Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απαιτούν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις

Την Τρίτη η μέρα πανελλαδικής δράσης

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των νοσοκομείων και σε ΥΠΕ προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης - απαιτώντας τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.

Στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια θα διαδηλώσουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», «Αττικόν», ΨΝΑ «Δαφνί» και ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», «Μεταξάς» και Νίκαιας. Την αλληλεγγύη και συμμετοχή στον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών έχουν εξαγγείλει φορείς και σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καλούν σε ένταση της πάλης ενάντια στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο ΕΣΥ», που προβλέπει επέκταση της λειτουργίας των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης» που αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία του λαού.

Απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό η δημόσια ΠΦΥ

Στο μεταξύ, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, μετακινήσεις προσωπικού και ελλείψεις ακόμη και στον στοιχειώδη εξοπλισμό συνθέτουν την κατάσταση της σμπαραλιασμένης δημόσιας ΠΦΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κάνει τα πάντα για την επιτάχυνση του αναγκαίου εμβολιασμού για τον Covid-19, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας και τα Εμβολιαστικά Κέντρα της 1ης και 2ης ΥΠΕ δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους από τον Γενάρη του 2021, ενώ για δεύτερο έτος έχουν ανασταλεί οι κανονικές άδειες.

Σε 15 Κέντρα Υγείας δεν υπάρχουν βιοχημικοί αναλυτές στα μικροβιολογικά εργαστήρια, οπότε είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών, ενώ εκτός λειτουργίας είναι τα ακτινολογικά εργαστήρια σε μια σειρά άλλα.

Προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες στο μεγαλύτερο ορθοπεδικό νοσοκομείο και κέντρο τραύματος στη χώρα, στο ΚΑΤ, μετακινούνται φυσικοθεραπευτές από τα Κέντρα Υγείας Ηλιούπολης και Δάφνης, ενώ φαίνεται να παγώνουν προσωρινά η μετακίνηση προσωπικού και το κλείσιμο του οδοντοπροσθετικού εργαστηρίου στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

Για όλα αυτά εργαζόμενοι στις δυο Υγειονομικές Περιφέρειες πραγματοποίησαν συνάντηση με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, όπου έλαβαν ...διαβεβαιώσεις για εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ήδη η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, εμβαθύνοντας τις προηγούμενες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, υπονομεύοντας κάθε προληπτική δράση, εγκλωβίζοντας την έννοια της πρόληψης σε διαφημιστικές καμπάνιες και συστάσεις, μετατρέποντας έτσι ακόμα περισσότερο την πρόληψη σε ατομική ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ