Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Χρυσό βραβείο στον διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας για τις ... επιχειρηματικές του επιδόσεις

Ανακοίνωση - καταγγελία από την ΟΕΝΓΕ

Ειρωνεία αλλά και πρόκληση για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Νάουσας και τον λαό της περιοχής αποτελεί η πρόσφατη βράβευση του διοικητή του νοσοκομείου, στον οποίο απονεμήθηκαν το Πλατινένιο και το Χρυσό Βραβείο για τις εξαιρετικές επιχειρηματικές του επιδόσεις στον «διαγωνισμό» με τίτλο «Η πανδημία ως νοσοκομειακή επιχειρηματική ευκαιρία» (!), στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Healthcare Business Awards 2021», όπου συμμετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς.

Το γεγονός καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, σημειώνοντας: «Να ποιο είναι το "πρότυπο νοσοκομείο", ενταγμένο στο σχέδιο της κυβέρνησης για το "νέο ΕΣΥ", το οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί στην πράξη. Γιατροί και προσωπικό εξουθενωμένοι, περιοδεύων θίασος, ασθενείς να μετακινούνται από τη μία πόλη στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να βρουν γιατρό, και "οι παράγοντες της αγοράς" να κάνουν χρυσές δουλειές».

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει παράλληλα τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το Νοσοκομείο Νάουσας, καθώς συνεχίζονται «οι αναγκαστικές μετακινήσεις χειρουργών από το Νοσοκομείο Νάουσας στο Νοσοκομείο Γρεβενών με εντολή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Νάουσας να μένει με έναν εφημερεύοντα χειρουργό τις μέρες που μετακινούνται οι συνάδελφοι.

Δηλαδή ένας και μοναδικός χειρουργός καλείται να εφημερεύσει τις αντίστοιχες μέρες και να καλύψει τις ανάγκες του χειρουργικού τομέα ενός νοσοκομείου με πληθυσμό αναφοράς 140.000 κατοίκους, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το Νοσοκομείο Νάουσας καλύπτει όχι μόνο τον δήμο Νάουσας αλλά και την ευρύτερη περιοχή του νομού Ημαθίας.

Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Τους χειμερινούς μήνες, λόγω της μετατροπής του Νοσοκομείου Βέροιας σε νοσοκομείο COVID-19 και της αναστολής, πρακτικά, της λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής της Βέροιας, η χειρουργική κάλυψη του νομού Ημαθίας γινόταν μόνο από το Νοσοκομείο Νάουσας και οι χειρουργοί αναγκάζονταν να πραγματοποιούν 10 και 11 εφημερίες τον μήνα».

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις χειρουργών από το Νοσοκομείο Νάουσας, που καθιστούν επικίνδυνη την εφημερία του χειρουργικού τομέα, καθώς επίσης μαζικές μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ