Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
«Ξηλώνεται» το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ

Δυναμική κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ

Την κατάργηση του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΕΟΠΥΥ απέτρεψαν οι εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα σε μια δυναμική και συνάμα ουσιαστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στον ΕΟΠΥΥ αποτρέποντας τη μεταφορά του βιοχημικού αναλυτή που δρομολογείται λόγω των περικοπών, των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό των δημόσιων υγειονομικών μονάδων.

Η λαϊκή κινητοποίηση που συνάντησε την επικρότηση ασθενών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε μετά τη σχετική εντολή από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να μεταφερθεί ο βιοχημικός αναλυτής του ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας στον αντίστοιχο των Ιωαννίνων, σπρώχνοντας έτσι τους ασφαλισμένους να πληρώσουν όσοι μπορούν και έχουν βέβαια τη δυνατότητα για βιοχημικές εξετάσεις στα ιδιωτικά εργαστήρια. Και αυτό γιατί ένας ολόκληρος νομός με την κατάργηση ουσιαστικά του μικροβιολογικού στον ΕΟΠΥΥ μένει να εξυπηρετείται για βιοχημικές εξετάσεις μόνο από το νοσοκομείο Φιλιατών, αφού στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας δεν έχει αντικατασταθεί ο μικροβιολόγος που συνταξιοδοτήθηκε, στο δε Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς ο βιοχημικός αναλυτής είναι χαλασμένος και δεν έχει επιδιορθωθεί.

Προκλητικά, μάλιστα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους ασφαλισμένους που καλούνται πρακτικά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους λέει ότι οι αιμοληψίες θα μεταφέρονται. Δηλαδή, οι ασθενείς της Θεσπρωτίας θα αναμένουν να φτάσουν οι αιμοληψίες στο εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ στα Γιάννενα και από εκεί να πάρουν απαντήσεις με ό,τι συνέπειες συνεπάγεται η χρονοβόρα αυτή διαδικασία στην αξιοπιστία των δειγμάτων, στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Η ανεπάρκεια σε προσωπικό και εξοπλισμό των βιοχημικών εργαστηρίων πάνε χέρι χέρι με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εταιρειών εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν Υγείας του λαού. Οι βιοχημικές εξετάσεις στα Γιάννενα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ δε γίνονται, γιατί η εταιρεία απέσυρε το συγκεκριμένο μοντέλο βιοχημικού αναλυτή (Otympus AU 560). Επιπλέον, η μονάδα δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί αντιδραστήρια, ενώ δεν προβλέπεται διαγωνισμός για την προμήθεια αναλυτών. Κινούμενη στα πλαίσια, λοιπόν, αυτά που καθορίζει η πολιτική σφαγής των κοινωνικών δαπανών, εμπορευματοποίησης της Υγείας, η κυβέρνηση με πασαλείμματα επιδιώκει να μπαλώσει τα κενά. Γι' αυτό και «περιφέρει» από πόλη σε πόλη προσωπικό και εξοπλισμό, συγχωνεύει νοσοκομεία και κλινικές, ανακυκλώνοντας και ενισχύοντας το χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν Υγείας του λαού.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση για να αποτραπεί το ξήλωμα του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα, διεκδικώντας να επανδρωθεί το Πολυϊατρείο του ΙΚΑ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, έτσι ώστε να καλύπτονται και να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των ασφαλισμένων χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση και ταλαιπωρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξέμεινε από βιοχημικό αναλυτή, ταλαιπωρία για εκατοντάδες ασθενείς(2024-04-23 00:00:00.0)
Απαιτούν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις(2021-09-30 00:00:00.0)
Τεράστιες ελλείψεις και σημαντικά προβλήματα στην ασφάλεια και υγιεινή(2017-10-20 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας(2014-06-07 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις που οδηγούν σε κλείσιμο Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ(2013-04-14 00:00:00.0)
Πολύπλευρη τροχοπέδη οι ελλείψεις σε προσωπικό(2010-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ