκρινίσει τι είπε και με ποια ιδιότητα το είπε και είναι προφανές ότι δεν είχε καμία διάθεση να υποτιμήσει τις γυναίκες αλλά έκανε μια επιστημονική ανάλυση συγκεκριμένη»!

Καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις η ΟΓΕ

Τις απαράδεκτες αντιεπιστημονικές δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλου, καταδικάζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδα. «Πρόκειται για μνημείο σκοταδισμού ανασυρμένο από τον Μεσαίωνα που αναπαράγει τις πιο σάπιες ιδέες "περί κατωτερότητας της γυναίκας". Ταυτόχρονα ξεπλένει την κοινωνία που έχει στο DNA της την εκμετάλλευση, την πολύμορφη βία και γεννά τους δράστες - τέρατα», σχολιάζει.

«Τέτοιες απόψεις δίνουν άλλοθι στις πραγματικές αιτίες της κακοποίησης, των δολοφονιών γυναικών και όλων των μορφών βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους, φαινομένων που συνεχώς πληθαίνουν. Επιδιώκουν να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν τις γυναίκες και τους άνδρες των λαϊκών στρωμάτων που παλεύουν πλάι πλάι στη δουλειά και στη ζωή, να στρέψουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε ανώδυνα μονοπάτια διαμαρτυρίας και σε επικίνδυνες αντιπαραθέσεις μεταξύ τους», υπογραμμίζει η ΟΓΕ.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, μέσα από τη διεκδίκηση και την αγωνιστική δράση των Συλλόγων και των Ομάδων της, ακυρώνει τέτοιες απόψεις, «που επιδιώκουν να δικαιολογήσουν την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τις γυναίκες και να αθωώσουν τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που λογαριάζουν ως κόστος την προστασία των γυναικών από την πολύμορφη βία. Ο κοινός βηματισμός του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος με τα εργατικά σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση σε παρόμοιες μεθοδεύσεις», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ