Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ξέμεινε από βιοχημικό αναλυτή, ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασθενείς

Ολο και πιο ορατές οι συνέπειες από τη λειτουργία των νοσοκομείων «στο όριο» και κάτω απ' αυτό

Μέρα γενικής εφημερίας προχθές στο Νοσοκομείο Νίκαιας και ο βιοχημικός αναλυτής λόγω παλαιότητας χάλασε στις 11 το βράδυ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να γίνουν οι αναγκαίες βιοχημικές εξετάσεις σε δεκάδες ασθενείς.

Η «λύση» που έδωσε η διοίκηση ήταν να μεταφέρονται τα φιαλίδια στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών), μαζί με προσωπικό για να λειτουργήσουν το μηχάνημα. Μάλιστα τα αποτελέσματα επέστρεφαν εκτυπωμένα μέσω ΙΧ, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την περαιτέρω καθυστέρηση και τη δυσκολία διεκπεραίωσης των ασθενών στα ΤΕΠ.

Να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή εφημερία επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Νίκαιας τουλάχιστον 1.000 ασθενείς και οι βιοχημικές εξετάσεις ήταν αναγκαίες για το 80% αυτών.

«Την υποβάθμιση, που οδήγησε την παράδοση τμήματος της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου σε ιδιώτη, διαδέχτηκε η χθεσινή βλάβη στον αναλυτή του νοσοκομείου, η οποία οφείλεται στην παλαιότητα του μηχανήματος. Αυτές είναι οι συνέπειες της διαχρονικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας.

Επισημαίνει ακόμα ότι «το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου, που τόσο επίμονα προσπαθούν να επιβάλουν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν δίνουν ούτε ευρώ για την ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και οι στοιχειώδεις όροι για την ασφαλή εφημέρευση του νοσοκομείου. Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους. Δεν θα αφήσουμε τα νοσοκομεία, που πλήρωσε ο λαός, να ρημάξουν».

«Ξεκαθαρίζουμε, σε όσους "καλοπροαίρετα" σχολιάζουν για το περιστατικό αυτό ότι "ατυχήματα συμβαίνουν" και "τέτοιες δυσλειτουργίες δεν μπορούν να προβλεφθούν", πως όταν αφορά την Υγεία του λαού δεν γίνεται να δουλεύουν τα νοσοκομεία στο όριο, γιατί πάντα συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα και δυσλειτουργίες. Δεν γίνεται το νοσοκομείο να μη λειτουργεί με εφεδρείες σε τέτοια νευραλγικά τμήματα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει από τα πριν σοβαρό πλάνο διαχείρισης - αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων από τις διοικήσεις και το υπουργείο, ειδικά όταν ταυτόχρονα δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για το πώς θα δοθεί ο αξονικός σε ιδιώτη και πώς θα πραγματοποιηθούν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία! Δεν γίνεται να λειτουργούμε συνεχώς στο όριο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, σε βάρος της υγείας της δικής μας και των ασθενών μας», καταγγέλλει από την πλευρά της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο ΓΝ Νίκαιας.

Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι το παλιό Λοιμωδών είναι από τα νοσοκομεία που έκλεισαν το 2013, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, και διατηρήθηκε κλειστό από όλες τις επόμενες, με το πρόσχημα ότι υπάρχουν πολλά νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο και σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους.

Η ΑΣΥ απαιτεί: Αμεσο εξοπλισμό του βιοχημικού με τα κατάλληλα μηχανήματα. Αμεσο εκσυγχρονισμό της διαδικασίας παραγγελίας και διεκπεραίωσης των αιματολογικών εξετάσεων, με χρήση μηχανημάτων barcode. Να σταματήσει η χρονοβόρα διαδικασία χειρόγραφης παραγγελίας εξετάσεων. Επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόφτης» στη συντήρηση του εξοπλισμού ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός(2017-04-28 00:00:00.0)
Σταμάτησε ο σχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς(2013-11-23 00:00:00.0)
«Ξηλώνεται» το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ(2013-01-24 00:00:00.0)
Στο κρεβάτι του Προκρούστη η υγεία του λαού(2011-04-02 00:00:00.0)
Οι περικοπές το «παραλύουν»(2011-02-12 00:00:00.0)
Κρούσματα ηπατίτιδας;(2000-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ